in

Netgamez 2004A


Men neme ongeveer 1500 gamers, voeg daar evenveel pc’s aan toe, gooi dit in een grote warme ruimte, schudt even goed en wat krijg je; Netgamez 2004A. In het laatste weekend van januari vond in de Homeboxx in Nieuwegein deze grote lanparty plaats.

De locatie

Bij binnenkomst in de grote hal kreeg je gelijk een klap van de warmte. Links, rechts, overal waar je keek waren PC’s en gamers, heel veel gamers. De zuilen van de ruimte waren versierd met lichtsnoeren en aan de muren hingen wat posters van games. Aan het begin stond een kraampje waar verschillende pc artikelen verkocht weden en er hing ook een mega scherm waar de wedstrijden op te zien waren. Daarna volgden rijen met PC’s. Aan het einde van de zaal had je een eettentje waar ze een leuk terrasje bij hadden gemaakt. Vanaf het terras kon je op weer een groot scherm wedstrijden volgen die op dat moment gespeeld werden. Achter het eettentje stonden een paar consoles waar je op kon gamen. De slaapplekken bevonden zich een verdieping hoger afgezonderd van alle PC’s.

Toernooien

Helaas was het moeilijk als bezoeker zijnde om te weten wie tegen wie aan het spelen was. Dit had onder andere te maken met het feit dat de gamers onderling moesten uitmaken wanneer ze tegen wie speelden.

Er waren drie verschillende toernooien, namelijk

-Gigabyte Pro Tournaments

-Open Tournaments

-Free Tournaments

Alleen in het Gigabyte Pro Tournament waren prijzen te winnen, dit waren voornamelijk spullen voor je PC.

De winnaars van het Gigabyte Pro Tournament zijn:

Counter-Strike (92 teams)

1. Mysod.nl

2. Restyled

3. Forze

Quake 3 Arena (8 teams)

1. Xplicit-4

2. Clan Ster

3. Stealth.nl

Warcraft 3 (24 spelers)

1. Smurf

2. Cavia

3. Pr1v

Battlefield 1942 (8 teams)

1. Reclamation

2. Artes Moriendes

3. LanSquad

Toekomst

Natuurlijk hebben de mannen van Netgamez alweer genoeg nieuwe plannen. Ze zijn nu bezig met een heel nieuwe competitie. Het gaat hier om de Netgamez e-Sports Champions League.

In het begin wordt er basis selectie bekende games genomen,deze kan later worden uitgebreid. Deze competitie loopt per jaar en is verdeeld over drie periodes. Aan het eind van elke periode vindt er een evenement plaats.

Verder is de competitie onder verdeeld in drie klassen:

– Amteurs (Chello Gamers League)

– Semi-Pro (Netgamez e-Sports Champions League)

– Pro (Netgamez e-Sports Champions League)

De competitie van de amateurs werkt volgens het zogenaamde laddersysteem. De semi-pro en pro competities werken via een puntensysteem, zoals je dat ook bij voetbal ziet. Per jaar vinden er dus drie evenementen plaats. Dit zijn promotie/degradatie evenementen. Hier kunnen de gamers strijden om een league omhoog te gaan of om in de huidige league te blijven. De hoogst geplaatste amateurs spelen tegen de laagst geplaatste semi-pro gamers en de hoogst geplaatste semi-pro gamers spelen tegen de laagst geplaatste pro gamers. Aan het einde van de drie periodes is er een invite only event waarin bepaald wordt wie de Nederlands kampioen is van het jaar in zijn/haar spel.

Dus

Netgamez laat met 2004A zien hoe je een grote lan moet organiseren. Het was een zeer geslaagd evenement en er heerste onderling een leuke sfeer. Niet onbelangrijk was dat er streng gecontroleerd werd wie er naar binnen ging, dus dat niet iedereen zomaar naar binnen kon lopen. Ik denk dat we nog een hoop leuke dingen van Netgamez kunnen verwachten op het gebied van evenementen.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Solar aangekondigd

NK Mario Kart