in

PES 2011 – Master League


Eén van de belangrijkste modi uit de PES-serie krijgt dit jaar een grotere rol dan normaal: de welbekende Master League-modus. Voor het eerst is het mogelijk om die modus online te spelen en kun je het met je zelfgemaakte team opnemen tegen de rest van de wereld. Ik kijk daar erg naar uit, maar in de previewcode die wij ontvingen was de onlinecomponent nog afwezig. Geen ramp, want ook offline staat de Master League dit jaar zijn mannetje.

Helaas is dat niet omdat er drieduizend veranderingen in zijn doorgevoerd. In vergelijking met de Master League uit PES 2010 voelt het veelal hetzelfde. Je kiest aan het begin een team, waarbij je vervolgens kunt bepalen of je met de echte teams of met de standaard Master League-spelers aan de slag gaat. In het laatste geval krijg je echt te maken met een team randdebielen, waarbij je blij mag zijn dat je een schot op doel lost. Ik koos voor het standaard AZ om daarmee de Eredivisie te veroveren.

Met AZ heb je een behoorlijk budget. Daarmee heb ik in de eerste transferperiode gelijk twee versterkingen gehaald. Vanaf Inter Milan kwam de getalenteerde Victor Obinna, die belachelijk snel is. Op het middenveld trok ik de van Fullham overkomende Etuhu aan, die samen met Stijn Schaars voor een stabiel middenveld zorgt. Beide spelers kon ik heel makkelijk aantrekken. Ze waren niet al te duur en komen toch van gerenommeerde clubs naar het kleinere AZ.

Na de eerste paar wedstrijden kreeg ik echter een grote klap te verwerken: het uitbetalen van de jaarkosten. Van mijn zestig miljoen restbudget bleek nog maar acht miljoen over te zijn en daarom is het maar goed dat ik het bij deze twee jongens hield. Met het verbeterde AZ had ik eigenlijk weinig problemen met de andere Nederlandse clubs en dat deed me verlangen naar de Master League van een aantal jaar geleden. Daarin begon je in een lage divisie met matige clubs en promoveerde je naar een topklasse met de grote internationale namen.

Gelukkig krijg je naast de matige Nederlandse clubs gelukkig ook tegenstand op Europees niveau. Konami heeft namelijk zowel de Champions League als de Europa League-rechten in handen en dat betekent dat je met AZ in het eerste seizoen je best mag doen in de Europa League. Hierin zat ik in een prachtige poule van vier teams, waaronder Manchtester City en Celtic. Deze wedstrijden waren een stuk spannender en van Manchester City kon ik op een hoog niveau bijvoorbeeld niet winnen. Maar na Manchester City komt uiteraard weer VVV thuis en kan er 5-0 op het scorebord worden genoteerd. Het is dan ook verstandig om in de Master League voor de betere competities te kiezen, want de Nederlandse is op deze manier geen bal aan.

De Master League doet eigenlijk wat we de afgelopen jaren al gewend waren. Dat is niet erg, want het werkt ook al jaren. Bouw je eigen team op, strijdt mee om de titel en win uiteindelijk de Champions League. En als je uitgekeken bent op de computergestuurde tegenstanders, dan is er ook een Online Master League modus. Die hebben we nog niet kunnen spelen, maar het idee maakt ons zeer enthousiast.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Geef een reactie

Guitar Hero: Warriors of Rock

Kingdom Hearts: Birth by Sleep