in

Logitech Wireless Headset F540


Voor de ideale game-ervaring heb je aan een vette televisie vandaag de dag niet meer genoeg. In de serie ‘Hardware’ nemen we voor jullie de verschillende game-accessoires die de markt overspoelen onder de loep om te kijken of het de game-ervaring kan verbeteren.


De Logitech Wireless Headset F540 is niet de eerste headset die we op InsideGamer bespreken. Een hele tijd geleden kwam de Turtle Beach Ear Force X1 Headset langs en in een recenter verleden hebben we de Steelseries Spectrum 5XB getest. Twee headsets waar ik zeer tevreden over ben, maar toch hebben ze één groot nadeel: draden. Ik ben allergisch voor draden. Ik wil ze niet zien als ik game en ik wil al helemaal niet dat ze ervoor zorgen dat ik binnen een bepaalde afstand van de televisie moet zitten omdat het draad niet langer is. Ik ben daarom al een tijd op zoek naar een goede draadloze headset voor de spelcomputer en tijdens die zoektocht ben ik tegen de Logitech Wireless Headset F540 aangelopen, een prijzige headset, maar wel eentje die de ‘draadproblemen’ tot een minimum beperkt!
http://media.insidegamer.nl/dump/1305535872.jpg
De headset wordt samen met een basisstation geleverd, waar je twee audiosignalen via de bekende rode en witte tulpstekkers op aansluit. Welke dat zijn, dat kun je helemaal zelf bepalen. De headset is het beste geschikt bij het aansluiten van een PlayStation 3 en Xbox 360-signaal, maar een Wii of een oudere spelcomputer kun je er ook op aansluiten om zo het geluid draadloos via de headset te ontvangen. Toch komt hij bij de Xbox 360 en PlayStation 3 het beste tot zijn recht. Bij deze spelcomputers is het namelijk mogelijk om ook te chatten met andere gebruikers.

Voor de Xbox 360-versie komt er dan wel een klein draadje bij kijken. Via de headset loopt er een draad naar de controller, wat nodig is om de voice chat te herkennen. Dat is een klein beetje vervelend, maar tegelijkertijd is het niet anders, aangezien Microsoft het verplicht heeft gemaakt om de voice chat aan de controller te koppelen. Voor de PlayStation 3 heb je dat probleem niet, maar moet er wel een USB-kabel worden getrokken van de PlayStation 3 naar het basisstation, zodat de PlayStation 3 de headset als randapparatuur herkent. Dat doet hij overigens wel gelijk automatisch en je hoeft daarna niks meer in te stellen.
http://media.insidegamer.nl/dump/1305535945.jpg
Omdat je aan het basisstation bent gebonden is er wel een klein nadeel dat opduikt. Wie gamet via een HDMI-kabel moet er als nog een component- of composietaansluiting bij pakken om de audio over de tulpstekkers te laten lopen. Deze stekkers heeft iedereen in huis, daar deze automatisch bij een nieuwe spelcomputer worden geleverd, maar het zorgt er wel voor dat het aantal kabels achter je televisie vergroot wordt.

Het aansluiten van het basisstation is redelijk snel gedaan. Binnen tien minuten had ik alles voor elkaar en kon de headset zelf getest worden. Ten eerste is het belangrijk om te weten hoe lang de headset meegaat. Wanneer je hem volledig hebt opgeladen, wat gebeurt via een USB-kabel vanuit het basisstation, is het mogelijk om zo’n tien uur te gamen, wat meer dan genoeg is. Als hij dan helemaal leeg is, dan duurt het een paar uurtjes voordat hij weer volledig is opgeladen. Het is daarom verstandig om hem na gebruik even aan de USB-kabel te hangen, zodat je er zeker van bent dat je tijdens de volgende gamesessie weer los kunt gaan.
http://media.insidegamer.nl/dump/1305535981.jpg

Tijdens zo’n gamesessie ben je helemaal van de buitenwereld afgesloten. Met de headset op hoor je echt nauwelijks wat er om je heen gebeurt, terwijl jouw omgeving ook jouw geluid totaal niet hoort. En dat is voor de ultieme gamebeleving alleen maar prettig. Daarnaast is het fijn dat je het volume van de game en het volume van de voice chat los van elkaar kunt aanpassen. Zo kun je voor jezelf altijd een perfecte instelling vinden waarbij je de voetstappen van de vijand hoort, terwijl je met een maat van je praat over de te volgen tactiek. Die maat zal jou overigens een stuk beter horen dan de standaard headset, dankzij de ruisonderdrukkende microfoon. Deze twee geluidssporen zijn overigens aan te passen door middel van een draaiknop op je linkeroor. Daar zijn ook de mute-knop te vinden (voor de momenten waarop je vriendin in de huiskamer tegen je praat) en de knop waarmee je van kanaal verandert. Hiermee spring je tussen het geluid van de twee spelcomputers die je op het basisstation hebt aangesloten.

De Logitech Wireless Headset F540 is de beste koptelefoon die ik tot nu toe in combinatie met een spelcomputer heb getest. Het feit dat hij draadloos is, levert een enorm voordeel op, net als het feit dat je de headset voor zowel de PlayStation 3 als Xbox 360 kunt gebruiken. Bovendien is het geluid wat via je de headset naar binnenkomt uitstekend en zal iedereen die bij jou in het team zit je perfect verstaan. Het enige nadeel is het prijskaartje, dat met zijn 150 euro echt hoog is.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

The Witcher 2: Assassins of Kings

ArmA 3 vereist quad core-processor om te spelen