in

IG’s Collectors Corner – Marioguy’s verzameling


Gamers zijn er in alle soorten en maten; van hardcore tot casual en van pro-gamer tot Wii Sports-veteraan. In deze rubriek gaat het om de verzamelaars van games en hun verzameling. Iedere week zetten we één van onze leden en zijn (of haar) collectie in de spotlight en laten we jullie kennis maken met hun verzameling en bijbehorende passie. Waarom verzamelen ze, en wat vinden ze hier zo leuk aan? In deze rubriek meer over deze hobby. Uiteraard mag er volop gepronkt worden. Heb je zelf een verzameling en wil je die aan ons laten zien? Kijk dan onderaan dit artikel hoe je mee kunt doen.

De verzamelaar van deze week

In deze editie van de Collectors Corner hebben we te maken met een specialist. InsideGamer-lid Marioguy verzamelt namelijk alles van Nintendo-held Mario! Denk hierbij niet alleen aan de vele games die de loodgieter op zijn naam heeft staan, maar ook aan allerhande merchandise zoals figuren, doosjes en consoles. Een prachtig staaltje verzamelwerk dat alle aandacht van onze spotlight verdient!

De verzamelaar aan het woord

Wat verzamel je precies?

Zoals mijn naam al doet vermoeden verzamel ik alles dat met Mario te maken heeft. In eerste instantie wilde ik me alleen op Mario-games richten, maar dat is goed uit de hand gelopen. Tegenwoordig verzamel ik zo goed als alles van Mario.

Hoe is je passie voor deze verzameling ontstaan?

Ik ben met de Nintendo 64 in aanraking gekomen toen ik acht jaartjes oud was. Samen met het gebundelde spel Super Mario 64 is mijn Mario-verslaving toen begonnen. Mario 64 was in mijn (kinder)ogen gewoon zo perfect dat ik Mario nooit meer ben vergeten.

Wat is favoriete verzamelobject? Waarom?

Eigenlijk heb ik echt heel veel favoriete verzamelobjecten, zoals de Mario-promotiestands uit het NES-tijdperk. Dit zijn toch wel mijn lievelingen. Als ik er echt eentje moet kiezen dan is het wel mijn 50 centimeter grote Fire Mario statue. Met geluk vond ik het beeld op de Engelse eBay, dus dat scheelde mij heel wat invoerrechten. Anders had ik het figuur uit Amerika moeten importeren, waar ze ook nog eens heel moeilijk vindbaar zijn. Verder ben ik heel trots op mijn gloednieuwe fabrieksruikende NES, N64DD-collectie en Virtual Boy-verzameling die nog aan de gang is.

Wat mis je nog en zou je graag zo snel mogelijk aan je collectie toevoegen?

Ik mis nog genoeg; ongeveer twintig a dertig Mario-games zoals ‘The Original Mario Bros. (Arcade Classics Series)’ voor de NES die heel moeilijk vindbaar is. Indien een Mario-game ook PAL verschenen is, wil ik die ook in de PAL-versie. Daardoor is het soms een uitdagende taak bepaalde games compleet en in goede staat te vinden.

Hoelang verzamel je al?

Mijn Mario-verzameling begon al toen ik 8 was. Met Mario-games als Mario 64, Mario Party 2 en 3, Mario Tennis en Mario Kart was ik best trots op mijn kleine Mario-collectie. Het echte hardcore verzamelen is nu pas zo’n 3-4 jaar aan de gang.

De verzameling in beeld

Heb jij ook een game(gerelateerde)verzameling en vind je het leuk hiermee eens in de spotlight van InsideGamer te staan? Stuur ons dan een paar foto’s en een korte beschrijving en wie weet is jouw verzameling volgende week de verzameling van de week! Reageren kan via herman.bluemink@insidegamer.nl.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Long time, no see

iPhone update met Rainbow Six: Shadow Vanguard