in

Toppers van 2011: Test Drive Unlimited 2


Test Drive Unlimited 2

Verwacht: 2011 –  Platform: PlayStation 3, PC en Xbox 360

Bekijk de gamepaginaBezoek de afbeeldingengalerijBezoek de videogalerij

Het vervolg op Test Drive Unlimited, het allereerste Massively Open Online Racing-spel uit 2006. Naast de terugkerende en aangepaste spelwereld gebaseerd op het Hawaïaanse eiland Oahu, kun je in Test Drive Unlimited 2 ook de wegen van het Spaanse feesteiland Ibiza vrij verkennen. De introductie van offroad races, een dag- en nachtcyclus en dynamische weersomstandigheden moeten bovendien voor meer variatie zorgen. Een hevige stortbui heeft daarbij vanzelfsprekend effect op het rijgedrag van de wagens, die deze keer tevens (uitsluitend cosmetische) schade kunnen oplopen. Verder worden de graphics dankzij een compleet nieuwe engine bijgeschaafd naar de huidige maatstaven.

Net als zijn voorganger wordt Test Drive Unlimited 2 ontwikkeld door de fransozen bij Eden Games. De Franse studio was in deze generatie spelcomputers ook al verantwoordelijk voor het vijfde deel uit de Alone in the Dark-serie, maar sinds zijn oprichting in 1998 heeft Eden Games voornamelijk aan racegames gewerkt. De gehele V-Rally-reeks vinden we bijvoorbeeld op hun portfolio terug.

In 2007 gonsde het al van de geruchten omtrent Test Drive Unlimited 2, maar daarna werd het opvallend stil. Het heeft uiteindelijk nog tot begin vorig jaar geduurd vooraleer Namco Bandai het spel officieel heeft aangekondigd. Sindsdien hebben we al heel wat beeldmateriaal (trailers en screenshots bij de vleet) voorbij zien komen en een paar maanden geleden kregen we nog de kans om het spel uitgebreid aan de tand te voelen in de showroom van de Nederlandse autofabrikant Donkervoort. Wat we daar te zien en spelen kregen viel bij zowel Rob als ondergetekende in de smaak. Eén ding staat nu al buiten kijf: Test Drive Unlimited 2 zit tjokvol content en maakt bovendien komaf met enkele opvallende gebreken uit het origineel.

We hebben er bijzonder lang op moeten wachten, maar dankzij de waslijst aan toevoegingen en verbeteringen kijken we toch weer reikhalzend uit naar de opvolger op het geslaagde eerste deel. Wat ons betreft zijn alle elementen voor een topgame present. Het idee dat er in de gigantische spelwereld altijd wat te beleven valt (ervaringspunten verdienen, een van de 650 uitdagingen volbrengen en/of autowrakken opsporen) heeft ons alvast overtuigd. Scheuren met een bloedrode Ferrari langs de zonovergoten kustlijn van Ibiza, ook!

Nog meer dan zijn voorganger draait Test Drive Unlimited 2 om de status van je avatar en het aanschaffen van hippe kledij en luxueuze eigendommen. Het interieur daarvan is naar eigen smaak in te richten en opscheppen bij je virtuele vrienden door ze uit te nodigen is minstens van even groot belang. Daarenboven zijn alle binnenlocaties vrij te verkennen vanuit de eerste persoon. Het gevaar dat het sociale aspect een veel te grote rol krijgt toebedeeld, ligt dus min of meer op de loer. We hebben ook zo onze twijfels bij de verhaallijn die Eden Games introduceert in deze game. Een goed plot in een racespel is sowieso een zeldzaamheid en ook Test Drive Unlimited 2 lijkt niet af te wijken van het standaard ‘from zero to hero’-verhaaltje.


Wat wij vinden is misschien leuk om te lezen, maar veel interessanter is wat jullie nu van deze game vinden! Zet jij je geld opzij voor deze titel of lijkt het je helemaal niks? Stem ‘hot’ of ‘not’, doe dat bij elke game die we de komende maand bespreken en dan maken we aan het eind van de periode bekend welke titels het meest populair zijn.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Nintendo had werkend 3D-scherm in GBA SP

Het ligt allemaal aan de casual gamer