in

GoldenEye 007


Laten we meteen maar even met de deur in huis vallen: GoldenEye 007 op de Wii is geen simpele port van de Nintendo 64-versie. Meer dan dertien jaar geleden kwam dit spel uit en het wordt tot op de dag van vandaag geprezen door de goede singleplayermodus en de sublieme multiplayeropties. De Wii-versie heeft wel wat weg van zijn oudere broertje wat betreft verhaal en thema’s, maar gelukkig heeft Eurocom zijn best gedaan om een echt uniek James Bond-spel neer te zetten die niet hoeft te teren op successen uit het verleden.

Dat is al te merken aan het feit dat de meeste figuren er heel anders uitzien dan het N64-deel of de film. Pierce Brosnan is overboord gegooid en Daniel Craig heeft de hoofdrol overgenomen, net als in de filmserie. Ook een groot aantal speelbare en niet speelbare figuren zijn geheel nieuw ontworpen, al dragen ze nog wel dezelfde naam. Zelfs de titelsong wordt niet meer door Tina Turner gezongen, maar door Nicole Scherzinger van de Pussycat Dolls. Aangezien ook de levels behoorlijk zijn aangepakt, is het niet onterecht om te zeggen dat een ‘reimagining’ is van het bekende spel.

Je begint in GoldenEye 007 bij een grote dam in het Russische Arkangelsk, komt later terecht in een zwaar besneeuwd gebied dat dicht tegen de poolcirkel aan ligt en uiteindelijk zul je zelfs in Nigeria en Barcelona vijanden neerschieten. In totaal zijn er veertien levels waar je op gemiddeld tempo iets minder dan een half uur per stuk over doet. Zeven uur speeltijd, toch niet verkeerd in vergelijking met andere games in het genre. En het mooie is dat je het spel makkelijk nog een keer kunt uitspelen op een hogere moeilijkheidsgraad: tegenstanders worden dan niet per se lastiger om af te maken, maar je krijgt wel veel meer doelen voor je kiezen die ook echt allemaal voltooid moeten worden. Ook kom je vaak in delen van een level terecht waar je normaal gezien nooit zou komen. Het zorgt er in ieder geval voor dat het de moeite waard is om het spel op een hogere moeilijkheidsgraad te spelen.

Bovendien ziet GoldenEye er zeer goed uit. Alles is zeer scherp en het lijkt op een soort verbeterde versie van de Call of Duty: Modern Warfare-engine te draaien. Waar het spel aan de grafische kant weinig mis doet, laat de kunstmatige intelligentie af en toe wat steekjes vallen. Meestal zijn er geen problemen, maar het wil bijvoorbeeld wel eens voorkomen dat vijanden op totaal onlogische plekken op je beginnen te schieten. Op het eerste level op de dam is er een brede weg met tonnen, kisten en andere constructies waar je achter kunt schuilen. De tegenstander presteert het dan om midden op de weg te gaan staan, waar hij voor jou een gemakkelijk doelwit is. De meeste tegenstanders zijn gelukkig wel wat handiger, wat betekent dat je vaak erg voorzichtig moet rondlopen als er vijanden in de buurt zijn. Als je ze kunt omzeilen is er niets aan de hand, maar als er een het alarm kan aanzetten, zijn de poppen aan het dansen. Gelukkig heb je een behoorlijk groot arsenaal aan wapens waarmee tegenstanders te grazen kunnen worden genomen.

Naast een behoorlijk uitdagende singleplayermodus is er ook meer dan genoeg te doen als je met meerdere mensen tegelijk wil gaan knallen. Lokaal kan er met maximaal vier man gespeeld worden op een mix van oude en nieuwe maps, online zelfs met acht man. Er zijn een aantal basismodi zoals Free for All en Team Deathmatch, die stuk voor stuk erg vermakelijk zijn en die je eigenlijk tot in de oneindigheid kan blijven spelen. Het wordt nog even een stuk leuker als je de verschillende Modifiers gaat uitproberen, waar je dingen als Paintball en Golden Gun tegenkomt. Golden Gun is hiervan het meest interessant. Het is ieder voor zich, zoals een normale Free for All, maar er ligt ergens in het level een Golden Gun. Daar is er maar één van en met slechts een enkel schot schiet je iemand neer. Je kunt je voorstellen dat er chaotische gevechten kunnen ontstaan om dit glimmertje te pakken te krijgen. Ook de modi die je met een team speelt kunnen chaotisch worden, maar helaas om een hele andere reden. Je kunt namelijk niet overleggen met je teamgenoten, omdat het Wii Speak-microfoontje niet ondersteund wordt. Erg jammer, want overleg is toch wel een van de belangrijkste dingen bij strijden in teamverband.

Gelukkig worden de meeste controllers die normaliter op de Wii te gebruiken zijn ook door GoldenEye ondersteund. De Wii-mote/Nunchuk-combinatie, de Classic Controller (Pro) en de Gamecube-controller zijn in dit spel te gebruiken. De Classic Controller en de Gamecube-controller werken in principe goed, maar vooral met het richten lijkt hij toch wat minder nauwkeurig. Vooral de kleine C-knop op de Cube controller beweegt nogal schokkerig als je wat nauwkeuriger moet richten op vijanden die wat verder weg staan. De Wii-mote- en de Nunchuk-besturing is misschien wat lastiger om onder de knie te krijgen, maar als je eenmaal zover bent, merk je dat het richten veel nauwkeuriger gaat.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Assassin’s Creed: Brotherhood

Pac-Man lust spoken rauw