in

Tips om in de Mafia II-mood te komen


De maffia bestaat al een eeuwigheid en de interesse die men ervoor heeft is nog lang niet dood. Boeken, games, films en zelfs acteurs; van alles en nog wat doet ons herinneren aan dit criminele bolwerk dat ondanks zijn gevaren, ook meer dan genoeg charmes kent. Wij gamers zijn momenteel natuurlijk het meest geïnteresseerd in Mafia II. Het duurt nog even voor die game uitkomt, maar wees niet gevreesd: hieronder staan een aantal tips waarmee je de komende weken alvast in de overheerlijke Mafia II-mood kunt komen.

Speel de eerste Mafia!

Deze eerste tip mag dan wel ontzettend cliché zijn, maar is zonder twijfel één van de beste manieren om in de juiste sfeer te komen. Deze game is namelijk de beste maffiagame tot op heden en behoort volgens velen ook tot de beste actiespellen ooit gemaakt. Niet voor niks bezette Mafia eind vorig jaar de vierde plaats in onze lijst van de 100 beste games van het afgelopen decennium.

Wat Mafia onderscheidt van alle andere actiespellen is dat de sfeer van een grote stad in de jaren dertig ontzettend authentiek is. De mensen op straat lopen in jaren ’30-kleding, de wagens waar je in kunt rijden zijn regelrecht overgenomen uit dit tijdperk en ook de missies voelen aan alsof ze echt hebben plaatsgevonden. Mafia was grensverleggend op het gebied van authenticiteit en verhaalvertelling en is daarom niet alleen een game die je perfect voorbereidt op Mafia II, maar ook een game die iedere zichzelf respecterende gamer gespeeld móet hebben. Oh, en niet geheel onbelangrijk, speel als het even kan de PC-versie van Mafia. De Xbox- en PS2-versies zitten namelijk vol met bugs en kennen bovendien een vervelende besturing.

Bekijk een aantal misdadig goede films

Bij het grote publiek is de maffia vooral bekend vanwege de vele films die over dit onderwerp zijn gemaakt en een aantal van deze films wil ik jullie niet onthouden. De film die Mafia II het beste belichaamt is Goodfellas en het is mooi meegenomen dat dit bovendien misschien wel de beste gangsterfilm aller tijden is. Goodfellas is een film met een fantastische cast, een meeslepend verhaal en prachtige beelden en is om deze en talloze andere redenen een zeer goede manier om je op Mafia II voor te bereiden. Ook een film als Once Upon a Time in America van Sergio Leone is er één die je absoluut gezien moet hebben en de eerste twee Godfather-films zijn natuurlijk ook verplichte kost.

Het is natuurlijk niet alleen tof om films te kijken die over de hoogtijdagen van de maffia gaan, maar ook om (misdaad)films te zien die in deze jaren verschenen zijn. Eén van die films is The Big Sleep, een complexe film noir over een privédetective die zeven mysterieuze moorden onderzoekt. Leuk detail: hoofdrolspelers Humphrey Bogart en Lauren Bacall zijn zes maanden na de opnamen van de film met elkaar getrouwd. Een andere film noir die tegenwoordig als klassieker wordt beschouwd is het in 1931 verschenen Scarface. Hoewel de remake uit 1983 met Al Pacino stukken bekender is, mag het origineel van Howard Hawks niet vergeten worden. Deze anderhalf uur durende misdaadfilm draait om een extreem gewelddadige maffioso die zichzelf opwerkt binnen de maffia en is losjes gebaseerd op het leven van de welbekende gangster Al Capone.

Andere misdaadfilms uit de eerste helft van de 20e eeuw die je gezien moet hebben zijn Little Caesar, The Public Enemy en White Heat. Daar kun je wel eventjes mee vooruit, toch? En mocht je dan nog steeds tijd over hebben, dan kun je natuurlijk altijd nog aan de slag met The Sopranos, een serie die zich weliswaar niet afspeelt in de hoogtijdagen van de maffia, maar wel perfect het grimmige sfeertje van de maffia overbrengt. Bovendien vertelt The Sopranos een erg knap verhaal met boeiende personages van wie je, ondanks (of juist dankzij?) hun criminele achtergrond, gaat houden.

Leef als een echte gangster

Iedereen die dit artikel leest, zal er wel eens over gedroomd hebben; het leven van een echte gangster. Strakke pakken, mooie vrouwen, dure drank, sigaren, geliefd én gevreesd zijn door iedereen; het lijkt een spannend leven. Om dit doel te bereiken is het natuurlijk niet alleen een vereiste om op het foute pad te geraken, maar het zijn juist de details die zo’n carrière maken of kraken.

Allereerst moet je natuurlijk gekleed zijn als de perfecte mobster. Ga daarom op zoek naar een oude kleermaker, die nog zoals men dat vroeger deed al je maten meet en aan de hand daarvan een stoffen pak voor je in elkaar steekt. Doe wat schoensmeer in je haren om je coiffure die typische fifties-feeling mee te geven en als je geen haar hebt of een hekel hebt aan vettigheid, zet je natuurlijk een stijlvolle Fedora op je hoofd. Last but not least moet je meerdere paren lakschoenen passen en ze vervolgens laten inlopen door je butler en op straat laten poetsen door een hardwerkende schoenenpoetser.

Als je jezelf eenmaal strak in het pak hebt gestoken is het zaak om een lekker hapje te eten, en wat is nu beter Italiaans eten dan een lekkere pasta? Mocht je al je geld al hebben uitgegeven aan je kledij en dus niet meer uit eten kunnen gaan, dan heb ik hier een klein maar fijn receptje voor je. Men neme durum tarwe om de meest verse spaghetti te maken, of welke pasta je dan ook lekker vindt. Voeg als saus een heerlijke combinatie van trostomaten, zalm, sjalotjes, tenen knoflook en de gebruikelijke hoeveelheid peper en zout toe. Ben je hiermee klaar en heb je genoten van een lekker hoofdgerecht, geniet dan van heerlijk Italiaans ijs als nagerecht. Genoeg goedkope ijssalons in elke stad, dus daar hoef je je niet druk over te maken. Ben je goed gekleed en goed gevuld, dan kun je je allerlaatste centen uitgeven aan vrouwen, sigaren en drank, en geen betere plek om dit te doen dan een stripclub! Pas wel op dat jaloerse straatschoffies je niet onderweg van een pakketje lood voorzien, want een maffioso wordt, ehm, ‘bovengemiddeld’ vaak getroffen door een kogel.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Uitgespeeld over de toekomst van gamen

InsideGamer presenteert Gameview