in

King Tuur


De World Cyber Games zijn begonnen en Nederland is er natuurlijk ook aanwezig. Om de sfeer naar ons kikkerlandje te brengen, zal Arthur van Kan een dagboek bijhouden over zijn belevenissen. Die naam zegt je misschien niks, maar zijn prestaties liegen er niet om.

King Tuur, zoals hij op Xbox Live bekend is, begon in 2003 met prijzen winnen. Zijn eerste overwinning was de Moto GP Challenge, waar hij de rest van de competitie overklaste. Helaas voor hem is er nooit voor Moto GP 2 zo’n kampioenschap gehouden. Als die er wel waren, had hij die ook gewonnen. Tuur staat namelijk eerste in de online rankings (waar 30.000 andere spelers zijn ingeschreven). Na Moto GP liet hij zijn klasse in Halo zien, waar hij de voorrondes van de World Cyber Games won, waarna hij naar Korea mocht afreizen. Hier wist hij de vierde plaats naar zich toe te trekken.

Ikzelf heb ook even een tijdje met King Tuur in de Forze Xbox Counter-Strike clan mogen spelen, waar we ook behoorlijk wat furore wisten te maken. Helaas is Counter-Strike nooit een spel geweest waar Microsoft energie in stak, waardoor Arthur zich op Project Gotham Racing 2 ging richten.

En ook hier wist hij te scoren. Begin 2004 wist hij de KPN Challenge te winnen en twee maanden later won hij ook de voorrondes van de World Cyber Games. Daarmee won hij tevens een ticket naar San Fransico, alwaar hij zich nu met de internationale top gaat meten.

Dan nog iets over Forze, de clan waar Arthur deel van uitmaakt. Het team bestaat uit Roderik Kelderman (Halo, Counter-Strike), Arjan Helmer (Halo, Counter-Strike), Greg Twum (Halo) en Arhur zelf. Arhur en Greg zijn dit jaar op de World Cyber Games aanwezig, waar Greg bij Halo voor Nederland uitkomt. Arjan was vorig jaar met Arhur in Korea voor de World Cyber Games, alwaar hij vijfde bij Halo werd. Roderik’s beste alleenstaande prestatie stamt uit 2003 waar hij derde werd bij de Nederlandse World Cyber Games, waarbij helaas voor hem alleen de eerste twee naar Korea mochten. Tot zover Forze en King Tuur. De hele WCG lang zal Tuur zijn avonturen in een dagboekvorm aan ons mededelen.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 5/5 volgens 1 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Sega dood?!

Nieuwe feitjes San Andreas