in

Logitech G19 Keyboard


Wie het vreselijke vooroordeel ‘mannen kunnen geen twee dingen tegelijkertijd’ in de mond neemt heeft duidelijk nog nooit een gamer tegenover zich gehad. Je kunt namelijk veel over gamers zeggen, maar zij zeer vaardig in het uitvoeren van meer acties tegelijkertijd. Voor iedereen die ervan houdt om tijdens de laadtijden van een game of op de momenten dat het net iets minder spannend is, iets anders te doen, is het Logitech G19 Keyboard een uitstekende speelkameraad.

Eén van de kenmerken van het keyboard is dat het is uitgerust met een zogenaamde GamePanel. Dit is een klein LCD-schermpje dat aan de bovenkant van het toetsenbord is te vinden. Dit scherm wordt door een aantal games, zoals bijvoorbeeld World of Warcraft ondersteund. Hierbij biedt het scherm de mogelijkheid om essentiële informatie tevoorschijn te toveren. Als je een handige modder bent, is het zelfs mogelijk om het kleine schermpje te gebruiken om de game op te draaien, zoals in dit Youtube-filmpje is te zien.

Het LCD-scherm is ook voor andere toepassingen te gebruiken. Zo kun je er Twitter-feeds op teruglezen of Youtube-filmpjes bekijken. Als je gewoon op je computer zit te browsen is de kans klein dat je er gebruik van maakt, maar het is ideaal tijdverdrijf bij games met lange laadtijden. Ook is het erg fijn voor de momenten dat je in een MMORPG even zit te wachten voordat jouw groep klaar is om de strijd aan te gaan. De tijd waar je doelloos naar een beeldscherm staarde is voorbij en wordt vervangen door het doelloos kijken naar een baby die rustig wordt van Reggae-muziek. Het zijn de prachtige simpele momenten die het leven zoveel mooier maken. Je moet alleen wel een stopcontact vrij hebben, want het G19 Keyboard heeft stroom nodig om het LCD-scherm aan de praat te krijgen.

Op het gebied van gaming kent de G19 een aantal belangrijke features. Het keyboard bevat maar liefst twaalf zogenaamde G-keys, die je kunt gebruiken om je macro’s op te slaan. In totaal zijn er maar liefst 36 commando’s op te slaan op de twaalf knoppen, omdat elke knop drie ‘memory-opties’ heeft, die met de knoppen M1, M2 en M3 boven de G-keys worden aangegeven. Zo kun je dus switchen tussen de M1-G7 key naar de M3-G5 key in een kwestie van een seconde.

Met de toevoeging van de twaalf G-keys en het LCD-scherm is de G19 wel een joekel van een toetsenbord gevonden. Het is zeg maar de Monster Burger onder de gewone hamburgers geworden. Je hebt dus heel wat ruimte op je bureau nodig om dit ding neer te zetten. En als je hem eenmaal hebt staan is duidelijk dat het keyboard niet heel erg lekker typt. De laatste toetsenborden die ik heb gebruikt hadden zeer soepele toetsen, maar de G19 is in dat opzicht een stap terug. De G19 is geen mechanisch toetsenbord, maar maakt gebruik van de zogenaamde dome switch-techniek, waardoor het minder lekker typt. Voor de 0,2 procent van de lezers die geïnteresseerd is wat de dome switch-techniek precies inhoudt, heb ik een prachtig Wikipedia-artikel in de aanbieding.

Het is dan ook meer een multimediaal toetsenbord in plaats van een toetsenbord dat je voor werk gebruikt. Naast het LCD-scherm en de G-keys biedt het toetsenbord heel wat andere functies. Zo is het via de twee USB-poorten mogelijk om gemakkelijk een headset, USB-stick of een ander apparaat aan te sluiten. Zo kun je bijvoorbeeld je iPhone heel makkelijk en snel opladen. Ook heeft het functies waardoor je snel en gemakkelijk zelfgemaakte muziekplaylists kunt afspelen en is het mogelijk om via de software die bij het toetsenbord wordt meegeleverd de backlighting van de toetsen aan te passen. Zo kunnen vrouwtjes met roze knoppen spelen, terwijl de echte mannen met blauwe toetsen door het leven gaan.

Het Logitech G19 Keyboard biedt heel wat interessante functies, waarmee het eigenlijk een ideaal toetsenbord voor iedereen die de PC als multimediamachine gebruikt. Voor die groep zijn er een hoop interessante functies. Als werktoetsenbord is de G19 een stuk minder geschikt, waardoor hij net te kort komt voor het complete plaatje. Hij is dan ook alleen zijn 179,99 euro waard voor de fanatieke multimediagebruiker.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Castlevania: Harmony of Despair deze zomer naar PS3

Solatorobo: Red the Hunter