in

Spongebob Squarepants


Televisiezender Nickelodeon is de laatste jaren ontzettend populair. Dat is vooral te danken aan dat mateloos populaire figuurtje. Wie leeft in een ananas diep in de zee? Wie is er zo geel als een kaassouflé? Spongebob Squarepants natuurlijk! Niet alleen kinderen zijn gek van zijn avonturen in Bikinibroek, ook veel jongeren kijken maar wat graag naar Spongebobs avonturen. Binnenkort is de spons samen met zijn boezemvriend Patrick Zeester ook op het witte doek te vinden.

Daarnaast wordt er ook een spel uitgebracht, dat je aan de hand van het verhaal van de film meeneemt naar diverse locaties. Meneer Krabs is namelijk in diskrediet gebracht door zijn aartsrivaal Plankton. Neptunus’ kroon is gestolen, en Krabs krijgt de schuld. Alsof dit nog niet genoeg is, heeft Plankton plannen om de bewoners van Bikinibroek als slaven voor zich te winnen. Hoe? Door emmers op hun hoofden te zetten natuurlijk, zodat iedereen nu alles doet wat Plankton zegt.

Tartaarsaus!

Natuurlijk zijn de twee helden Spongebob en Patrick dan allang vertrokken om de kroon van koning Neptunus terug te vinden. Rondkarrend in hun Krabburger-‘auto’ beleven ze dolle avonturen. Het verhaal wordt net als de tv-serie hilarisch in beeld gebracht, en doordat de Nederlandse stemmen worden gebruikt, kunnen ook de kleinste fans van dit avontuur genieten.

The Spongebob SquarePants Movie is een typisch platformspel: gevarieerd en vermakelijk, zodat je niet snel zult gaan vervelen. Denk aan het verzamelen van mannelijkheidmuntjes om nieuwe bewegingen te kunnen gebruiken, of het verslaan van vijanden om verder in een level te komen. Ook springen en slingeren (Patrick’s tong aan een ijsblokje) komt regelmatig voor. Beide avonturiers, Spongebob en Patrick, hebben hun eigen unieke bewegingen die hen weer verder helpen.

Ook duiken de twee vriendjes af en toe in bad, of rijden rond in hun Burger. Dit rijden en glijden is een nieuw onderdeel in de Spongebob spellen. Een gouden vondst, al zeg ik het zelf. Het is namelijk heel erg leuk om de badkuip of burger langs allerlei obstakels te manoeuvreren zoals olievlekken en rollende stenen. Ook moet er gesprongen worden over scherpe puntjes en afgronden, en kunnen boosts worden verzameld om nóg wat harder te gaan. Dankzij de prettige besturing is vooral dit gedeelte van het spel enorm leuk om te doen. Ook kun je de moeilijkheidsgraad opschroeven door een tweede of een derde keer over het parcours te rijden, waarin je tegen de tijd rijdt of door ringen heen scheurt.

Ik ben er klaar voor!

Naast het racen zijn ook de speciale uitdagingen in het spel heerlijk om te spelen. Hoewel er leentjebuur wordt gespeeld in de Zwevende Blokken Uitdaging (denk aan Super Mario 64) en Spongeball Uitdaging (Super Monkey Ball), zijn deze erg leuk om te voltooien. Datzelfde geldt voor de baasgevechten. Niet vernieuwend of baanbrekend, maar wel erg leuk om te doen.

Minder leuk aan het spel is dat je af en toe wordt gedwongen om meer Goofy Goober munten te verzamelen. Deze munten krijg je iedere keer wanneer je een bepaalde uitdaging voltooit. Wanneer je echter een nieuwe omgeving hebt vrijgespeeld, ben je echter vaak verplicht om een bepaald aantal munten in te zamelen. Zonder die munten leer je namelijk niet die ene nieuwe beweging, die je juist nodig hebt om verder te komen. Het haalt de vaart uit een spel dat verder weinig echt fout doet.

Of het moet het ontbreken van de Nederlandse stem van Spongebob uit de tv-serie zijn. Zoals ik al eerder aangaf is het spel ditmaal geheel in het Nederlands te spelen. Gelukkig heeft elk spelkarakter dezelfde stem als in de serie, wat bijdraagt aan de sfeer in het spel. Toch ontbreekt er ééntje, en dat is die van Spongebob zelf. Waarom? Wij hebben geen idee, maar om nu het belangrijkste personage van een andere stem te voorzien, moet je toch als een gemiste kans zien. Herkenning is vooral belangrijk bij de kleintjes, en zelfs zij zullen doorhebben dat ze niet naar tv-Spongebob luisteren. Visueel gezien brengt THQ alles helder en kleurrijk in beeld, en ook de achtergrondgeluiden passen goed bij de diverse spelomgevingen.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Super Party met SpongeBob Squarepants en zijn vrienden

World of Warcraft: Professions