in

Batman: Arkham Origins Blackgate (PS3)


                                                     Batman: The TelltaleSeries
Ik heb in het verleden veel Batman games gespeeld, Batman op de NES, Batman Returns (Absolute favoriet), Batman Forever en de Arkham delen. Batman The Telltale series is een Point and Click adventure game, die gebaseerd is op de strips. De makers zijn van “The Walking Dead: The Game”, waarin de speler keuzes moeten maken die invloed hebben op het verloop van het verhaal. Ook bij Batman The Telltale series zal je keuzes maken! In de game volg je verschillende paden die zowel naar een duistere als een goede uitkomst kunnen leiden. In deze recensie praat ik over het eerste episode: “Realm of Shadows.”

Waar zal ik beginnen?               
In het eerste deel begint het spel met een beroving in een bank. Het voelt als een actiegame waarin je gelijk begint als “The Caped Crusader”. Tijdens de beroving voelt het ook als een echte Batman Game, grimmende sfeer, de dode agenten op de achtergrond en het realisme. De gevechten met een crimineel worden weergegeven door middel van een “Quick Time Event.” Op het moment dat Batman tegenover een crimineel staat, gooi je met een Batarang met driehoekje (Δ) en Bam! Nadat de beroving voorbij is, komt de ontmoeting met Catwoman. Een bijzondere en interessante confrontatie tussen beide gemaskerde tegenstanders. Een serie van Quick Time Events volgt waar Batman en Catwoman eerst meningsverschillen hebben en geweldige pakslagen aan elkaar geven over een harde schijf, die later relevant is in het verhaal.

Na de beroving en de aanvaring met Catwoman, speel je als de Billionare Playboy “Bruce Wayne.” Er wordt door Harvey Dent een campagnefeest gehouden in de Wayne Mansion. “The Dark Knight”, is ook laat op het feest. Het publiek vraagt zich af waar Bruce Wayne is geweest. Ik heb de keuze gemaakt dat Bruce te druk had met werk en dat was de reden om iets later te komen.

Voiceactors
Troy Baker is de stem van Batman en dat doet hij genadeloos goed. Ook de stemmen van Catwoman en andere personages zijn werkelijk uitmuntend. De emoties voel je ook als speler.

 

Muziek
Ik vind dit een lastig aspect om iets erover te zeggen, omdat er helemaal niets mis is met de soundtrack van de game. Tijdens de beroving van de bank, voelde ik wel een soort suspensie van de muziek, waarin ik gewoon zin had om de crimineel op zijn smoel te slaan. De geweldige deuntjes en muziek komen op een natuurlijke wijze voor in deze game. Ik voelde een soort emotionele connectie met Bruce Wayne en voelde me ook als een ‘good guy’ die rechtvaardigheid wil.

Hoe speelt het?
De game is erg toegankelijk. De gevechten worden in Quick Time Events gehouden, waarin de speler het pookje en knopjes gebruikt om te slaan of te ontwijken. De knopjes worden tijdens gevechten weergeven tijdens een Quick Time Event. De puzzels spreken voor zich, waarin de speler verbanden zoekt om een puzzel op te lossen. Bijvoorbeeld Bruce Wayne moet een puzzel oplossen voor een moord. In de moord scene gaat Bruce een verband zoeken tussen een crimineel en een agent. Hoe die twee bijvoorbeeld de strijd zijn aangegaan en wat de motieven zijn. Op den duur merk je dat alles inderdaad alvorens gepland is door een mastermind.

Graphics
De animaties komen wat houterig over. Ik merk bijvoorbeeld dat het gesprek met Bruce Wayne tijdens de campagnefeest wat vertraagd is en dat bepaalde houding niet overeenkomen met zijn stem. De irritaties komen tijdens latere scenes ook weer terug.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Link snowboardt in The Legend of Zelda: Breath of the Wild – Trailer

Van Tokio tot Hier: Nintendo Classic Mini Famicom