in

IG’s Collectors Corner – Dafran’s verzameling


Gamers zijn er in alle soorten en maten; van hardcore tot casual en van pro-gamer tot Wii Sports-veteraan. In deze rubriek gaat het om de verzamelaars van games en hun verzameling. Iedere week zetten we één van onze leden en zijn (of haar) collectie in de spotlight en laten we jullie kennis maken met hun verzameling en bijbehorende passie. Waarom verzamelen ze, en wat vinden ze hier zo leuk aan? In deze rubriek meer over deze hobby. Uiteraard mag er volop gepronkt worden. Heb je zelf een verzameling en wil je die aan ons laten zien? Kijk dan onderaan dit artikel hoe je mee kunt doen.

De verzamelaar van deze week

In deze verse Collectors Corner krijgen we de bijzondere en immens grote verzameling van Dafran te zien. Dafran is een gelukkige vader van 2 opgroeiende kinderen en speelt al zo’n 25 a 30 jaar games. Hij begon zijn gamingcarrière met de Game&Watch-toestelletjes; van Nintendo en een obscure console met verschillende tennisspellen. Daarna is het “compleet fout gelopen” en speelde hij op de Atari 2600, ZX Spectrum, Mastersystem, Megadrive en elke Sega-console die daar op volgde. In de 32-bit periode moest er een Playstation worden aangeschaft om WipeOut te kunnen spelen en later volgde de twee opvolgende PlayStations evenals de Xbox en Xbox360. Door de jaren heen is er zo een geweldige verzameling ontstaan. Kijk, geniet en lik die vingers maar af!

De verzamelaar aan het woord

Wat verzamel je precies?

Ik ben begonnen met alle Europese releases van de games en consoles van Sega te verzamelen. Naarmate deze verzameling vollediger werd had ik iets nieuws nodig om mijn verzamelwoede te sussen. Dit heb ik gevonden in het verzamelen van Limited en Collectors Editions van games voor de Xbox 360 en PlayStation 3.

Hoe is je passie voor deze verzameling ontstaan?

Ik heb praktisch heel mijn leven videogames gespeeld, maar de Sega Megadrive/MegaCD-periode springt er voor mij persoonlijk toch uit. Toen iemand mij jaren geleden zijn Megadrive met wat games cadeau deed -ik had die toen allemaal al verkocht en had enkel nog een Saturn en Playstation- werd mijn interesse weer aangewakkerd. Het was in die periode dat er nog veel retrogames voor deftige prijzen te vinden waren op rommelmarkten en de voorlopers van websites als Ebay. Er was toen een gezonde rivaliteit met collega-verzamelaars om elk weekend de beste koopjes op de kop te tikken met als gevolg dat de verzameling de jaren daarop snel groter werd.

Wat is favoriete verzamelobject? Waarom?

Er is niet direct iets in mijn verzameling dat ik als mijn favoriete item beschouw. Als ik dan toch iets moet vermelden is het niet het meest waardevolle item maar iets waar ik samen met een vriend erg mee heb afgezien. Het gevaarte moest namelijk van de eerst naar de tweede verdieping van mijn huis worden gesjouwd om het enkele maanden later terug naar beneden te zeulen naar de definitieve gameroom; een helse klus. Ik heb het over de Dreamcast Pod die ik destijds geruild heb voor een paar SegaCD-games.

Wat mis je nog en zou je graag zo snel mogelijk aan je collectie toevoegen?

Er zijn nog wel een aantal zeldzame Sega-games die ik graag aan mijn collectie wil toevoegen. Als deze te koop worden aangeboden op Ebay gaan ze echter voor veel geld weg. De fun van het verzamelen is juist om zo’n juweeltjes voor een prikkie te vinden op een plaatselijk rommelmarktje. Van de meer recentere games zou ik graag nog een DeadSpace Ultra Limited Edition op de kop tikken. Als er members zijn die er eentje te koop hebben, laat gerust iets weten via mijn website. Daarnaast zijn ook de preskits meer dan welkom. Mijn verzamelwoede kent dus geen grenzen.

Hoelang verzamel je al?

Ik verzamel ruim 10 jaar consoles en games van Sega.

De verzameling in beeld

Heb jij ook een game(gerelateerde)verzameling en vind je het leuk hiermee eens in de spotlight van InsideGamer te staan? Stuur ons dan een paar foto’s en een korte beschrijving en wie weet is jouw verzameling volgende week de verzameling van de week! Reageren kan via herman.bluemink@insidegamer.nl

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Veranderen spawnpoint na Minecraft-update 1.4

Ondervragen, speurwerk en actie in L.A. Noire