in

PS Vita heeft twee keer zovel RAM-geheugen als PS3


De PlayStation Vita heeft 512 megabyte RAM-geheugen, twee keer zoveel als de PlayStation 3 en evenveel als de Xbox 360. Dat blijkt uit een document met specificaties dat 1UP heeft ontvangen op de Gamescom-beurs in Keulen.

Daarnaast heeft het apparaat 128 mb videgeheugen, de PS3 heeft 256 mb. Het gerucht dat de Vita 512 mb RAM-geheugen zou hebben deed al vanaf de aankondiging de ronde, later kwamen er echter berichten naar buiten dat dit verlaagd zou zijn naar 256 mb om kosten te besparen. Dit blijkt niet te kloppen.

Dat de Vita meer geheugen heeft dan de PS3, betekent niet dat het apparaat krachtiger is; de PlayStation 3 heeft een aanzienlijk betere processor. Het extra geheugen lijkt echter wel een toenadering te zijn tot ontwikkelaars. De ontwikkeling van PS3-games ondervond in het begin van de levenscyclus van het apparaat veel problemen, omdat de spelcomputer vooral vertrouwt op zijn krachtige processor en daardoor minder intern geheugen heeft. Sony heeft eerder al aangegeven van de Vita een droomapparaat te willen maken voor ontwikkelaars.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Resistance voor Vita heet Burning Skies

The Elder Scrolls V: Skyrim