in

Blizzcon 2009


Aankomende vrijdag om acht uur ‘s avonds Nederlandse tijd wordt in Anaheim in de Verenigde Staten Blizzcon 2010 officieel geopend. Meer dan twintigduizend fans van over de hele wereld reist naar dit twee dagen durende evenement af om in die twee dagen aan de slag te gaan met de oude en nieuwe games van Blizzard, het ontmoeten van andere fans, het aanschaffen van exclusieve merchandise, het bijwonen van speciale panels en meedoen aan eSports-wedstrijden. En net als vorig jaar is InsideGamer van de partij.

Dat is een unicum waar we best trots op zijn. Geen enkele andere gamepartij in Nederland is twee jaar achter elkaar naar Blizzcon gegaan. Nu moeten we daarbij wel zeggen dat Jelle sinds het einde van Blizzcon 2009 de 2010-versie al dik onderstreept in de agenda had staan en alles voor het evenement aan de kant heeft geschoven om er uiteindelijk naar af te reizen. Rond Blizzcon brengt hij twee dagen lang verslag van hetgeen hij beleeft, gaat hij aan de slag met games waar impressies van komen en wordt er uiteindelijk ook een videoreportage gepubliceerd. Maar voordat dat allemaal zover is, blikken we graag nog eenmaal terug op Blizzcon 2009.

2009

In 2009 werd Blizzcon tegelijkertijd gehouden met de gamescom in Keulen. Dat was jammer, want door deze timing kwam de aankondiging van Cataclysm niet zo hard binnen als hij eigenlijk had moeten komen. In de zaal in Anaheim trokken de aanwezigen zich daar geen bal van aan. De fans werden zwaar enthousiast toen de nieuwe trailer werd getoond, waarbij zij een compleet andere wereld zagen. Azeroth wordt dankzij de komst van Cataclysm volledig hervormd en met de komst van de Worgen en de Goblins is er genoeg reden om een nieuw personage te starten.

Cataclysm was niet de enige game die op Blizzcon 2009 schitterde. De game werd bijgestaan met het strategische epos van StarCraft II waarvan we eindelijk de singleplayer konden bekijken en ook Diablo III liet zich zien. De rijen om de games te spelen liepen snel op tot over de drie uur, maar wie eenmaal iets van de magie van de games meekreeg, vergat die lange rij gelijk. En daarmee was Blizzcon voor veel fans al geslaagd.

Maar er was meer. Zo is er het jaarlijkse cosplay-gedeelte, waarbij sexy dames in de huid kruipen van Bloodelfs, terwijl jongvolwassen met een bierbuik net deden alsof ze een Orc waren. Het ene kostuum is nog genialer dan het andere en het publiek geniet met volle teugen. Toch kwam het hoogtepunt voor veel aanwezigen pas bij het slot van het evenement. De opa van de rock, Ozzy Osbourne, kwam langs om te laten zien wie de echte Prince of Darkness is en deed dat met een hele goede show.

2010

Het wordt lastig voor Blizzard om over het succes van vorig jaar heen te klappen, maar met het binnenhalen van Tenacious D als slotact heeft de ontwikkelaar in elk geval nu al dikke punten gescoord. Daarnaast weten we dat het gouden trio in de vorm van World of Warcraft, StarCraft II en Diablo III speelbaar zijn, maar wat we precies krijgen te zien is de grote vraag. De kans dat we een grote aankondiging krijgen lijkt dit jaar klein. Het ligt voor de hand dat Diablo III eindelijk een releasedatum krijgt, maar een nieuwe game zoals Cataclysm als aankondiging is zeer onwaarschijnlijk.

Wel zou het kunnen dat het tweede deel in de StarCraft II-trilogie uit de doeken wordt gedaan, dat we een nieuw gebied van Diablo III krijgen te zien en dat we met Cataclysm naar gebieden mogen reizen waar we tot dan toe alleen maar over konden dromen. Houd InsideGamer in de gaten om te lezen wat er allemaal gaat gebeuren!

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Sonic Fan Remix-demo nu te downloaden

Fallout: New Vegas