in

‘Vergeten’ Games


Natuurlijk zijn er veel meer games die ik vergeten ben in de loop der jaren, maar ‘Games die ik in 2015 heb gespeeld en bij het terugblikken op het afgelopen jaar weer boven kwamen.’ is nu eenmaal een té lange titel. Het komt er dus op neer dat ik in 2015 een hele hoop games heb gespeeld, waardoor je sommigen eigenlijk een beetje vergeet, terwijl dat niet terecht is. Daarom kijk ik hier terug op een paar games die ik in 2015 heb gespeeld en ondergesneeuwd zijn geraakt door alle tripple A-toppers.

Super Mario: 3D Land

Deze game komt alweer uit 2011, maar ik heb hem eigenlijk tot begin dit jaar nooit aangeraakt. Dit komt mede doordat mijn kleinere broertje de handheld vaak bezet hield, maar op een dag zag ik mijn kans om de game eens goed door te spelen. Na de Pokémon-games is dit voor mij gelijk de beste game op de 3DS geworden. De kracht zit hem in de perfecte vertaling van de Mario Galaxy-achtige gameplay naar de handheld. Ieder level is niet te lang en zeker niet te moeilijk, maar als je alle drie de sterren in elk level wilt verzamelen heb je wel degelijk een flinke uitdaging.

Wat ik me ook nog goed kan herinneren is dat in Super Mario: 3D Land het 3D de gameplay ook echt een extra dimensie geeft. Sommige stukken zijn namelijk praktisch niet te spelen, omdat je met 2D de diepte gewoon niet goed in kunt schatten. Toen ik dit doorhad en het 3D écht een keer nodig had, besefte ik me eindelijk wat Nintendo met het effect in gedachten had. Tel daarbij de altijd kleurrijke wereld en creatieve platform-stukken op, en je hebt een fantastische handheldgame.

Sleeping Dogs: Defentitive Edition

2015 was ook het jaar dat mijn Playstation 4 écht aan het werk zette. Games als The Witcher 3, Metal Gear en Black Ops III maakte dit voor mij een veel beter jaar dan 2014, maar ik heb ook een aantal oudere games ingehaald. Eén daarvan was Sleeping Dogs, de open-wereld game die oorspronkelijk uit zou komen onder de naam van True Crime. Toch scoorde Square Enix dusdanig  goed, dat de game op werd gepoetst voor deze generatie games.

Of dit een goede zet was, ben ik niet helemaal zeker van. Na het spelen van GTA V voor de Playstation 4, is Sleeping Dogs zeker een stap terug. Sommige delen van de Hong Kong waren prachtig overgezet, maar sommige textures en stroevere gameplay-elementen verraadden de ouderdom van de game. Toch was het de sfeer van de stad die me af wist te leiden van de GTA-vergelijking. Ook het vechtsysteem kon ik als vechtsporter waarderen. De meest brute trappen, worpen en klemmen werden gecombineerd met spullen in de omgeving, wat nooit saai werd. De zijmissies in de stad vond ik niet boeiend genoeg, maar het verhaal doorlopen en een flink pak slaag uitdelen was leuk genoeg.

OlliOlli 2: Welcome to Olliwood

Van alle games is deze misschien nog wel het meest beschamende om te vergeten. Om eerlijk te zijn ben ik niet snel iets geneigd te kopen als een game ‘indie’ genoemd wordt, omdat het overgrote deel me gewoon niet aanspreekt. Aan de andere kant is een goede game gewoon een goede game, en deed OlliOlli 2 mij zeker anders kijken naar indiegames. In mijn review vergeleek ik de game met het legendarische Tony Hawk’s Pro Skater 2, omdat hij dat heerlijke gevoel van vroeger weer bij mij terug bracht.

Ik was vooral bezig met het halen van de vijf challenges in elk tweedimensionaal level waar je doorheen vliegt. De vingerbrekende combo’s die je moet uitvoeren om deze te halen kennen een leercurve die zó fijn is dat je nooit je controller kapot zult gooien, maar wel een goeie uitdaging hebt. De flow van de landing van je ollie timen is een gameplay-element dat voor mij helemaal nieuw was en zowel op de Playstation 4 als de Vita ziet de game er prima uit. OlliOlli 2 is een game die bewijst dat ‘indiegame’ geen vies woord is en na het spelen van Tony Hawk’s Pro Skater 5 ook dat goede skategames zeldzaam zijn.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

De sfeervolste kerstdecoraties voor gamers

Update Bloodborne voegt Blood Rock toe aan Insight Shop