in

‘GTA6 is in ontwikkeling’, no shit Sherlock!


Disclaimer: Dit artikel is geen aanval op het artikel van InsideGamer, maar meer op het feit dat iets voor de hand liggend ineens wereldnieuws is

Het is maandag, Tweede Paasdag, genoeg redenen om even keihard op de BULLSHIT knop te drukken, zodat ik ‘mijn ei kwijt kan’, en om eens een epistel neer te zetten over zogenaamde geruchten over Grand Theft Auto 6. Wat blijkt? GTA6 is nu in ontwikkeling bij Rockstar! NO FUCKING SHIT SHERLOCK!

Dit was het nieuws van vorige week in een notendop: ‘De achterneef van de melkboer, wiens broer vorig jaar werd ontslagen bij Rockstar, heeft een buurman, die ooit een discussie voerde met de vrouw van Sam Houser over GTA 6, kan nu bevestigen dat de game in de maak is!’. Holy shit jongens. Wereldnieuws! En dan ook nog aankondigen: ‘sssshttt, het is een gerucht’.

Lieve, lieve mede-journalisten en redacteuren, hoe lang zitten jullie nu in het vak? Is het niet in je opgekomen dat GTA6 al na de release, of zelfs vóór de release van GTA5 is begonnen? Wat kan je nu echt in een nieuw artikel melden? Een anonieme bron meldt bij ‘website X’ dat Rockstar is begonnen aan de ontwikkeling, maar de locatie is nog onbekend. Jongens, ik heb een nieuwe scoop! FIFA 18 komt ook volgend jaar! Het heeft zich altijd al op het voetbalveld afgespeeld, maar volgend jaar gaan ze misschien wel een hockeyveld erbij bouwen!

In de artikelen over een eventuele GTA6 komt ook naar voren dat de ontwikkelaar een sprong zou maken naar een andere grote stad, zoals Tokio, omdat ze ooit hun medewerkers op reis naar andere steden hebben gestuurd (in 2001 of 2002 gingen ze naar Tokio bijvoorbeeld). Maar volgens mij heeft GTA zich altijd in de Verenigde Staten afgespeeld in het San Andreas gebied (Los Angeles, San Francisco en Las Vegas) en Liberty City (New York) + Vice City (Miami). Dus waarom nu ineens een nieuwe stad? Volgens mij kunnen ze nog een prachtig mooie Vice City game maken, of naast Los Santos, ook San Fierro en Las Venturas bouwen. Rockstar heeft de laatste 20 jaar besteed aan het neerzetten van een fictieve wereld met een parodie van grote merken uit Amerika. Weet je hoe lang het zou duren als ze zoiets opnieuw moesten doen, mochten ze bijvoorbeeld naar Tokio gaan? Spoiler alert: Heel lang. GTA zal zich waarschijnlijk altijd afspelen in de USA, omdat het nou eenmaal bij de franchise hoort. Wil je in Hong Kong spelen? Pak dan maar Sleeping Dogs erbij (ook echt een goede game trouwens!).

Wat mij nog het meest verbaast, is dat dit nieuws ineens explodeert op het internet, alsof men niet wist dat GTA 6 in ontwikkeling was. Ook bij professionele redacties. Wat is het plan van zo’n artikel? Mensen laten gissen naar steden? Een ”Top 10 ‘Steden die wij graag in GTA zien’ artikel” online zetten?

Ik wil best een artikel schrijven met mijn eigen voorkeuren voor GTA 6 met een wenslijst erbij wat ik graag zou zien ter verbetering (ik kies voor Vice City), maar ik ga niet uit mijn panty scheuren totdat er echt nieuwe info naar buiten is gelekt, of artwork. Niet dit ‘persoon X’ van ‘website X’ heeft blijkbaar een anonieme bron ‘blablabla’. Het zou mij niet verbazen als de game dit jaar of volgend jaar wordt aangekondigd en dat het in 2018 uitkomt, maar laten we alsjeblieft niet doen alsof de productie van GTA 6 wereldnieuws is en echt een ‘nieuw gerucht’.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Dutch Comic Con 2016 – Groter en gemoedelijker dan het eerste jaar

Yo-Kai Watch: deze Pokémon-look-alike is groter dan je denkt