in

E3 2011: Nieuwsoverzicht dag 1


Moesten in de nacht van maandag op donderdag Microsoft, EA, Ubisoft en Sony de aandacht nog met elkaar delen, gisteren stond helemaal in het teken van Nintendo’s persconferentie. Iedereen zat er klaar voor; de aankondiging van Nintendo’s nieuwe console; de Wii U. Het is niet onwaarschijnlijk dat je door het vele nieuws rondom Nintendo niet alle hoogtepunten hebt meegekregen, dus we zetten de belangrijkste nieuwtjes van Nintendo’s persconferentie en daarbuiten (jawel, er was meer nieuws dan enkel van Nintendo) nog even op een rij. Hier volgt een overzicht van de E3 2011: Dag 1.

Nintendo’s persconferentie

Hoogtepunt van Nintendo’s E3 persconferentie was natuurlijk de onthulling van Nintendo’s nieuwe console, de Wii U. Maar er was meer. Meer over het 25 jarig bestaan van Zelda, meer over games voor de 3DS en.. ja oké, ook dus heel veel over de Wii U.Hieronder de koppelingen naar de meest interessante nieuwtjes: Zelda: Skyward Sword komt voor Kerst

The Legend of Zelda: Skyward Sword ligt nog voor Kerst in de winkels. Daarnaast verschijnt er een speciale Skyward Sword-Wiimote.

Nintendo komt met wereldwijde Zelda concerten

Op de Nintendo E3-persconferentie liet Zelda-bedenker Miyamoto weten dat er wereldwijd Zelda-concerten gehouden zullen worden. Dit ter ere van het 25-jarig bestaan van de serie.

Mario Kart komt deze feestdagen naar 3DS

Reggie Fils-Aime liet weten dat Mario Kart nog dit jaar naar de 3DS racet. Ook werden nieuwe gameplay-elementen getoond in een trailer.

Super Mario voor de 3DS dit jaar beschikbaar

Naast Mario Kart, verschijnt ook Super Mario nog dit jaar op de 3DS. Uit een trailer blijkt dat het 2D en 3D platformelementen combineert.

Luigi’s Mansion 2 voor 3DS aangekondigd

Ook Mario’s broer Luigi krijgt een eigen avontuur op de Nintendo 3DS. Luigi’s Mansion 2 zou volgend jaar moeten verschijnen.

Nintendo onthult nieuwe console Wii U

En daar is ‘ie dan; de nieuwe console van Nintendo De Wii U is waarschijnlijk qua kracht vergelijkbaar met de Xbox 360 en PlayStation 3, maar heeft een speciale controller met touchscreen. Deze kan gebruikt worden voor zeer uiteenlopende doeleinden; van hoofdscherm, tot tekentablet, tot scope in een shooter.

Eerste games Wii U bekendgemaakt

En wat is een console zonder games? Onder andere Batman: Arkham City, Ninja Gaiden 3: Razor’s Edge, Darksiders II en een nieuwe Tekken werden alvast bevestigd.

Overig nieuwsPlayStation Vita dit jaar niet in Europa en Amerika

De PlayStation Vita komt dit jaar enkel in Japan uit, en verschijnt pas volgend jaar ook in Europa en de Verenigde Staten. Wanneer precies, is onduidelijk. De PS Vita lanceert in twee versies, één met WiFi en 3G voor 299 euro en één met enkel de WiFi-functionaliteit voor 249 euro.

Online functionaliteiten Wii U vergelijkbaar met Live, PSN

Ook op gebied van online service gaat de Wii U de concurrentie aan met de Xbox 360 en PlayStation 3, laat Reggie Fils-Aime weten.

Specificaties Wii U onthuld

IBM levert de processor, AMD de grafische kaart. De Wii U bevat flash geheugen en kan HD graphics aan. Nog niet alle details zijn echter bekend.

Pikmin 3 komt naar Wii U

Shigeru Miyamoto bevestigde de komt van Pikmin 3. Veel liet hij er niet over los, maar mogelijk wordt Pikmin 3 een lanceertitel voor de Wii U.

Console en controller Wii U worden niet apart verkocht

De speciale controller met touchscreen voor de Wii U en de spelcomputer zelf zullen niet los worden verkocht. Wel ondersteunt de Wii U de originele Wiimotes, voor de multiplayer.

Halo: CE Anniversary bevat meer info Halo 4

Doormiddel van terminals zal Guilty Spark meer informatie over het Halo-universum uit de doeken doen, informatie die ook te maken heeft met Halo 4 en de nieuwe trilogie, waar Halo 4 onderdeel van is.

De trailersThe Legend of Zelda: Skyward Sword Super Mario 3DSStar Fox 64 3DMario Kart (3DS)Luigi’s Mansion 2WipEout 2048

De artikelenEerste kennismaking met de Wii UChris checkt de PlayStation VitaGespeeld: StarhawkImpressie: Prototype 2Impressie: Skylanders: Spyro’s AdventureGespeeld: Mario Kart (3DS)

Dat was het overzicht van de belangrijkste gebeurtenissen op dag 1. De hele week blijven we je voorzien van dagelijkse overzichten, zodat je aan het eind van de E3 alle, maar dan ook alle hoogtepunten mee hebt gekregen.

Het nieuwsoverzicht van de vorige dag kun je hier vinden:Nieuwsoverzicht dag 0

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Geef een reactie

E3: ‘Microsoft komt met duurder Xbox Live-abonnement’

Duke Nukem Forever