in

RollerCoaster Tycoon 3


RollerCoaster Tycoon 3 is een spel dat ik al langer volg. Nadat ik het spel al eerder op de E3 had gespeeld, kreeg ik onlangs bij Atari de kans het spel wat beter te bekijken. Het concept van RollerCoaster Tycoon 3 behoeft eigenlijk geen uitleg meer. Inmiddels mag duidelijk zijn dat het erom gaat een zo succesvol mogelijk themapark te bouwen, met daarin, als het even mogelijk is, de vreemdste achtbanen aller tijden. Dat je deze achtbanen geheel naar eigen wens kunt ontwerpen is ook al geen nieuws meer. Wél leuk is om wat specifieker naar verschillende onderdelen te kijken, om te zien wat elk apart onderdeel voor ons in petto heeft.

Spelwerelden

De werelden die je in de vorige RollerCoaster Tycoon spellen kon bebouwen waren nogal eentonig van aard. Een beetje Tycoon fan kan de uit vierkantjes opgebouwde maps inmiddels wel dromen. Goed nieuws voor de mensen die het er stom uit vonden zien: deze hokjes zijn verdwenen. Je bent nu vrij om geheel in 3D door de werelden heen te bewegen. Ook zal RollerCoaster Tycoon 3 enkele verrassende spelwerelden bevatten. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om je pretpark tegen in grote berg op een eiland in zee te bouwen. Deze spelwereld werkte echter in de bètá die wij speelden niet erg lekker: af toe schoot de camera op eigen beweging ‘de berg in’. Gaf een leuk effect, maar kan niet de bedoeling zijn natuurlijk.

Attracties

De bekendste attracties uit de vorige RollerCoaster Tycoon spellen zijn bewaard gebleven. Op het gebied van achtbanen zijn de hoofdopties grotendeels hetzelfde. Wel kun je vaak meerdere soorten wagentjes kiezen, zoals bijvoorbeeld een wagentje met een muizenkop of een mijnwagentje. In elke andere categorie zijn er nieuwe attracties bijgekomen. De Bucking Bull is zeker het vermelden waard; het is een rodeostier, omringd door hooibalen. Best komisch om te zien hoe de gasten in jouw park het aan de stok hebben met de stier. Onder dit artikel tref je een lijstje aan met daarin nog een aantal nieuwe attracties.

Overige elementen

Oké, ‘overige elementen’ klinkt vaag. Ik bedoel hiermee de randzaken die je ook in je pretpark aantreft. Onbelangrijk? Ja misschien wel, maar hoe verleidelijk is het om je pretpark te voorzien van hekken met prikkeldraad (voor de broodnodige veiligheid?). Er zijn uiteraard ook wat minder afschrikkende nieuwe sierobjecten. Daarbij komt vooral het thema ‘Wilde Westen’ heel erg naar voren. Datzelfde geldt ook voor de winkels die je neer kunt zitten. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een winkel met indianentooien of cowboyhoeden, of voor een echte Saloon. Verder zijn er ook leuke ‘vreetschuren’ waarin je allerlei gerechten kunt krijgen die doen denken aan het ‘Wilde Westen’.

Meer richting de attracties gedacht zijn er ook nieuwe soorten ingangen. Zo kun je een Saloon of een Yukon ingang maken. Tijdens de ritten zijn er allerlei dingen die je kunt laten gebeuren. Het is mogelijk een gevaarlijke afgrond maken, of een rampzalige rock slide aan te brengen. Tot slot is er ook nog vuurwerk. Je kunt vuurwerk gebruiken om een attractie extra populair te maken. Je kunt zelfs zo ver gaan het vuurwerk op de maat van de muziek van de attractie af te laten gaan. Voor de échte special effects, zullen we maar zeggen.

Kortom: RollerCoaster Tycoon 3 zal de fans van de serie legio vernieuwingen bieden. Nogmaals, bovenstaande is slechts maar een deel van wat Rollercoaster Tycoon 3 allemaal inhoudt. Het spel ligt 5 november in de winkels. Houdt rond die tijd InsideGamer in de gaten voor de recensie!

Overzicht nieuwe attracties RCT 3

Roller Coasters

Houten Achtbanen. (niet nieuw, wel meer opties)

Wooden Wild Mine – kleine mijnwagentjes rijden over een zigzaggende baan met veel haarspeldbochten erin.

Wooden Wild Mouse – muizenkarretjes op een baan waarbij ze overhellen wanneer er een bocht genomen wordt.

Spinning Wild Mouse – een draaiende rit in de vorm van een muis die de bezoekers gedesoriënteerd achterlaat.

Wild Mouse Coaster – een achtbaan met muizenkarretjes erop, verder een normale achtbaan.

Mine Ride – treinen van mijnwagentjes die vrij rustig over een baan gaan.

Mine Train Coaster – een trein van mijnwagentjes gaat over een stalen achtbaan die eruit ziet als een oud treinspoor.

Thrill Rides

Bucking Bull – een electronische rodeostier omringd door hooibalen

Rotovator – centrifuge die bezoekers tegen de de muur aandrukt. Western stijl.

Lasso – intense centrifuge die hard draaid en in een hoek van 25 graden komt te staan

Mine-drop – vrije val na eerst omhoog te zijn gehaald (omgekeerde Space Shot)

TNT Vortex – een draaind wiel op een bewegende arm. Vergelijkbaar met de frisbee. (bekend van kermissen)

Round-up Ride

Junior Rides

Buffalo Roundabout – een rustige attractie voor kinderen waarbij een ritje wordt gemaakt op een electronische buffelo.

Steeple Chase – de aloude neppaarden-over-een-baan attractie

Gentle Rides

Draaimolen met daarop allerlei voertuigen met het theme ‘Wilde Westen’.

Wild West Show – een live show die elke 15 minuten overnieuw begint. Compleet met revolvergevechten, brekende flessen en mensen die van balkons afvliegen.

Transport Rides

Railway – passagiers kunnen een ritje nemen in een trein uit het Wilde Westen.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Resident Evil 4 krijgt kettingzaag controller

Dead or Alive Ultimate is klaar voor gebruik