in

Need for Speed Underground: Rivals


Need for Speed is al jaren een gesettelde racer op alle platforms. Gegroeid vanaf de simpele racespellen in de jaren ’90 tot het gelikte spektakel op de huidige generatie consoles in Underground 2 maakt de serie nu de (logische) overstap naar de nieuwe handhelds. Dit voorjaar verschijnt op de PlayStation Portable Need for Speed Underground: Rivals, het handheld broertje van de ‘normale’ Underground serie dus.

Het spel zal ongeveer tien verschillende tracks kennen. Deze tracks zijn zo ontwikkeld dat ze geschikt zijn voor een handheld. Daarmee kunnen we een eventuele ‘angst’ voor een simpele port wel uitsluiten: Rivals is helemaal apart van Need for Speed Underground 2 ontwikkeld. Dat is ook terug te zien in de auto’s. Zo zal de Mazda RX8 in het spel zitten, een auto die nooit eerder zijn opwachting maakte in een Need for Speed spel.

In de naam van het spel eist het woord ‘Rivals’ natuurlijk de aandacht op. Het komt op twee manieren terug in het spel. Allereerst is het een belangrijk deel van de singleplayer modus. Je speelt een jonge racer die het wil maken in de Underground scene en daar logischerwijs met veel rivaliteit te maken krijgt. Niet alleen van andere karakters in het spel, maar ook in de keuze van de auto. Je kunt namelijk kiezen tussen zwaar getunede Japanese Customs auto’s en krachtige American Muscle Cars.

‘Rivals’ komt echter niet alleen maar in de singleplayer tot uiting. Need for Speed Underground: Rivals zal namelijk ook een multiplayer modus bevatten. Wat voor spelmodi daar precies in zullen zitten is vooralsnog niet bekend, maar zeker is al wel dat het geheel Wi-Fi ondersteuning zal hebben en dat er een Head-to-Head modus zal zijn. Rivaliteit in de meest letterlijke zin van het woord dus: lekker racen tegen vrienden en kijken wie er beter is!

Over de techniek van het spel in de zin van graphics en geluid mogen we nu eigenlijk nog niet teveel concluderen. Over het geluid is ook nog niets specifieks bekend. De beelden die we tot nu toe hebben gezien spreken redelijk voor zich: het ziet er gewoon erg goed uit. De kenmerkende look die we kennen van Underground en Underground 2 is probleemloos overgezet naar de PSP en komt goed tot zijn recht. Met ongeveer dertig frames per seconde ziet het er naar uit dat deze mooie racer ook soepel gaat lopen. Mocht dat inderdaad zo zijn, dan spreekt dat voor de (kracht van de) PSP.

Dat is wat er tot nog toe bekend is over Need for Speed Underground: Rivals. Het geheel klinkt in elk geval veelbelovend. Alles valt of staat natuurlijk wel bij de besturing, maar daarover valt weinig zinnigs te zeggen tot we het spel zelf gespeeld hebben. Need for Speed Underground: Rivals heeft nog geen releasedatum en staat vooralsnog gepland voor het eerste kwartaal van 2005. Eerder noemden we in dit nieuwsbericht de datum 17 februari 2005, maar die datum zal, omdat de PSP hier en in Amerika pas in maart zal verschijnen, waarschijnlijk alleen voor Japan gelden.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Sega brengt Blood Will Tell naar Europa

Pro Evolution Soccer 4 patch eindelijk te downloaden