in

Super Party met SpongeBob Squarepants en zijn vrienden


Het ene na het andere EyeToy spel verschijnt tegenwoordig voor de PlayStation 2, maar vaak blijken het bijna precies dezelfde spellen te zijn in steeds een ander jasje. Disney en Sega hadden al hun eigen EyeToy spel en daar komt Nickelodeon nu ook bij. Onder de naam “Super Party met SpongeBob SquarePants en zijn vrienden” (Super Party) kunnen we genieten van vele mini-games met SpongeBob en Patrick in de hoofdrol.

Laat ik direct maar even aangeven dat dit uiteraard een spel voor de jongste gamers onder ons is. De iets oudere spelers die gek willen doen voor een camera kunnen beter EyeToy: Play 2 aanschaffen. Super Party bevat namelijk allerlei Nickelodeon figuren, waaronder de eerder genoemde SpongeBob maar ook Otto en Reggie van Rocket Power en Jimmy Neutron. Net als in al die andere EyeToy spellen kun je in je eentje één van de vele mini-games spelen of met maximaal acht spelers. Fun gegarandeerd…op een kinderfeestje!

“Het is tijd om te bewegen” laat de achterkant van het Super Party doosje ons weten. En dat zullen we weten, het spel bevat dertien verschillende spelletjes. Eerlijk is eerlijk: er zitten best een aantal grappige spelletjes tussen, maar de meeste hebben we in een andere vorm met andere figuren al eens eerder gezien. Een grappig spelletje is “Bowlen in Bikinibroek”. In dit spelletje wordt je in een bowlingbal geplaatst, en moet je doormiddel van een linker- en rechterpijltje aangeven welke kant de bowlingbal opmoet. In “Kwallenkwak” is SpongeBob op zoek naar zijn favoriete lekkernij: kwallenkwak (wie is er niet groot mee geworden?). Je moet meppen naar de kwallen die achter de rotsen vandaan schieten, maar pas op dat je Patrick, Octo en meneer Krabs niet raakt!

Bovenstaande twee spelletjes werken erg goed, maar er zijn er een aantal bij die minder goed uit de verf komen. Één van die spelletjes is “Tovertroep”. Hierin heeft Cosmo (uit ‘The Fairly Odd Parents’, red.) zijn magische toverstok weer eens niet in bedwang kunnen houden en een troep gemaakt van de plaatjes. De speler moet nu de plaatjes weer in orde maken door met zijn handen over het vierkant te bewegen en twee puzzelstukjes op te rapen en te verwisselen. Dit spel werkt erg slecht, want als je een vierkant maar eventjes aanraakt wordt deze geselecteerd. Frustratie alom. Gelukkig werken de meeste spelletjes, zoals “Atomen ketsen”, “Betoverende invasie” en “Feest in het portaal” wel goed.

Aan de presentatie is echt te zien dat we hier te doen hebben met een officieel Nickelodeon-product. Het spel is aangekleed met allerlei filmpjes uit de tekenfilmseries en de echte Engelse stemmen. Grote tegenvaller dus voor de Nederlandse kids: SpongeBob spreekt gewoon Engels. De handleiding van Super Party is wel geheel in het Nederlands. De spelletjes zelf lijken rechtstreeks afkomstig uit de tekenfilmseries. Verwacht alleen geen baanbrekende beelden. Bij de meeste spelletjes het beeldscherm ook gevuld met je eigen gezicht.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Pro Evolution Soccer 4 patch eindelijk te downloaden

Spongebob Squarepants