in

Preview: Duke nukem forever.


Duke Nukem Forever is een van de meest verwachte spellen. De game wordt Bekritiseerd vanwege de lange ontwikkeling ’s tijd, ga ik eens diep duiken in de geschiedenis van de game.

Introductie:

Duke Nukem is een held die onze chicks beschermt voor alliens. Dit doet hij altijd met het idee dat hij naderhand een beurtje krijgt. dit is niet echt goed te herkennen in de eerste 2 delen, maar word pas goed uitgewerkt in Duke Nukem 3d & Duke Nukem: Manhattan project. De serie heeft ook titels uitgebracht op de mobiele telefoon en sinds kort Duke Dukem 3d remake op XBLA.

Uitstel:

Duke Nukem Forever, afkorting: DNF (Did Not Finish in de sportwereld). Dit zegt al genoeg denken gamers die grappig proberen te zijn. Maar ik ben een van de gamers die echt op deze game zit te wachten. Waarom? de vorige delen hebben mij echt geïnteresseerd. bij mij kan je het vergelijken als een Halo liefde. Zodra het ene deel uitkomt denk ik van: wanneer mag ik het volgende deel verwachten? ik denk dat het bij veel andere gamers ook zo is. Het enigste probleem is dat er zoveel jaren tussenzit. De serie is zogenaamd ”dood”. Duke Nukem leeft nog altijd in mij hart een daarom ga ik deze game nu eindelijk eens grondig onderzoeken. De makers blijven maar zeggen: Het komt uit, wanneer hij klaar is.

Dit spel was toch al klaar?

Klopt, dit spel was helemaal klaar in het jaar 2001. Maar bij 3dRealms streven ze ervoor de concurrentie voor te zijn. Ze willen iets wat nog nooit gezien is. Deze beloftes zijn zoals verwacht heel erg moeilijk te houden, en daarom duurt het volgens hun dus zo lang. dnf bèta 2001

als je kijkt naar die trailer zie je alles wat je van een 2001 game zou kunnen verwachten. Heftig geschiet, achtervolgingen, babes, bugs, paniek, wapens. Deze game had best in 2001 uitgebracht kunnen worden, en dan zou de game waar nu aan gewerkt wordt DNF2 heten. Ik had het niet erg gevonden. Ondertussen hebben ze de hele bèta verwijderd en hebben ze alleen het concept nog.

De ontwikkeling:

Er worden nog dagelijks mensen aangenomen bij 3DRealms. Ze zorgen ervoor dat ze de beste engine hebben (geen Quake/Unreal engine) en natuurlijk de beste gameplay. Dit is natuurlijk een heel groot project en dat neemt dus veel tijd in beslag. Ook zijn er al heel veel roddels over de game verteld. Bijvoorbeeld dat Jason Hall (bekent van: The jace hall show) een kopie van de game had gestolen.

Inhoudelijk over de game.

Als je goed kijkt naar de trailer die uitgekomen is in 2007, zie je dat Duke Nukem zijn spieren aan het trainen is.

dit zegt niks inhoudelijks over de game zelf. vervolgens zie je op 0:17 een allien die aanvalt, hier kun je goed zien wat voor lelijke alliens je gaat bevechten in Duke Nukem Forever. Als je nu verder kijkt naar de trailer zie je dat 3DRealms geen enkele gameplay vrijgeeft. Je ziet alleen een paar alliens dus hiermee raken gamers helemaal niet overtuigd. Bijna op het eind hoor je de stem van Duke Nukem zeggen: Im lookin for a toilet to buck my bricks, who’s first? Aan de stem kun je horen dat hij vrij vers is en dat het is opgenomen. Dus in de game kun je verwachten dat je taunts kunt gebruiken of zoiets dergelijks. Het is allemaal nog vrij onduidelijk. Op het einde word de naam DNF op een Amerikaanse vlag gedrukt, wat suggereert dat de game zichzelf afspeelt in Amerika.

Het bezoek van Jason Hall voor: The jace hall show laat alleen heel kort zien dat Jason Hall de game te spelen krijgt. Het word opgenomen met een digitale camera die een beetje op het scherm gericht staat. Hier kan ik niet veel over vertellen omdat het dus allemaal heel vaag is. Verder heb ik niet veel over de game kunnen vinden qua informatie. Wel kon ik heel veel Quotes kunnen vinden. Hier een hele grote lijst met alle informatie:

Voertuigen:

Het is mogelijk dat Duke Nukem zijn eigen Harley davidson krijgt.

Het is zeker dat er in sommige stukken van de game een jetpack is.

Het is mogelijk dat er jetski’s in de game komen.

Het is mogelijk dat Duke Nukem in een vliegtuig kan stappen

Ze willen graag dat er driveby ’s in de game komen.

Hail to the monkey/mule!

Wat er ook gebeurt, die alliens zullen betalen als ze mijn auto’s beschadigen!

Vijanden:

Er zullen 15 soorten vijanden inkomen, eventueel meer.

Er zullen weer bossfights komen net zoals in Duke Nukem: Manhattan project.

De ”Battlelord”(hoofd vijand) zal ongeveer gelijk zijn aan die van Duke Nukem 3d.

Wapens:

Basiswapens:

Duke ’s vertrouwelijke handgeweer.

Shotgun.

Een of ander automatisch geweer. (zo staat het er echt :P)

RPG.

Shrinker/Expander.

Booby traps en pijp bommen. (grote kans dat ze erin zitten)

Freezer.

Main characters:

EDF (Eart Defence Forces) en SWAT forces die de alliens bevechten kom je tegen.

Guss, een oude man.

Bombshell, Een lekker wijf die niet valt voor Duke.

General graves, De hoofdofficier van het EDF.

Tot slot:

Concept art

Uitgebreid interview

De game is volop in ontwikkeling en ik geloof er sterk in. De game bied variatie en een hoop actie. Ook zal je in de game Boos (drank) en steroids kunnen vinden. Deze typische (seksistische) vrouwenjager verlangt me erna om allien scum op te ruimen. Een sterk verhaal en een verslavende gameplay zal een hoop gamers verleiden. Over multiplayer is niets bekend. Wel zijn er door dezelfde ontwikkelings team 2 andere titels aangekondigd: Prey 2 en Eart Nomore.Of het nou zo is dat het Duke team aan 3 games werkt is niet zeker, maar in ieder geval kunnen we ook op deze titels lang wachten.Ook zag ik ergens op de 3DReals site staan, dat ze in totaal al 3 billjoen USD in deze game hebben gestoken. Dat zegt niet veel maar wel dat er aan de game vol op word gewerkt. Deze game staat wat er ook gebeurt, nog altijd op mijn verlanglijstje.

Bronnen: 3DRealms.com, duke4.net.

Dit is mijn eerste Preview en ik hoop op opbouwend kritiek.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Bureau voor Gamers: Nintendo’s mysterieuze driehoekjes

Rollercoaster Tycoon 3D Review