in

Long time, no see


Momenteel zit ik te wachten in een café op een oude vriend, iemand die ik al vele, vele jaren ken. Tot voor kort was deze vriend anders dan ik hem kende, hij probeerde iemand anders te zijn, hij probeerde nieuwe dingen. Dat ontmoedig ik nooit, maar nu is hij weer als vanouds en dat is toch zoals ik hem ken. Hij haalt weer precies dezelfde soort streken uit en gedraagt zich weer lekker stout. Pak een biertje en schuif aan, dan zal ik je eens vertellen wat hij onlangs allemaal uitgespookt heeft.

Hij heeft in het spel Fight Night Champion een haast verslavend goede online multiplayermodus gestopt waarin je een eigen bokser moet creëren en trainen, door te sparren met vrienden en te vechten tegen onbekenden. Met deze gevechten verdien je ervaringspunten die je kunt verdelen over de vaardigheden van je vechtersbaas, waardoor je betere tegenstanders kunt verslaan zodat je weer meer punten krijgt, et cetera. Zo kunnen mensen hun weg naar de top vechten. En wat doet mijn vriend? Hij verkoopt deze ervaringspunten ook. Spelers kunnen geld uitgeven zodat ze niet hoeven te trainen, en zo kunnen ze kinderlijk eenvoudig anderen verslaan en hun weg naar de top kopen. Natuurlijk doet bijna iedereen dit en op deze manier verdient mijn trouwe kameraad veel geld. Briljant toch?

En dat is nog maar het begin. Zo heeft hij ook DLC voor Dragon Age II verkocht. Op zich klinkt dat niet bijzonder, maar nu komt het: deze DLC was al klaar voordat de game uitkwam! Sterker nog: het grootste gedeelte staat al op het schijfje! Als gamers Dragon Age II vóór 11 januari hadden besteld, zouden ze dit er gratis bij krijgen. Zo niet, dan moeten ze het voor zeven euro kopen. Geniaal, want mijn sluwe maat verdient er hoe dan ook geld aan.

Wat ook hilarisch is, is een artikel van IGN.com waarin Inon Zur, de componist van de Dragon Age II-soundtrack, een uitspraak doet over de game. Inon Zur:“Unlike other titles from Bioware, this was kind of a rush job.” En hij vervolgt door te zeggen dat mijn vriend BioWare liep te pushen en te haasten omdat hij gebruik wilde maken van het succes van de eerste Dragon Age. Op zich niet hilarisch. Maar zie je het woordje ‘score’ daar tussen haakjes staan? Dat heeft Inon Zur niet gezegd, de componist zei gewoonweg dat het spel gehaast was, niet de soundtrack. IGN heeft dat er tussen gezet. Mijn goede oude vriend hoeft websites niet te bedreigen of te censureren, dat doen ze zelf al uit angst voor de mogelijke gevolgen! Hilarisch toch?

Maar soms moet hij zich laten gelden, dan moet hij even laten zien wie de baas is, hoe vervelend dat ook kan zijn. Zo zei een lid van het BioWare-forum dat BioWare zijn ziel had verkocht aan mijn kameraad, wat natuurlijk een gemene en onnodige uitspraak is. Als straf heeft mijn vriend hem drie dagen laten schorsen van het forum, want zulke jochies moeten het maar meteen goed afleren om dat soort meningen te hebben. Maar daar liet hij het niet bij, hij blokkeerde ook zijn spel voor drie dagen, terwijl de sukkel er al wel voor betaald had! Hahaha, loser, dat zal je leren. Moet je de regels maar lezen, want daar staat het immers in: Community bans come down from a different department and are the result of someone hitting the REPORT POST button. These bans can affect access to your game and/or DLC.

Maar goed, toen gingen mensen zeiken dat dit niet zou moeten kunnen en hoe slecht dit wel niet was, dus nu heeft hij het verhaal verdraaid naar een ‘systeemfout’. En er zijn werkelijk mensen die dat geloven! Ik wil mijn eigen maat niet afvallen, maar het is wel erg opvallend dat een dergelijke ‘systeemfout’ exact omschreven staat in de regels, vind je niet? Maar goed, zolang het werkt, ben ik blij voor hem. Meer geld voor hem, meer biertjes voor ons beiden.

Daarom wil ik hem weer spreken, kwajongens onder elkaar. Hij had me al ge-sms’t dat hij plannen had om uit te breiden naar andere branches. Zo wil hij een automonteurzaak beginnen die je bijvoorbeeld betaalt om je banden te repareren, maar dan slechts drie van de vier banden fikst en je vervolgens extra gaat rekenen voor de vierde. En hij had het over een bakkerij die puddingbroodjes verkoopt zonder pudding, omdat je de vulling alleen krijgt als je de broodjes twee weken van tevoren bestelt. Geniaal die kerel. Ik had zelf ook nog een idee voor hem. Iets met een prostituee en stoppen voor het hoogtepunt, maar de details moet ik nog uitwerken.

Man, het is echt fijn om een oude vriend weer terug te zien.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Pokémon Gym Guide

IG’s Collectors Corner – Marioguy’s verzameling