in

Top 5 gamescènes


SPOILER ALERT: Dit artikel gaat over game scènes. Lezen op eigen risico!

Wanneer men mij vraagt hoe lang ik al game, antwoord ik die mensen dat ik dat toch al heel lang doe. In al die jaren ben ik veel games tegen gekomen en heb ik veel verschillende games gespeeld. Ik heb verschillende indrukken gekregen en de ene game deed mij veel meer dan de andere. Ik kan denk ik voor velen spreken als ik zeg dat iedereen wel een top 5 heeft met daarin zijn of haar mooiste momenten, of scènes, uit zijn of haar gamecarrière. In dit artikel wil ik mijn top 5 noteren en toelichten. Bij elke scène stop ik een Youtube-video er bij. Veel leesplezier!

5: Assassins Creed 2 – De dood van Ezio’s familie.
Toen ik nog jong was, mocht ik van mijn ouders nog geen games spelen van 18+, wat ook wel logisch is. Pas vanaf mijn 13e werd die regel wat soepeler. Ik weet nog goed hoe ik samen met mijn moeder Assassins Creed 2 kocht. Hij was al een paar jaar uit en dit was m’n eerste 18+ game.

De scène maakte veel indruk op mij, omdat ik voor de eerste keer meemaakte hoe verraad, corruptie en de dood ook in games een hevige impact kan hebben.

4: Uncharted 2 – De helikopter scène
Voor degenen die Uncharted 2 hebben gespeeld hoef ik deze scène uiteraard niet uitgebreid toe te lichten. Het is een van de beste scènes in volgens velen het beste deel uit de serie tot nu toe. Het combineert actie met humor en geweldige explosies. Zie hieronder voor de complete scène:

3: Life is Strange: Episode 5 Polarized – De keuze op het einde van Max
Life is Strange is een bijzondere game. Dit episodische verhaal van Max Caulfield vertelt een bijzonder verhaal over haar en Chloe, haar beste vriendin. Ze ontdekt in het begin dat ze de kracht heeft om terug in de tijd te reizen. Wat ontstaat is een prachtig verhaal waarin het maken van belangrijke keuzes centraal staat. Zo ook in episode 5. Een enorme tornado komt met dreigende snelheid af op de woonplaats van Max, Arcadia Bay. Deze storm is veroorzaakt door haarzelf, omdat ze enorm met de tijd heeft gesjoemeld om Chloe’s lot te kunnen voorkomen. De keuze die Max in deze scène moet maken is lastig. Enorm lastig. De emoties liepen bij mij hoog op en daarom plaats ik deze scène in mijn top 3. Het voelt echt aan; het is geen gespeelde emotie bij beide meiden. Een terechte plek.
(opmerking: Ik plaats twee video’s die beide keuzes en de gevolgen apart laten zien.)

2: TellTale’s The Walking Dead Season 1 – De dood van Lee
Toen ik aan het game begon te slaan, had ik nooit durven dromen dat ik serieus verdrietig zou kunnen worden om een game. Hoe fout had ik het had toen ik Seizoen 1 van Telltale’s The Walking Dead had beëindigd. De eindscène waarbij Clementine en Lee nog even een kleine conversatie hebben voordat laatstgenoemde sterft, is zo mooi, zo prachtig en zo ontroerend dat ik na afloop in huilen uitbarstte. Gecombineerd met de muziek, de geniale voice-acting van Melissa Hutchinson en Dave Fennoy en wat er na de credits nog gebeurt.. het brak bij me. Ik vergeet deze scène nooit meer.

1 – The Last of Us – De giraffe scène
Maar mijn absolute nummer één favoriete scène uit een video game komt uit mijn beste game aller tijden: The Last of Us. In de eind chapter zijn Joel en Ellie op weg naar het ziekenhuis in Salt Lake City om daar hopelijk de Fireflies te vinden. Op hun weg er naar toe moeten ze door een gebouw heen. Op een gegeven moment valt Ellies oog op iets. In nieuwsgierigheid volgt Joel haar en wat daarna ontstaat is een van de prachtigste scènes aller tijden. De muziek, de achtergrond, de details, de prachtige omgeving en natuurlijk de giraffes: het draagt allemaal bij aan deze schitterende scène. Take a look and enjoy!

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Geef een reactie

Screenshots gelekt van PS4-versie Fallout 4

Need for Speed review – Terug naar de tuningcultuur