in

PS4 Pro, what is it good for?Absolutely nothing.


In de aanloop naar 7 september 2016 werden de game websites vol geschreven met speculaties over de persconferentie van Sony. Er lekte van alles en nog wat uit maar niemand wist het zeker. En toen was het daar. Een kleiner model van de PS4 en de PS4 Pro.
Tijdens de presentatie die gortdroog gebracht werd leuterde men over HDR en hoe geweldig het was, maar we zagen het natuurlijk niet met youtube en twitch compressie via een trage stream. De finesse van de 4K ging ook volledig verloren.

Wat verkocht werd was tecnobabbel en beloften. Net als cloudrendering, Kinect en tv, tv, tv, de second coming of Christ was bij MS, hoorde we hier hoe de PS4 Pro geweldig was voor iedereen en z’n moeder. Heb je 4K dan lopen je pampers spontaan vol door de hogere resolutie en heb je 1080P dan kan het zomaar gebeuren dat je pudingbucks spontaan af gaat bij het zien van meer grafische trucs dan een complete show van Hans Klok. Sony deed ook nog een Opera Winfrey; you HDR, you HDR, everyone HDR!

In de after show werd veel meer duidelijk, je weet wel, dat moment dat je teleurgesteld internetporno bent gaan kijken omdat je op geen enkele wijze opgewonden werd van de Sony presentatie. In de after show kwamen de developers aan het woord en daaruit blijkt dat 4K niet gehaald werd. Ze komen “close” en er zijn coole technische trucjes die je een overtuigend beeld op 4K laten zien maar meer dan dat is het niet. Wat over blijft is een beeld dat exact hetzelfde is als op de huidige PS4 alleen iets scherper zonder al-te-veel upsampeling.

Dan is er de 1080P, zonder HDR zie je nog steeds dezelfde beelden als met je huidige PS4 maar het loopt soepeler. Hoe veel soepeler weten we niet en misschien ook niet voor iedere game want je game opleuken voor de Pro is optioneel. Je zou ook meer kijkdiepte kunnen krijgen en misschien minder pop-ups maar enige vorm van garantie is er niet.
In de afsluiting geven ze toe dat de business proposition nogal lastig is omdat we van al het “moois” wat gepresenteerd is als kijker nauwelijks iets kunnen waarnemen.

Ik geef toe, ik heb het allemaal niet gezien op de schermen waarvoor het bedoeld is. Ik heb geen 4K scherm in huis of een scherm dat HDR aan kan. Ik was misschien wel in de markt voor zo’n scherm maar omdat Sony het afspelen van 4K blu-rays niet heeft geïntegreerd in de console, in tegenstelling tot MS die dat zelfs in de Slim ondersteunt, is er voor mij vooralsnog geen rede om het ding te kopen.
Het ontbreken van de 4K blu-ray ondersteuning voor een console die optimaal zou werken met een 4K televisie is voor mij een raadsel. Het is als luisteren naar een MP3tje via Klipsch speakers van 2000 euro ieder. Met streaming gaat er (ook in 4K resolutie) enorm veel verloren van de kwaliteit die je uiteindelijk op je scherm ziet. Van iemand die geld heeft uitgegeven voor een 4K televisie zou je verwachten dat hij of zij een liefhebber is van perfect beeld en dat is iets wat Netflix 4K niet kan bieden. Maar misschien ziet het er wel allemaal geweldig uit, is het de droom van iedere gamer maar ik denk dat ik daar pas een oordeel over kan geven als ik het allemaal in een winkel heb kunnen zien. Maar omdat ik niet heel erg enthousiast werd van de presentatie denk ik dat ik die tocht niet snel zal ondernemen.

Hoe denk jij erover. Ga jij de PS4 Pro kopen of wacht je op de Xbox Scorpio en waarom?

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Geef een reactie

For Honor ook in 4K op PS4 Pro – Trailer

Maandag start het nieuwe seizoen van Inside Gamer op RTL7