in

Sony nog steeds overtuigd van tienjarige levenscyclus PS3


Sony is nog altijd van plan de PlayStation 3 in totaal tenminste tien jaar te ondersteunen. Dat herhaalt Andrew House, directeur van Sony Computer Entertainment Europe, in een recent interview met CVG.

Sony zegt al sinds de lancering van de PlayStation 3, in 2006, dat het apparaat tenminste tien jaar wordt ondersteund. House benadrukt dat Sony nog steeds achter dit statement staat, ongeacht wat de concurrent doet. “Ik heb altijd gezegd dat de levenscyclus van de PlayStation 3 tien-plus jaar bedraagt en de enige vraag is hoe lang die ‘plus’ is. Tien jaar is het minimum.”

House denkt dat de levenscyclus van tenminste tien jaar echt haalbaar is en dat Sony dit al heeft bewezen in het verleden. “We hebben het al eerder gezegd en we zijn er nog steeds van overtuigd dat we een zeer, zeer krachtig apparaat hebben gelanceerd, met genoeg mogelijkheden en dat de levensscylcus tenminste tien jaar bedraagt. Ik weet dat ik in herhaling val, maar ik denk dat we ons ook moeten realiseren dat we nog altijd miljoenen PlayStation 2’s verkopen over de gehele wereld, 11 jaar nadat het apparaat werd gelanceerd.”

Nintendo kondigde vorige week op de E3 in Los Angeles de opvolger van de Wii aan, de Wii U. De nieuwe console van Nintendo moet volgend jaar op de markt komen. Microsoft zou volgens de geruchten volgend jaar een nieuwe console onthullen, maar hier is officieel nog niets over bekend.

Dat Sony de in 2007 gelanceerde PlayStation 3 tenminste tien jaar zal ondersteunen, zegt niet dat het bedrijf niet voor 2016 met een nieuwe spelcomputer komt. De PS3 werd ook gelanceerd toen de PS2 zes jaar oud was.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Dvd’s afspelen niet mogelijk op Wii U

3DS-update maakt automatisch downloaden mogelijk