in

Politie doet inval bij Duitse PS3-hacker


Gister heeft de Duitse politie bij het huis van Graf_chokolo een inval gedaan. Bij de inval zijn verschillende spullen meegenomen, waaronder zijn PlayStation 3 en PC. Graf_chokolo is bekend om zijn bijdrage aan de hack-gemeenschap. Uiteraard is dit niet zijn echte naam. Wij gokken er op dat hij Heinrich heet.

Tijdens de inval heeft de politie alles meegenomen wat te maken heeft met hacken, inclusief zijn “accounts”. Als tegenoffensief heeft de hacker Chokolo zijn hack “Hypervisor Bible” online gezet. De ‘bijbel’ is een collectie van tools en informatie om de Playstation 3 te kunnen hacken. Dit gebeurde onder de neus van de politie en wordt gezien als een “als ik ga, neem ik jullie met me mee”-actie.

Sinds het hack-offensief van Sony is dit de tweede inval geweest. Verwacht wordt dat er nog vele zullen volgen want de hack-gemeenschap blijft niet stil staan. De hackers vragen iedereen de bestanden te downloaden en weer ergens anders te uploaden om zo te voorkomen dat Sony het kan verwijderen. Sony probeert uit alle macht deze hack de kop in te drukken, maar heeft daar tot op heden geen geluk mee gehad.

Eerder deze week werd al bekend gemaakt dat Sony opzoek is naar juristen om te helpen met het procederen van de hackers en om de rechten van Sony te beschermen.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Jelle bekijkt topgames bij EA

Back to the Future