in

GTA 4 zorgt voor problemen (8002b603) op de PS3 + Fix


Zoals zoveel mensen speelde ik de laatste tijd GTA IV tot op een gegeven moment mijn spel vastliep. Vanaf dat moment begon de ellende.

Ik deed mijn PS3 uit en weer aan en dacht dat ik zo weer verder kon spelen, het tegenovergestelde bleek waarheid. Ik starte GTA IV weer opnieuw op en kreeg de 8002b603 error. Dit betekend kort gezegt dat ik het spel niet meer kan opstarten.

Toen ik deze error had gezien en weer terugkeerde naar de XMB zag ik GTA IV niet meer bij games staan. Ik dacht misschien ligt het wel aan de game en heb er verschillende games in gedaan maar zonder resultaat mijn PS3 kon in 1x geen games meer lezen. Op het internet heb ik hier een oplossing voor gevonden die luidt als volgt:

– Houd je aan knopje (de voorste) ingedrukt totdat hij rood wordt

– Wacht ong. 1 minuut en druk hem dan weer aan

Mijn PS3 kon dus weer games lezen. Ik dacht ik probeer eens een ander spelletje te laden dan GTA IV. Ik gooide FIFA 08 erin en zag het beginscherm komen en begon even te spelen. Toen ik weer terug ging naar mijn XMB en FIFA 08 nog een keer wou opstarten kreeg ik weer de error 8002b603. Terwijl ik flink baalde ging ik op internet zoeken naar mogelijke oplossingen. Het verbaasde mij enorm dat veel mensen dit probleem hebben zonder dat er ergens nog nieuws van is gemaakt. Op het playstation forum kwam ik een oplossing tegen die voor de meeste mensen werkte (en gelukkig ook voor mij).

Je kan het probleem oplossen door het volgende te doen:

– Houd je aan knopje (de voorste) ingedrukt totdat hij rood wordt*

– Wacht ong. 1 minuut en druk hem dan weer aan*

– Gooi al je save-games op je usb stick(!)

– Formateer je harde schijf (compleet, niet snel)

Na het formateren ga je naar Instellingen>Netwerkinstellingen en zet je Internet verbining UIT!

– Instaleer GTA IV opnieuw

– Kopieer je saved data

– Als je durft speel weer verder

* ik weet niet zeker of dit enigszins helpt, maar ik heb het wel gedaan.

Dit hielp bij mij en ik hoop dat het ook werkt bij diegene die hier zitten en nog geen oplossing hebben gevonden. Het is echt een schande dat zoeits kan gebeuren en ik hoop echt dat Rockstar / Sony binnenkort met een patch/oplossing komen want tot die tijd durf ik geen GTA IV meer te spelen.

Voor vragen gewoon even een reactie plaatsen.

Jort van der Heide

update: Nog meer problemen met GTA IV, zo is mijn cd al aardig beschadigd en heb ik recent weer hetzelfde probleem gehad (ja, ik zou niet spelen, toch gedaan).

Na nog meer zoeken heb ik nog wat tips gevonden.

– Zet je screensaver op ‘Niet gebruiken’

– Zet ‘Information Board’ uit

– Delete je internet cache

In GTA moet je het volgende doen

– Schakel de autosave functie uit

– Doe de ‘game flicker filter’ uit

– Schakel de controler vibratie optie uit

Ik ben nu bezig met alweer een herstel, so wish me luck. Kutzooi

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Bureau voor Gamers: Nintendo’s mysterieuze driehoekjes

Rollercoaster Tycoon 3D Review