in

Top 5 – Tofste Pokémon-designs van de 2e generatie.


Hoewel haar universum inmiddels een fauna van talloze beestjes kent, begint Pokémon Go gestaag aan haar tweede generatie. Silver/Gold en Crystal zijn in mijn ogen nog steeds de beste games ooit verschenen binnen de franchise, en dit kwam vooral omdat er ontzettend veel (al waren het er in totaal niet bijster veel) toffe Pokémon aan het assortiment werden toegevoegd. Wat mij aantrok aan deze generatie, was vooral het feit dat de beestjes zo organisch waren vormgegeven. Pokémon beginnen vandaag de dag steeds meer op mechanische levensvormen te lijken, iets wat ik erg jammer vind. Dat gezegd te hebben presenteer ik u bij deze vol trots mijn TOP 5 tofste Pokémon-designs uit de tweede generatie.

5 Hoot-Hoot

Deze keuze is misschien wat oneerlijk, want ik ben van kinds af aan al dol op uilen. Ze hebben altijd iets mysterieus, alsof ze meer lijken te weten dan je van ze zou verwachten. Gaandeweg kwam ik er als uilen-geek achter dat uilen helemaal niet zo erg intelligent zijn, dus dit mysterie is nu nat van het water waar het destijds in gevallen is. Dit neemt niet weg dat Hoot-Hoot gewoon simpel maar tof ontworpen is. Van de klokwijzer-vormige wenkbrauwen tot die enkele zichtbare poot (hij heeft er stiekem toch echt twee deze Flamingo-wannabee) was dit altijd één van mijn favorieten.

 

4. Houndoom

Hoewel ik heb getwijfeld tussen hem en zijn pre-evolutie, vind ik toch dat Houndoom het meest toffe ontwerp heeft. Hij zag er voor mij altijd bad-ass uit en ik had iedere speelronde het vurige verlangen dit beest in mijn team te plaatsen (vet balen dat ik hem pas laat in de game kon bereiken, ik heb en had namelijk geen vrienden). Het gehele ontwerp illustreert perfect hoe een helhond er eigenlijk uit hoort te zien. De Doberman-achtige uitstraling doet dit personage veel goed, en hoewel ze dit beest gigantisch over de top hadden kunnen maken ben ik blij dat ze zijn design minimalistisch hebben gehouden. Voor dit beest timmer ik thuis in ieder geval graag een brandvrij hondenhokkie.

3. Wooper
Kijk dan naar hem! Hier word je toch spontaan vrolijk van? Die simpele glimlach en IQ-loze ogen zorgen in ieder geval wel voor een smile op mijn gezicht. Vanaf het eerste moment dat ik dit beestje tegenkwam op een flippo in de chips (je weet wel, met van die afbeeldingen die bewogen wanneer je de flippo kantelde) was ik weg van zijn ontwerp. Het aantrekkelijke aan Wooper is dan ook de typische onschuld die dit beestje uitstraalt. Maar dit is ook niet zo gek gezien de inspiratie voor zijn ontwerp van de Axolotl afkomt, een salamandertje dat in tegenstelling tot veel van zijn soortgenoten nooit longen ontwikkelt en altijd zijn schattige kleine zelf blijft. Dit is echter niet het geval voor onze blauwe vriend hierboven, die een evolutievorm kent waar ik minder over te spreken ben. 


2. Entei
Ik ben meestal niet zo van de legendarische Pokémon, ze zijn mij een veel te makkelijke manier om een sterke trainer te worden. Je krijgt ze daarnaast via de verhaallijn gewoon in de schoot geworpen, en ik doe eigenlijk liever wat meer moeite voor het samenstellen van een sterk team. Met de drie legendarische honden genaamd Raikou, Entei en Suicune had ik minder problemen. Hen in je bezit krijgen vroeg namelijk om behoorlijk wat geluk, uitdaging en doorzettingsvermogen. Daarnaast waren ze stuk voor stuk tof ontworpen en vielen bij mij gelijk in de smaak. Het beste ontwerp is in mijn ogen weggelegd voor Entei, hij oogt dan ook als de leider van het drietal : Krachtig maar met een bepaalde verborgen wijsheid. Ook creëert zijn ontwerp een zekere dominantie die het karakter een keizerlijke uitstraling geeft. Dus hoewel ik het een tof drietal vind, is het Entie die bij deze de kroon spant. 

1. Umbreon

Hoewel het Espeon was waar ik vaak mee opgescheept werd, zag ik mijn Eevee (verkregen van Bill) veel liever transformeren in een Umbreon. Ik weet niet, deze Pokémon heeft iets geheimzinnigs en duisters. Dit komt vooral door zijn toffe ontwerp die van hem een charismatisch wezen met een bepaalde elegantie maakt. Umbreon lijkt dan ook een combinatie van hond en kat te zijn, iets wat er bij mij  ingaat als zoete koek. Deze levende schaduw is qua ontwerp in ieder geval mijn favoriet van de tweede generatie. Misschien moet ik toch maar wat vaker in het donker trainen (alhoewel Espeon ook zeer tof is).

Ik heb hier nu zelf mijn top 5 Pokémon ontwerpen van de tweede generatie omschreven, maar welke top 5 had jij zelf samengesteld? Laat het mij weten in de comments!

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Deze tien nieuwe Pokémon moet je vangen in Pokémon GO

Zelda: Breath of the Wild heeft complete Nederlandse vertaling