in

The Legend of Zelda: The Minish Cap


Het is alweer een tijdje geleden dat het laatste tweedimensionale spel in The Legend of Zelda-reeks uitkwam. Gelukkig heeft Nintendo onlangs The Legend of Zelda: The Minish Cap uitgegeven en staat ons een volledig nieuw avontuur van Link te wachten. Dat wordt dus weer lekker ouderwets genieten, mogen we toch verwachten.

Eenmaal in het jaar wordt er in het land van Hyrule het zogenaamde Picori festival gevierd. Op deze dag herinnert men de Picori, die de mensen in moeilijke tijden het Picori zwaard en het gouden licht schonken om al het kwaad te overwinnen. Samen met prinses Zelda bezoekt Link dit festival. Tijdens de huldiging van de winnaar van het toernooi gebeurt er iets verschrikkelijks. De winnaar mag namelijk het Picori zwaard aanraken. Vaati, de winnaar, vernietigd echter het zwaard, laat een heleboel monsters los, en als klap op de vuurpijl versteent hij princes Zelda. De koning van Hyrule raakt natuurlijk helemaal gestresst en vraagt Link of hij misschien niet iets aan al de problemen kan doen. Ons heldhaftige en groengemutste kereltje gaat hier natuurlijk graag mee akkoord, en start zijn reis op zoek naar een manier om alles weer tot een goed einde te laten komen.

http://www.insidegamer.nl/getimage.php?id=29491

Mensen die zich thuis voelen in The Legend of Zelda-reeks zullen zich snel op hun gemak voelen in The Minish Cap. Hetzelfde bekende avontuurrecept van mensen ontmoeten, kerkers doorkruisen, monsters verslaan, speciale voorwerpen vinden, nieuwe gebieden ontdekken; enfin, je kent wel. Gelukkig is The Minish Cap zoveel meer dan slechts ‘meer van hetzelfde’. Dit nieuwste avontuur introduceert namelijk een aantal nieuwe gameplay elementen. Link kan namelijk met behulp van een pratende muts verkleind worden tot minuscule proporties en kan hierdoor op plaatsen komen die hij normaal gesproken nooit zou kunnen bereiken. Daarentegen is het goed oppassen geblazen wanneer Link zo klein is. Een klein plasje lijkt voor hem al snel een bodemloos meer en een simpele vijand wordt al snel een enorme uitdaging. Het is dus van belang dat je goed weet wanneer je jezelf moet verkleinen en wanneer je terug moet veranderen naar je oude vorm. Dit systeem zorgt voor een interessante, frisse manier van puzzels oplossen. Ook de compleet nieuwe voorwerpen die Link op zijn reis vindt voegen een aantal nieuwe dimensies toe aan de klassieke Zelda-gameplay en het geheel vormt een vertrouwde doch verfrissende spelervaring die ik iedereen kan aanraden.

Grafisch is The Minish Cap zeer geslaagd te noemen. De stijl doet een beetje denken aan een kruising tussen The Four Swords en The Wind Waker. Link wordt weergegeven als een enthousiaste jongen in plaats van een geharde krijger, en de spelwereld ziet er kleurrijk en gedetailleerd uit. Het gevolg is dat je ongeveer hetzelfde ‘tekenfilmgevoel’ krijgt als bij eerdergenoemde titels. Nu kunnen de meningen over deze stijl wel verschillen, maar het is moeilijk te ontkennen dat The Minish Cap prachtig is vormgegeven. Laat het in ieder geval duidelijk zijn dat er achter dit lieflijke uiterlijk een avontuur van zeer hoge kwaliteit schuilt.

http://www.insidegamer.nl/getimage.php?id=16178

Op het gebied van geluid zit het ook wel snor met The Minish Cap. De muziek in The Minish Cap is een mix van klassieke The Legend of Zelda deuntjes, waarvan er veel de overstap van Ocarina of Time hebben gemaakt, en een aantal nieuwe melodieën. De geluidseffecten zijn zoals je ze kunt verwachten bij een The Legend of Zelda-spel. De bekende effecten bij het openen van een schatkist, het oppikken van rupees en de kreten van Link zijn allemaal terug, vergezelt van een aantal nieuwe effecten. Zoals bij het transformeren van grootte of het gebruiken van nieuwe voorwerpen. Al met al is ook dit gebied prima verzorgd en draagt het allemaal bij om die typische sfeer te creëren waar de serie om bekend staat.

Toch valt er nog het een en ander aan te merken op The Minish Cap. Zo is het spel, naar The Legend of Zelda-maatstaven, toch een beetje aan de korte kant en een tikkeltje makkelijk. Het spel bevat zes kerkers en die zijn niet bijster groot. De meeste doorgewinterde spelers zullen er dan ook slechts een uur of tien over doen om het uit te spelen. Gelukkig heb je in die tien uur nog niet alles gevonden wat er te vinden valt en kan ik me goed voorstellen dat iemand dit prachtige avontuur nogmaals zou willen beleven.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Rollercoaster Tycoon 3

Magazine kiest 10 best uitgevonden spellen 2004