in

Nederlandse woordenlijst Wordfeud verbeterd en aangevuld


De Nederlandse woordenlijst van mobiele puzzelgame Wordfeud is verbeterd en aangevuld. Dat meldt ontwikkelaar Håkon Bertheussen op zijn blog. 

De geüpdatete Nederlandse woordenlijst binnen Wordfeud is gebaseerd op de meest recente versie van open source woordenboek OpenTaal. Het spel wordt automatisch voorzien van de nieuwe en aangepaste woorden, een aparte update is dus niet nodig. 

De nieuwe woorden zijn niet de enige verandering in de woordenlijst. In samenwerking met de Nederlandse Scrabble-bond zijn woorden met bepaalde leestekens volgens de officiële Scrabble-regels aangepast. Het is nu bijvoorbeeld mogelijk om geeerd, zeeegel en taxis op het bord te leggen, terwijl je deze normaal gesproken schrijft als geëerd, zee-egel en taxi’s.

OpenTaal heeft zich op zijn website uitgesproken over de update, die volgens de organisatie nog steeds geen juiste woordenlijst op heeft geleverd. “Welke gegevens Wordfeud heeft overgenomen is hun zaak . Ook zijn kennelijk niet alle woorden overgenomen, zelfs woorden die wel overgenomen hadden kunnen worden volgens de regels van het spel. Ze kennen namelijk zelf de taal niet”, zo valt te lezen op de site.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Zombies overrijden in Zombie Driver

Vermeende Skyrim-plattegrond gelekt