in

IG’s Collectors Corner – Swiep’s collectie


Gamers zijn er in alle soorten en maten; van hardcore tot casual en van pro-gamer tot Wii Sports-veteraan. In deze rubriek gaat het om de verzamelaars van games en hun verzameling. Iedere week zetten we één van onze leden en zijn (of haar) collectie in de spotlight en laten we jullie kennis maken met hun verzameling en bijbehorende passie. Waarom verzamelen ze, en wat vinden ze hier zo leuk aan? In deze rubriek meer over deze hobby. Uiteraard mag er volop gepronkt worden. Heb je zelf een verzameling en wil je die aan ons laten zien? Kijk dan onderaan dit artikel hoe je mee kunt doen.

De verzamelaar van deze week

In deze tweede editie van IG’s Collectors Corner zetten we Swiep en zijn handheld-verzameling in de spotlight. Swiep, die in het dagelijks leven Wiebren wordt genoemd, heeft als doel een “toffe” Nintendo handheld-verzameling op te bouwen. Van iedere editie wil hij minimaal één exemplaar in zijn bezit hebben en als het even kan een aantal exclusieve Limited Editions. Als de verzameling eenmaal goed op stoom is wil hij de collectie uitstallen in een vitrinekast om alle glorie van “Nintendo´s handheld heerschappij” in één oogopslag te kunnen aanschouwen.

De verzamelaar aan het woord

Wat verzamel je precies?

Ik verzamel handhelds van Nintendo, dus de Gameboy’s en Nintendo DS’en. Uiteraard wil ik daarbij ook zoveel mogelijk toffe games hebben; de games zijn een onderdeel van mijn verzameling geworden. Niet elk apparaat heeft echter een evengrote collectie aan games. Dat heeft als simpele reden dat ik als klein jochie nou eenmaal minder geld had te besteden en omdat ik tegenwoordig naast een DS ook een Wii en Xbox 360 bezit waardoor er minder geld overblijft om oudere games op te pikken.

Hoe is je passie voor deze verzameling ontstaan?

Vanaf jongs af aan had ik al een grote passie voor het gamen. Omdat ik geen console mocht aanschaffen van mijn ouders, deze moest op de tv en dat vonden ze maar irritant, ben ik gaan sparen voor een Gameboy Pocket. Tegen de tijd dat ik genoeg geld bij elkaar had gespaard met vele klusjes in de buurt en het oppotten van verjaardags- en zakgeld was de Gameboy Pocket bijna nergens meer te krijgen. Uiteindelijk liep ik de winkel uit met een gloednieuwe Gameboy Color met het spel F1 Championship Season 2000. Een echt boutspel, maar ik vermaakte me er kostelijk mee en hij was in kleur! Driehonderd gulden lichter, maar dan had je ook wat! Vanaf het begin vond ik al dat ik doosjes moest bewaren, je kunt zeggen dat ik toen als jochie van 10 jaar al ben begonnen met verzamelen. Pas toen ik een jaar of zestien was kwam ik op het idee om verschillende Gameboy’s te gaan verzamelen en dat werd aangewakkerd doordat ik een heuse Gameboy Light op Marktplaats zag staan; compleet en alleen in Japan uitgebracht. Deze heb ik gekocht en vanaf die dag heb ik besloten om, als de portemonnee het toelaat, alle Gameboy’s te gaan halen.

Wat is favoriete verzamelobject? Waarom?

Als je het over verhaal en achtergrond hebt zeg ik meteen de Gameboy Light om de redenen die ik hierboven heb beschreven. Zeg je echter het meest toffe en exclusieve object, dan moet ik toch de Final Fantasy Gameboy Micro noemen. Niet alleen omdat het ding er über awesome uitziet met zijn blauw witte uiterlijk, maar vooral omdat het ding een grootse waarde vertegenwoordigt en, net als de Gameboy Light, alleen in Japan is uitgekomen. Het feit dat ik ‘m voor een paar tientjes via Ebay op de kop heb kunnen tikken is natuurlijk een zeer leuke bijkomstigheid. Ik weet zeker dat een zekere IG-legende mij nu vervloekt en zichzelf voor de kop slaat, bedankt nog Rano!

Wat mis je nog en zou je graag zo snel mogelijk aan je collectie toevoegen?

Het enige wat ik echt nog mis is de Virtual Boy. Hoewel het geen echte handheld is, is het wel een lid van de “Boy-familie” en bovendien gewoon een leuk item om te hebben. Helaas is het ding nogal duur in de aanschaf, vooral ook omdat ik hem (uiteraard) compleet wil hebben. Ooit zal de Vitual Boy desondanks in mijn verzameling pronken. Een andere toevoeging aan de wenslijst is de Mother 3 Gameboy Micro; deze Gamboy is alleen in Japan uitgebracht en is naast erg mooi ook een gewild verzamelobject. Dan is er nog de Game&Watch-serie.; Ooit wil ik die schatjes ook in mijn bezit krijgen, maar ik ben bang dat dat nog een hele tijd gaat duren. Ze zijn moeilijk te krijgen en daardoor ook erg duur. Tussendoor ben ik wat aan het rondkijken voor de verschillende Limited Editions van de Gameboy Advance SP, mijn favoriete handheld. De 3DS mag natuurlijk ook niet ontbreken, deze gaat per 25 maart mijn verzameling verblijden.

De verzameling in beeld

Heb jij ook een game(gerelateerde)verzameling en vind je het leuk hiermee eens in de spotlight van InsideGamer te staan? Stuur ons dan een paar foto’s en een korte beschrijving en wie weet is jouw verzameling volgende week de verzameling van de week! Reageren kan via herman.bluemink@insidegamer.nl!

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Waar zijn mijn cheats?

R4-kaartjes werken op Nintendo 3DS