in

Gametalk : interview met…Tom Van Someren


Wie is Tom Van Someren ?

Tom van Someren is van alles. Tom van Someren is een gamer, een ajaxcied in hart en nieren, een films liefhebber, een High School Musical fan en ga zo maar door. Ik ben een vriend, ik ben je vijand, ik ben je trouwe hond, maar ook je zondagskrant. Je boksleraar, maar ook je yoga meester. Je steun in moeilijke tijden, maar ook degene die je uitlacht. Maar bovenal ben ik een kerel met een gouden hart.

Sinds wanneer game je ?

Ik game ongeveer sinds mijn vijfde en begon zoals driekwart van de gamers uit deze generatie met de Playstation 1. Ik kan me nog goed herinneren dat we door winkelcentrum boven ’t IJ liepen en dat ik daar een aanbieding zag staan voor een spelcomputer. Ik speelde al spelletjes op de computer, met name iets van Forestia Junior, en zag daar al een paar spelletjes liggen die ik wilde voor de PSX. Eigenlijk hebben we de console meteen in huis gehaald, toen heb ik nog uren gehuild omdat ik geen memorycard had en dus niet kon spelen.

Welke games speelde je toen ?

Ik kan me nog precies herinneren dat ik begon met Goofy’s Fun House, waarin je allemaal minigames kon doen met Goofy. Ik ben denk ik een jaar alleen maar Disney spellen blijven spelen, en toen begon ik met Harry Potter. Ik heb een vriend die ook dat soort games speelde rond die tijd en leerde door hem ook games als Crash Bandicoot en Spyro leren kennen. Vanaf die tijd ben ik met name de Crash Bandicoot serie altijd blijven volgen. Vandaar dat het mij ook heel veel pijn doet als ik games als Mind over Mutant zie die zelfs het niveau van een PSX game niet kunnen evenaren.

Is er een verschil qua genre tussen de games die je toen speelde en de games die nu door jou worden gespeeld ?

Zoals je na de vorige vraag waarschijnlijk al hebt begrepen speel ik nu totaal andere games. Op de PS2 veranderde mijn smaak al een beetje naar games als FIFA, Kingdom Hearts en Ratchet & Clank. Tussendoor was Kingdom Hearts ook de reden, als groot Disney fan, dat ik een PS2 kreeg. Toen ik een Xbox 360 kreeg speelde ik nog steeds dat soort games, maar toen ik om me heen zag dat geen enkele ontwikkelaar meer kindergames maakte ging ik andere games uitproberen. Ik kan me nog goed herinneren dat de eerste echte shooter die ik speelde Medal of Honor: Airborne was en daarna Call of Duty 3. Toen games als Call of Duty 4: Modern Warfare & Gears of War op mijn scherm aantraden waren alle sluizen doorgebroken. En om dus antwoord te geven op je vraag: Extreem.

Is Mafia II voor jou dé absolute aankomende topper ?

Ja, dat is hij zeker. Alleen al dat sfeertje, die graphics en in het speciaal die humor, daar wordt ik in die trailer helemaal door overweldigd. Als je dan die achtervolging in die auto ziet, met die graphics en die auto’s die er zo gelikt uit zien, wie vindt dat nou niet prachtig?

Wordt Mafia II beter dan zijn voorganger ?

Ik weet het eigenlijk wel zeker. Mafia kreeg trouwens ook veel te min voor wat het was door Grand Theft Auto III. Deze keer is het een stuk beter gedaan, een jaar na Saints Row 2 en GTA IV komt er nog een topper in het rijtje, die iedereen kan kopen. En volgens mij wordt hij ook gewoon beter omdat 2K nu veel meer ervaring heeft met toppers.

Welke andere games staan nog op jouw verlanglijstje ?

Dat zijn er echt heel veel, kan nog niet eens de helft kopen, maar om er even een paar in het kort te noemen:

The Godfather II, heeft veel potentie in zich, maar lijkt in de spaghetti te zijn gevallen.

Bioshock 2, het vervolg op een game die alle natuurwetten brak.

Call of Duty: Modern Warfare 2, het vervolg op een game die zelfmoordterroristen brak.

Ghostbusters: The Video Game, de game die spoken gaat breken! Who you gonna’ call?

This Is Vegas, lekker rondknallen in een heel open Las Vegas.

God of War 3, ‘Be prepared’.

Batman: Arkham Asylum, een game die voor mij de filmgames wereld gaat redden!

Operation Flashpoint 2, wordt nog uitgebreider dan GTA IV!

Killzone 2, livetime achievement!

InFamous, superheroes meets free-roaming, luve it!

Kijk jij naar de prijs van een game ?

Zeer zeker, games worden steeds en steeds duurder, en op een gegeven moment moet dit echt gaan stoppen. Het is niet voor te stellen dat je een PS2 game in het begin voor €40,- kon kopen en dat veel vond en dat we nu zeggen dat het een schijntje is voor een game. Nu betalen we voor de gemiddelde PS3 game €75,- in het begin en beginnen we dat bijna normaal te vinden?!

Is 50 euro veel voor een game ?

Games zijn abnormaal duur geworden in de afgelopen jaren en met name het feit dat shooters steeds hetzelfde zijn en we elk jaar vijf euro meer er aan moeten betalen. Binnenkort wordt de gamesbelasting vast ook ingevoerd. Elke maand dokken, anders maken ontwikkelaars geen games meer! Maar ja, ik vind games abnormaal duur, voor vijftig euro kan een zwerver weken eten, kunnen we Afrika helpen scholen te bouwen en kan het ziekenhuis weer zijn stroomrekening betalen. Maar voor ontwikkelaars gaat het meer om het vol krijgen van het laatje. En wij willen allemaal blijven gamen, dus…

Tot slot : Wat is voor jou een perfecte game ?

De perfecte game zal nooit bestaan, maar we zitten er erg dicht tegen aan. Zelfs in anno 2008 denken we de perfecte game gevonden te hebben, zoals GTA IV, Gears of War 2, Call of Duty: World At War & Fallout 3 zijn perfecte voorbeelden van hoe het moet. Maar denk nou eens terug aan GTA: Vice City, het werd de ultieme game genoemd en anno 2008 wordt je voor gek verklaard als dat zegt. En over vijf jaar, of zelfs eerder wanneer GTA V uitkomt, zeggen we dat je gek bent als je zegt dat GTA IV perfect is. Nee, de perfecte game bestaat niet. Maar een bijna perfecte game moet sowieso altijd een goed script hebben. Een goed verhaal is het halve werk zeg ik maar zo! Verder vind ik dat de wereld altijd open moet zijn, als je altijd dezelfde game speelt blijft hij niet leuk. Verder is er onnoemelijk veel te zeggen, maar ik denk dat de game die het dichtste bij perfectie is gekomen Fallout 3 is. De muziek, de sfeer, de wereld en alles was echt perfect!

Bekijk gebruikers profiel Bekijk de homepage

Bedankt !

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Bureau voor Gamers: Nintendo’s mysterieuze driehoekjes

Rollercoaster Tycoon 3D Review