in

The Urbz: Sims in the City


Na diverse uitbreidingen, een officiële opvolger en enkele console-titels werd het tijd om de formule van The Sims eens aan te passen. Electronic Arts heeft dat gedaan door de Sims te laten ‘transformeren’ in The Urbz. The Urbz zijn veel stoerder dan hun voorgangers en bovendien wonen ze in de grote stad.

De meest ingrijpende vernieuwing is dat het niet meer draait om het ‘normale’ leven maar om je reputatie. Het uiteindelijke doel is dan ook om een grote bekendheid te worden; je rep moet zo hoog zijn dat iedereen je respecteert en geen vip-ruimte gesloten blijft voor jouw Urb.

Wijken

Als je het spel opstart maak je eerst een Urb aan die je helemaal naar wens kunt aanpassen. Je kunt de kleding, haarstijl en lichaamsbouw naar eigen wens veranderen. Later staan ook tatoeages, sieraden en andere accessoires tot je beschikking. Je krijgt een leeg appartementje toegewezen en het spel kan beginnen.

Naast je appartement is er van meet af aan één wijk toegankelijk (er zijn er in totaal twaalf). De overige wijken moet je ontsluiten door een goede reputatie op te bouwen. Belangrijk is steeds dat je kledingstijl is aangepast aan die van de desbetreffende buurt. Zo zijn er punkers, stoere skateboarders en ‘foute’ hippies. Elke wijk heeft zo zijn eigen stijl.

Opdrachten

In elk nieuw deel van de Sims lijken de opdrachten belangrijker te worden, en in dit deel zijn ze waarschijnlijk belangrijker dan ooit tevoren. Je hoeft je Urb bijvoorbeeld nog maar heel oppervlakkig te onderhouden, er zijn dan ook alleen nog metertjes voor je blaas, hygiëne, eten, plezier en energie.

De opdrachten zijn eigenlijk nooit echt moeilijk. In elk gebied moet je bijvoorbeeld een baantje krijgen en zoveel populariteit verwerven dat de vip-ruimte toegankelijk word. Zelf vond ik de ‘missies’ maar wat oppervlakkig, en het word nergens echt uitdagend.

De baantjes zijn niet veel meer dan ritmische mini-games. Of je nou professioneel skateboarder, piercing maker of barman bent, in alle gevallen moet je gewoon op de gevraagde knoppen rammen. Gelukkig duurt dit allemaal niet zolang en het Sim-geld dat je ervoor terugkrijgt is zeker niet onaardig.

Communicatie

Om faam te verwerven, weergegeven door een reputatiebalk, is het zaak dat je er altijd verzorgd uitziet en veel vrienden hebt. Het maken van vrienden is trouwens goed uitgewerkt met genoeg keuze uit gesprekstype. Je kunt naast simpel praten bijvoorbeeld ook roddelen.

Tijdens de gesprekken die je voert komt trouwens ook weer naar voren dat de Urbz heel stoer zijn. Ze praten nog nauwelijks over zaken als geld, musea en reizen. Nu zie je icoontjes als een spuitbus en skateboard voorbij komen. En dat betekent dus inderdaad ook dat de Sims nog steeds in een onverstaanbaar taaltje brabbelen. Zelfs de muziek, die geheel wordt verzorgd door de Black Eyed Peas, is in dat taaltje ingezongen.

Denk nu niet dat de Urbz erg stout zijn geworden, Electronic Arts heeft het braaf gehouden. Je kunt inderdaad roddelen, tegen de cola-automaat trappen en piercings laten zetten maar het wordt nergens echt volwassen. Als er gedoucht word zijn de edele delen dus nog steeds gecensureerd.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Valve blokkeert 20.000 Steam accounts

Blitzkrieg: Rolling Thunder