in

De lancering van FIFA 11


Eind september is altijd een belangrijke periode. Het is het moment waarop we aan de slag kunnen gaan met de nieuwe voetbalgames. Daarbij is het elk jaar de vraag welke van de twee er beter is. Die strijd wordt nog eens extra aangewakkerd door de uitgevers Konami en Elenctronic Arts, die elk jaar op een aparte manier aandacht vragen voor hun games door het organiseren van een heus launchevent. Electronic Arts is als eerste aan zet.

Plaats van handeling is de Amsterdam Arena, waar in de Koninklijke Lounge de game aan het publiek wordt gepresenteerd. Dat kom een beetje komisch over, omdat de presentatie wordt gedaan door iemand die nauwelijks iets van de game af weet, terwijl het grootste gedeelte van het aanwezige publiek de game grijs heeft gespeeld en over het algemeen al de recensies al online hebben staan. Gelukkig is het uitzicht op het veld van de Arena een stuk interessanter, waar de vele schoonmakers de vlaggen van het Champions League-duel Ajax-AC Milan opruimen en het beschadigde veld wordt opgeknapt.

Na tien minuten na wat PR-praat te hebben aangehoord, begint het evenement interessanter te worden. Drie schattige kinderen in Ajax-shirtjes zijn uitgenodigd om de game te spelen en er enthousiast over zijn. Het kinderlijke enthousiasme komt recht uit het hart en is mooi om te zien. Toch zijn de kids nog maar een voorproefje op het hoofdprogramma. Ajax-spelers Anita, De Jong en Emanuelson komen op. Daarbij is vooral de rol van Anita opvallend, die aan het Champions League-duel een blessure overhield en naar binnen komt hinken. De spelers krijgen standaard vragen of ze wel eens gamen (“soms”), wat ze er van vinden (“ziet er goed uit”) en krijgen vervolgens de opdracht om met de kinderen en een paar journalisten een wedstrijd met Ajax tegen FC Utrecht te spelen, het competitieduel dat aankomend weekend op het programma staat.

Jelle met huidig Nederlands FIFA 10-kampioen Absalom

Het duel wordt met vier man tegelijkertijd gespeeld, waarbij de controllers netjes worden doorgegeven van de ene speler na de andere. Opvallend is dat het niveau erg laag is. Het is voor de kinderen duidelijk de eerste keer dat ze het spelen, de voetbalsterren hebben meer verstand van het spelletje op het echte veld en de journalisten lijken maar niet te begrijpen dat de controller op de zogenaamde FIFA-controls staan. Daardoor worden schoten opeens kansloze voorzetten. Ook wordt er nauwelijks overgespeeld en verkeerd ingestapt wanneer de aanvallers van FC Utrecht de aanval opzoeken. Hierdoor wordt het team in twee potjes met 0-3 en 0-1 van de mat gespeeld op de Amateur-stand. Dat was waarschijnlijk niet wat Electronic Arts van te voren voor ogen had, maar toch was het erg grappig om de spelers met een grote glimlach met hun alter ego’s te zien spelen. Foto’s daarvoor kun je hieronder op gemak bekijken!

Met dank aan Melvyn van FIFAlive voor de foto’s!

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

De Noteboom keert terug in FIFA 11

De term RPG wordt misbruikt