in

IG’s Collectors Corner – Chrono crosser’s verzameling


Gamers zijn er in alle soorten en maten; van hardcore tot casual en van pro-gamer tot Wii Sports-veteraan. In deze rubriek gaat het om de verzamelaars van games en hun verzameling. Iedere week zetten we één van onze leden en zijn (of haar) collectie in de spotlight en laten we jullie kennis maken met hun verzameling en bijbehorende passie. Waarom verzamelen ze, en wat vinden ze hier zo leuk aan? In deze rubriek meer over deze hobby. Uiteraard mag er volop gepronkt worden. Heb je zelf een verzameling en wil je die aan ons laten zien? Kijk dan onderaan dit artikel hoe je mee kunt doen.

De verzamelaar van deze week

Geen nood, vandaag is er gewoon weer een splinternieuw Collectors Corner. In deze uitgave verwelkomen we eindelijk weer eens een specialist. Chrono crosser (aka Jeroen) stuitte bij toeval op een deel uit de Final Fantasy-serie en veranderde in een gepassioneerd verzamelaar van RPG’s. Na jaren van verzamelen besloot hij bij zijn eerste (game)liefde te blijven en zich puur op Final Fantasy te richten. Nu Jeroen zich op één serie kan richten, blijft er vast nog genoeg tijd over om zijn twee zoontjes op te leiden tot toekomstige deelnemers aan de Collectors Corner!

De verzamelaar aan het woord

Wat verzamel je precies?

Ik verzamel Final Fantasy-(console)games welke in Europa en Amerika zijn uitgebracht en daarnaast één enkele Japanse en een PC-game om de reeks qua nummering mooi te maken. De Japanse delen uit de serie wil ik simpelweg niet in mijn bezit hebben, omdat ik geen Japans spreek. Bij een RPG is praten erg belangrijk. De PC-versies vind ik ook niet interessant. Ik ben nou eenmaal een console gamer.

Hoe is je passie voor deze verzameling ontstaan?

Vroeger had je advertentiekrantje genaamd “ViaVia”. De meeste IG-bezoekers zullen de krant niet kennen, maar dit was een soort Marktplaats; een papieren, tastbare versie. Hierin bood iemand de game “Final Fantasy: Mystic Quest” voor de Super Nintendo aan. Er werd niet veel geld voor gevraagd en aangezien ik nog nooit van deze gameserie gehoord had wilde ik de gok wagen. Ik was snel verslaafd aan deze game.

Een tijd (en wat RPG’s) later zag ik in datzelfde krantje een advertentie met de tekst: “Aangeboden Final Fantasy III voor Fl60,-.”. Aangezien deze krant wel vaker spelfoutjes bevatte èn deze game in een gameshop genaamd “Bakir’s Shop” in de Amsterdamse “van Woustraat” Fl. 249,- kostte ging ik er van uit dat ook deze keer een fout gemaakt was. Toch belde ik de aanbieder van deze advertentie in goede hoop op. Deze mijnheer vertelde dat het echt om Final Fantasy III ging en dat hij deze game vanuit Amerika had meegenomen. Hij en zijn gezin vonden ‘t geen leuke game en daarom wilde hij deze verkopen. Hij woonde zelfs bij mij om de hoek en wilde de game ook wel even bij me langs komen brengen.

En toen….toen gebeurde het. Het moment dat ik deze game, samen met een PAL-game in de Fire FX Converter in mijn Super Nintendo stopte, werd ik betoverd door de geweldige verhaallijn, de prachtige muziek en de meesterlijke graphics. Final Fantasy III zou in een woordenboek de naam RPG kunnen omschrijven, zo uitmuntend is deze game. Het is in mijn ogen dan ook blasfemie dat deze game in de Power Unlimited een 3,4 als eindcijfer heeft gekregen. Vanaf dit moment moest en zou ik alle Final Fantasy games in handen krijgen.

Wat is je favoriete verzamelobject? Waarom?

Favoriet in mijn verzameling is natuurlijk Final Fantasy III. Allereerst omdat deze game geweldig is. Ten tweede is het mijn mooist bewaarde game. Ik heb, omdat mijn doosje, boekje en de landkaarten van de game zo beschadigd waren door het vele spelen, een paar jaar geleden een nieuwe gekocht via Ebay. Ik ben er trots op dat ik de game in deze staat heb weten te bemachtigen en ben er dan ook zeer zuinig op.

Ook ben ik trots op mijn exemplaar van Final Fantasy voor de Nintendo 8-bit. Niet zozeer op de game zelf, maar de manier waarop ik deze heb weten te bemachtigen. Ik had ooit een gesprek met mijn nichtje en we hadden het over mijn verzameling. Ineens zei ze dat zij ook een game had met die naam. En ze haalde ergens uit een hoekje deze game, op dat moment de enige die nog miste in mijn verzameling.

Wat mis je nog en zou je graag zo snel mogelijk aan je collectie toevoegen?

Ik mis op dit moment alleen nog de nieuwere delen uit de serie. Hier heb ik niet zo’n haast mee, gezien deze met miljoenen tegelijk uit de fabriek komen en je ze over een paar jaar nog steeds volop kunt kopen. De enige die ik nog zou willen vervangen is “Final Fantasy Tactics” voor de PlayStation 1. Dit is helaas een “Greatest Hits” exemplaar, en eigenlijk horen die niet in een verzameling thuis. Ook zou ik een compleet exemplaar willen van Final Fantasy voor de Nintendo 8-bit. Ik heb op dit moment alleen de game en verder niets erbij, geen een doosje of boekje. Uiteindelijk gaat het om de game, dus ik zal hier niet wakker van liggen. Natuurlijk hoor ik het graag als er op IG lezers zijn die zien dat ik iets mis, waar ik niet van op de hoogte ben.

Hoelang verzamel je al?

Ik verzamelde al erg lang games en consoles van alle merken. Mijn ouders kochten ooit een grote houten kast: de Atari 2600. Ik ben officieel begonnen met verzamelen toen ik, na deze Atari 2600, mijn eerste eigen console kreeg, de Nintendo 8-bit. Deze werd in Europa gereleased in 1986. Sindsdien ben ik een echte gamer geworden. Gezien het hier over mijn Final Fantasy verzameling gaat zal ik verdere detais besparen. Nádat ik Final Fantasy III gespeeld had, kwam namelijk de echte verzamelwoede. Deze game had zijn release in Amerika in 1994 en betekent dat ik nu zeventien jaar Final Fantasy-games verzamel. Ik ben in eerste instantie begonnen met verzamelen van RPG’s. Zo had ik games uit de Zelda-serie. Secret of Mana, Terranigma en het ontzettend mooie Chrono Trigger (samen met Final Fantasy III de beste RPG ooit gemaakt) behoorde naast tientallen RPG’s ook tot mijn verzameling. Helaas ging deze hobby iets teveel tijd en geld kosten dat ik besloot om alleen verder te gaan met mijn Final Fantasy-serie.

De verzameling in beeld

Heb jij ook een game(gerelateerde)verzameling en vind je het leuk hiermee eens in de spotlight van InsideGamer te staan? Stuur ons dan een paar foto’s en een korte beschrijving en wie weet is jouw verzameling volgende week de verzameling van de week! Reageren kan via herman.bluemink@insidegamer.nl

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

The Elder Scrolls V: Skyrim

ModNation Racers