in

It’s getting old


Tegenwoordig lopen er allemaal (let op, het volgende woord wordt niet als ABN beschouwt) zeikapen rond. Zelfs op Insidegamer zijn deze wezens te vinden onder verschillende namen; zo heb je de ‘ik-gun-de-andere-console-niets-goeds-toe’, de ‘hypen-is-zo-2007’ en de ‘het-spel-lijkt-te-veel-zoals-een-andere-game-in-hetzelfde-genre’

Ik begin met de laatste, want de eerste is al vaak genoeg langsgekomen en it’s getting old. Zo, nu begrijp je gelijk de ietwat dubbelzinnige betekenis van de naam van mijn weblog. Veel mensen vinden hedendaagse freeroamers (daar bedoel ik niet freeroamers die hedendaags uit zijn gekomen, maar die zich afspelen op de dag van vandaag) lijken op, jazeker, hier komt ‘ie, GTA IV. Denk eens na, like wtf. Hoe kunnen ze er dan uit zien in godsnaam? Actie freeroamers hebben namelijk meestal dezelfde ‘features’; afschieten van onschuldige mensen, missies oplossen van meestal crimineel volk en het rondrijden in auto’s.

True Crime is een rip-off van GTA, iets wat ik eigenlijk wel toegeef. Echter heeft bijvoorbeeld Saints Row een andere structuur dan GTA. Zo moet je bepaalde sidemissies verplicht doen om een hoofdmissie te kunnen doen. Ook is het aanpassen van je personage tig keer zo uitgebreider dan GTA.

Ik ga Halo 3 toch ook niet verwijten dat hij op Call of Duty lijkt op gameplay of juist andersom. Like DOH, het is hetzelfde genre. Lijkt Virtua Fighter dan niet verdacht veel op Tekken? Lijkt Warhammer dan niet een beetje zoals Warcraft? Heeft FIFA niet iets weg van mothahfuckin’ PES? Jezus mensen, zo kan ik nog een waslijst maken van een paar 100 meter lang.

Nu nah de laatste mon, an te be terrible too. Zo heb je die bosaapjes die zeggen dat ongeveer elke game gehypet wordt door de uitgevers themselves. Natuurlijk, je hebt sommige uitgevers die dat doen: Microsoft is een mooi voorbeeld, met een game zoals Halo 3 (die trouwens fucking vet is, ondanks dat mensen zeggen dat ‘ie tegenvalt). Maar, nu ga ik weer een ander voorbeeld erbij halen, een voorbeeld zoals Rockstar. Die hebben zichzelf misschien wel een beetje gehypet, maar verder niet. Het is dah media die dat doet. Wie schreven ‘vanavond om 10:00 nieuwe GTA trailer’? Jazekah! De media. Niet Rockstar, die hebben de trailers alleen vrijgegeven.

In iedah geval hoop ik dat ik duidelijk heb gemaakt wat ik wil zeggah. Mooi zo, en nu ga ik verder met GTA IV.

PS: dit is niet een GTA IV biased towards log1!11!oneone. Ik heb hem er alleen bijgehaald als voorbeeld.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Bureau voor Gamers: Nintendo’s mysterieuze driehoekjes

Rollercoaster Tycoon 3D Review