in

Pokémon Black en White: de verschillen


Pokémon Red en Blue, Gold en Silver, Ruby en Sapphire, Diamond en Pearl. Onderling verschil is er nauwelijks. In versie A kon je Pokémon B vangen en vice versa. Gelukkig heeft Nintendo eens zijn best gedaan om het iets aantrekkelijker te maken voor de fan zodat zij misschien beide versies in huis halen. Ditmaal is er niet alleen verschil in Pokémon, maar zijn er ook verschillende trainers en zelfs exclusieve gebieden te verkennen in de Unova-regio.

Pokemon Black en Pokemon White

Zoals gebruikelijk kent zowel Black als White zijn portie exclusieve Pokémon. Zekrom en Reshiram zijn daarbij degene die het meest opvallen. Zekrom is de legendarische Pokémon die alleen in White is te vangen en Reshiram geniet dezelfde status in Black. Naast deze twee zijn er ook “gewone” Pokémon exclusief te vinden in elke versie. Zo zijn Cottonee, Whimsicott, Gothita, Gothorita, Gothitelle, Vullaby, Mandibuzz en Tornadus te vinden in Black en kunnen spelers op zoek gaan naar Petilil, Lilligant, Solosis, Duosion, Reuniclus, Rufflet, Braviary en Thundurus in Pokémon White. Ook zijn er verschillen tussen Pokémon uit de vorige generatie, maar een ware Pokémon-meester heeft deze natuurlijk al tijdens een van zijn vorige avonturen gevangen.

Naast het verschil in Pokémon zijn er in Black en White ook kleine verschillen in de trainers die je als Pokémon-meester in spe tegenkomt. Zo zal trainer A in Black een driedubbelgevecht eisen en kiest diezelfde trainer in White voor een rotatiegevecht. Een iets groter verschil op het gebied van trainers is de gymleider van Opelucid City. In Black zal de stoere Drayden op je wachten en in White is de schattige Iris het eindstation. Toevallig gebruiken beide trainers exact dezelfde Pokémon, dus je hoeft niet bang te zijn dat White makkelijker is dan Black of andersom. De laatste trainer waarbij een verschil aanwezig is ontmoet je pas na je eindstrijd met de Elite Four. Het team van deze trainer is voor het grootste deel ongewijzigd op één na. Afhankelijk van jouw versie zul je tegen Reshiram of Zekrom moeten vechten.

Het grootste verschil tussen beide versies zit hem in de gebieden die je op je avontuur tegenkomt. In Pokémon Black kun je een bezoekje brengen aan Black City. In deze donkere stad vol met gebouwen zijn verschillende trainers te vinden, maar helaas geen Pokémon te vangen. Wel zijn er allerlei winkels in de stad waar je voorwerpen en evolutiestenen kunt kopen. In Pokémon White is er geen exclusieve stad om te verkennen, maar kunnen spelers een kijkje nemen in White Forest. In deze bosrijke omgeving zijn een stuk minder trainers aanwezig dan in Black City, maar daartegenover staat de mogelijkheid om 32 exclusieve Pokémon van de vorige generatie te vangen. Naast deze Pokémon zul je in het welbekende gras ook enkele voorwerpen vinden. Zo liggen er diverse Pokéballen en evolutiestenen voor het oprapen. Ook zien Opelucid City en Mistralton City er in White net iets anders uit dan in Black, maar daadwerkelijk invloed op de game heeft dit niet.

Al met al zijn er dus best wat verschillen tussen de versies. Baanbrekend zijn ze niet, maar ze kunnen absoluut een rol van betekenis spelen als je twijfelt tussen Black of White. Nu maar hopen dat de volgende Pokémon-game nog meer verschil met zich mee brengt en we maanden van tevoren de voor- en nadelen moeten gaan afwegen tegen elkaar.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Dragon Age II

Pokémon Black en White