in

LMA Professional Manager 2005


Vorige week hebben we Football Manager 2005 uitgebreid behandeld. Ook Codemasters brengt haar eigen voetbalmanager spel uit. Naast LMA Manager 2005 brengt de uitgever ook een PC versie uit die luistert naar de naam LMA Professional Manager 2005. Biedt LMA Professional Manager 2005 echter wel evenveel plezier als Football Manager 2005?

Football Manager 2005 staat bekend om de database en de ervaring die ontwikkelaar Sports Interactive heeft opgedaan. LMA Professional Manager 2005 biedt ook een redelijk grote database. De database met spelers is groter dan de Xbox en PlayStation 2 versies en je kunt erg veel spelers opzoeken over de hele wereld. De clubs zijn bijgewerkt tot de laatste zomervakantie en elk seizoen begint in de zomer waardoor je eventueel nog nieuwe aankopen kunt doen.

Realisme

Een belangrijk punt bij dit genre is het realisme. En helaas is dit niet altijd aanwezig bij LMA Professional Manager 2005. Toen ik met Feyenoord aan de slag ging, merkte ik vaak dat het in de aanval niet goed ging. Je haalt een slecht presterende middenvelder eruit en gooit er een derde spits bij. Je merkt meteen dat de aanval een stuk beter verloopt en de doelpunten volgen vaak binnen een paar minuten. Helaas wordt er door de 3D engine veel fouten gemaakt. Zo vallen er regelmatig eigen doelpunten vanwege grafische fouten. Ook schieten de spitsen vaak van ver weg, wel erg ver over het doel heen en dat terwijl ze recht op de keeper af hadden kunnen lopen.

Football Manager 2005 gebruikt een goede 2D engine en LMA Professional Manager 2005 zit “opgescheept” met een 3D engine. Opgescheept in de vorm van slechte graphics, matige bewegingen en een slecht publiek. Het spel kent ook een twee dimensionale weergave maar dat verandert niets aan het realisme. De interface van het spel is ook vrij simpel gehouden. Het voordeel hiervan is dat elke beginnende manager alles snel kan vinden. LMA Professional Manager 2005 is erg makkelijk in gebruik. Het nadeel is dat het er te simpel uitziet. Verwacht dus geen spetterende menu’s met veel animaties. Het geluid van het spel is vrij matig. Er zijn weinig geluidseffecten aanwezig en de effecten die in het spel zitten, stellen niets voor.

Sponsers en het stadion

LMA Professional Manager 2005 heeft enkele kleine extra’s om jouw club te beheren. Het grappige is dat Football Manager 2005 de sponsor en stadionverbouwingen eruit heeft gegooid terwijl LMA Professional Manager 2005 deze opties wel heeft. Helaas zijn deze extra onderdelen vrij mager en voegen ze bijna niets toe aan het spel. Football Manager 2005 kan online en met zestien spelers gespeeld worden. Bij LMA Professional Manager 2005 kun je met slechts één vriend extra spelen en zit er geen online ondersteuning bij. Je moet dus met twee man achter één computer zitten en dat werkt gewoon niet zo goed als de online functie van Football Manager 2005.

LMA Professional Manager 2005 heeft veel kritiekpunten en ten opzichte van Football Manager 2005 is het spel een stuk minder goed op diverse fronten. Toch heb ik me aardig vermaakt met LMA Professional Manager 2005. Het spel is simpel doch verslavend en je blijft maar doorspelen ondanks dat er fouten in het spel zitten. Dat komt vooral omdat de moeilijkheidsgraad van het spel niet al te hoog is en je niet meteen wordt afgestraft voor elke kleine fout die je maakt.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Handleiding voor de beginnende manager

Website Pictochat online