in

Molyneux: ‘Ik wil meewerken aan een Syndicate-remake’


Wanneer Electronic Arts aan een Syndicate-remake gaat werken, zou Peter Molyneux graag een handje helpen. Dit zegt hij in een interview met website CVG.

Volgens geruchten wil EA oude spellen van Bullfrog, een ontwikkelaar waar Molyneux mede-oprichter van is, nieuw leven inblazen. Met name de strategische top-down actieserie Syndicate wordt vaak genoemd als kandidaat voor een nieuw deel. Ook Theme Park en Magic Carpet worden genoemd. Molyneux is betrokken geweest bij de ontwikkeling van die games.

“Uit alle drie de opties zou ik het liefst betrokken willen zijn bij een Syndicate-remake”, bekent Molyneux. Hij zegt graag door EA uitgenodigd te worden, wanneer het bedrijf gaat werken aan een Syndicate-game. Molyneux is blij met het idee dat de door hem ontwikkelde gameseries een nieuw leven krijgen. “Het is een geweldig gevoel om te zien dat iets wat jij hebt gemaakt nog steeds betekenis heeft; je wilt erbij betrokken zijn. Maar mijn eerste gedachte is om allereerst een dagje met ze aan tafel te zitten om te vertellen wat ik speciaal vond aan Syndicate, of andere spellen.” 

Molyneux, die zelf inmiddels werkzaam is bij Microsoft, is ervan overtuigd dat het allemaal wel goed komt wanneer EA met de games aan de slag gaat, maar “het is alsof je je kind ziet opgroeien maar toch nog betrokken wilt zijn bij zijn leven. Er was een Populous DS; die was wel oké, maar deed het niet fantastisch. Nogmaals: ik wou dat ik aan het begin tien minuten met aan tafel had kunnen zitten.”

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Mag ik evil zijn?

Veranderen spawnpoint na Minecraft-update 1.4