in

Foei Sony! Stout bedrijfje!


Dat geëmmer met Sony en hun online netwerk is al weken aan de gang en het halve internet staat er vol mee. Eerst gaat hun netwerk offline, vervolgens blijkt het gehackt te zijn en weer later komen ze erachter dat er gevoelige informatie gestolen is van klanten. Mensen lezen dit en zo komt er veel haat richting Sony naar boven. Er is al zelfs een onderzoek gedaan onder 2100 PlayStation 3-gebruikers en daarvan zei een vijfde over te willen stappen naar de Xbox 360 en het bijbehorende Xbox Live online netwerk. Terecht, want Sony is een walgelijk kutbedrijf, vind je niet?

Eén van de vuilste streken die ze uitgehaald hebben is het verbergen van rootkits op cd’s. Op bepaalde schijfjes van Sony stond software die, zodra je ze in je computer stopte, stiekem en automatisch geïnstalleerd werd. Daarmee werd de beveiliging van je pc naar de klote geholpen. Verder is het natuurlijk idioot dat ze een consument voor de rechter gesleept hebben omdat hij de beveiliging van de PS3 blootgelegd heeft. En de uitspraak van David Reeves in 2006 blijft een giller, toen hij reageerde op het feit dat veel lanceertitels van de PS3 uitgesteld zouden worden naar 2007. “We hebben zo’n naam opgebouwd met de PlayStation en de PlayStation 2, de eerste vijf miljoen gaan kopen, wat het ook is, ook al zou het geen spellen hebben.” Wat een walgelijk bedrijf.

Maar weet je, ik vind elk bedrijf wel walgelijk. Vroeger was het populair om Microsoft te haten wegens hun valse en gehaaide strategieën. Zo stopten zij Internet Explorer gratis in Windows waarmee ze consumenten alle reden ontnamen om Netscape Navigator te kopen. Netscape, wablief? Ja, dat bedoel ik. Microsoft heeft volledige bedrijven ten onder laten gaan, gezinnen kapotgemaakt en ga zo maar door. Ook walgelijk. En dat is nog maar één van de vele voorbeelden van hun wandaden.

Apple is ook zo’n vies bedrijf. Je kunt geen apparaat in een Mac-computer steken of iTunes begint alweer te mekkeren. En als jij een spel of app voor de iPhone wilt creëren? Succes ermee! Je product wordt eerst nageplozen en vervolgens gaat Apple vertellen hoe jij jouw creatie moet aanpassen op technisch vlak voordat zij het goedkeuren. We hebben het niet over het verwijderen van pornografisch materiaal, zij gaan zitten zeiken over jouw werk en je hebt daar mee te leven, anders mag het niet in de App Store. Daarbij zijn de producten van Apple achterlijk hoog geprijsd en staan ze op geen enkele mogelijke manier in verhouding tot de geboden kwaliteit.

En Google moeten we niet vergeten. Zij bezitten persoonlijke informatie van mensen via Gmail en weten hoe waar wij naar op zoek zijn via Google.com. Op zich is dat onze verantwoordelijkheid, ware het niet dat Google die informatie gebruikt om winst te maximaliseren middels reclame, aangepaste zoekresultaten en het slim plaatsen van hyperlinks. Zoek jij naar iets specifieks? Ongeacht je wens, het bedrijf dat het meeste betaalt komt bovenaan te staan. Dit alles is al een beetje discutabel, maar wanneer je in acht neemt dat Google de gegevens van 3,6 miljoen routers heeft afgelezen door middel van de Street View-auto’s, begin ik direct te twijfelen aan het hele bedrijf.

En Electronic Arts… Christus, wat is er niet walgelijk aan EA?

En dat is mijn punt. Bedrijven zijn eenmaal walgelijk en kut en vervelend omdat ze voortkomen uit onze wensen en verlangens, die veelal egocentrisch zijn. Wij willen zoveel mogelijk, zo goed en goedkoop mogelijk, zo snel mogelijk. Ik ga er vanuit dat elk bedrijf zoveel mogelijk centen uit mijn zak wil zuigen en vanuit dat perspectief handel ik. Schaf ik een nieuwe laptop aan? Dan ga ik langs tientallen sites en probeer ik zoveel mogelijk af te dingen. Moet ik klantenservice bellen? Klant is koning en zo gedraag ik me ook; ik eis wat ik kan eisen en ik ben niet bang om dwars te gaan liggen. Kondigt een bedrijf iets aan? Dan ben ik sceptisch en argwanend tot ik bewijs en reden heb om overtuigd te zijn. En dat doe ik met elk bedrijf, want in hun ogen ben ik slechts één consument. Fan zijn van een bedrijf is voor sukkels – tenzij je persoonlijke redenen hebt, want zij zijn geen fan van jou, dus pak ze allemaal even hard aan.

Heb je al gehoord wat Nintendo loopt te lullen over de Wii 2 zonder hardeschijf en wat is dat met die vage Vitality Sensor? Wat een achterlijk kutbedrijf…

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Winnaars SOCOM: Special Forces bekend

Haastige spoed is zelden goed