in

E3: Bethesda in 2011


Het is bijna zover: dé gamebeurs van het jaar staat op het punt van beginnen. Tijdens de E3 zal er weer een nieuwsbom barsten en een impressiestorm woeden, want er staat een hoop te gebeuren. Natuurlijk is InsideGamer met genoeg mankracht van de partij om jullie tijdens én na de E3 op de hoogte te houden van alles dat er op de beursvloer in Los Angeles gebeurt. Blok je agenda dus maar af, want van 7 tot 9 juni staat de gamewereld in het teken van nieuws, aankondigingen en impressies. Vandaag bespreken we wat Bethesda voor ons in petto heeft.

Bethesda in 2010

2010 was het eerste jaar dat Bethesda de stap heeft gezet naar een echt grote uitgever. Er werd voorgoed afscheid genomen van de tijd van matige games als Rogue Warrior en WET en ook werd duidelijk dat het niet langer meer draaide om alleen de ontwikkelkracht van de studio die verantwoordelijk was voor Oblivion en Fallout 3.

In 2010 werd id Software overgenomen en zodoende kon Bethesda het indrukwekkende Rage aan de E3-line-up toevoegen. Daarmee had Bethesda een game die tot de top van de E3 behoorde, terwijl het daarnaast ook games als Brink en Fallout: New Vegas had. De enige vreemde eend in de bijt was Hunted: The Demon’s Forge, een game die minder hoge ogen gooit en aankomende vrijdag vrij stilletjes in de winkel wordt gelegd.

Desalniettemin was het een enorm sterke E3 voor Bethesda en werd er op de redactie keihard gevochten om wie naar de afspraken toe mocht. Marco wist uiteindelijk te winnen en keek zijn ogen uit!

Bethesda in 2011

De zekerheidjes

Bethesda heeft een paar maanden voor de E3 in het altijd gezellige Salt Lake City een pre-E3-evenement gehouden. Op dit evenement stonden er vijf games in the picture: The Elder Scrolls V: Skyrim, Brink, Hunted, Rage en Prey 2. Van die vijf games zijn er voor de E3 al twee uitgekomen, waardoor de E3-line up nog maar uit Rage, Prey 2 en Skyrim bestaat. Dat zijn slechts drie games, maar wel drie games die indruk maken, waardoor er ook dit jaar flink is gevochten om de afspraken, waarbij ook dit jaar Marco als winnaar naar voren is gekomen. Als het om Bethesda gaat, dan slaat die jongen keihard toe. Geruchten gaan dat ie zelfs hechtingen in zijn arm heeft omdat ie zo heeft lopen ellebogen om de Bethesda-afspraak.

De geruchten

Rond Bethesda hangen niet al te veel geruchten. Toch zijn er genoeg opties die benut kunnen worden. Zo heeft id Software-frontman John Carmack meerdere malen laten zien behendig te zijn met het ontwikkelen van technisch indrukwekkende games op de iPhone. Aangezien er tegelijkertijd met de Xbox 360-persconferentie een Apple-presentatie ergens anders in de States wordt gehouden, zou het kunnen dat Carmack bij Apple nieuwe dingen toont, die dan vervolgens op de E3 aanwezig zouden kunnen zijn.

Verder zijn we heel benieuwd naar de ontwikkelingen rond de free-to-play-game Quake Live en de toekomstplannen voor de arcadegames zoals we die op de PlayStation Store en Xbox Live Arcade terugzien. Gaan er vervolgen komen op remakes als Doom?

InsideGamer en Bethesda

Marco gaat in een uur kijken hoe het er voor staat met games als Prey 2, Rage en natuurlijk Skyrim. Prey 2 en Skyrim zullen daarbij waarschijnlijk in presentatievorm worden gehouden, terwijl Rage zeer waarschijnlijk speelbaar is. Aangezien Skyrim een game is waar enorm naar wordt uitgekeken is het logisch dat ook die game in onze uitgebreide videoserie de revue passeert. Ook staan de drie games hoog op het lijstje van games waar we zo snel mogelijk een geschreven impressie van willen publiceren. Met zijn sterke, doch kleine, line-up doet Bethesda een moedige poging om er met de prijs van beste uitgever van de E3 er vandoor te gaan!

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Logitech G27 Racing Wheel

E3: ‘Microsoft komt met duurder Xbox Live-abonnement’