in

World of Warcraft: Professions


Heb je al gekozen welk ras je bent? Ben je ook al uit het vraagstuk welke klasse je wilt zijn? Mooi, want dan hebben we een nieuw vraagstuk voor je. Welke twee beroepen (in het spel beter bekend als professions) ga je namelijk nemen? Nu hoef je niet meteen achteruit de deinzen, een beroep kun je gelukkig wel tijdens je lange grindsessie richting level 60 veranderen, maar het is natuurlijk wel handig om alvast het één en ander te weten over de diverse beroepen.

Handig om alvast te weten, is dat er twee soorten beroepen zijn. Primaire en secundaire beroepen. Er zijn negen primaire beroepen en slechts drie secundaire beroepen. De secundaire beroepen (Fishing, Cooking en First Aid)kun je allemaal leren, maar je kunt maar twee van de negen primaire beroepen aanleren. De primaire beroepen zullen ook een stuk aantrekkelijker zijn om te leren, terwijl de secundaire beroepen slechts helpen bij de primaire beroepen of kleine hulpmiddelen zijn. Uiteraard passen sommige beroepen beter bij een klasse dan andere, en ik zal dan ook proberen jullie van de desbetreffende informatie te voorzien.

Alchemy

Alchemy is in principe geschikt voor iedere klasse. Echter, vooral Mages, Warlocks en Priests hebben Alchemy als beroep. Met Alchemy kun je toverdrankjes maken die je HP of MP herstellen, maar ook bijvoorbeeld ervoor zorgen dat je onder water kunt ademen of dat schade van bepaalde spreuken verbeterd. Let wel, als je Alchemy wilt nemen zal je als tweede beroep zeer waarschijnlijk Herbalism nemen, omdat je veel planten nodig hebt om toverdrankjes te maken.

Blacksmithing

Met Blacksmithing kun je wapens en mail armor maken. Wapens zijn natuurlijk voor iedere klasse handig, maar nog handiger is het als je voor je eigen bepantsering kunt zorgen. Warriors en Paladins voor level 40 en Shamans en Hunters na level 40 kunnen mail armor dragen, wat dit een ideaal beroep voor ze maakt. Als je Blacksmithing als beroep neemt, zul je ook zeer waarschijnlijk Mining moeten nemen, aangezien je voor Blacksmithing veel ruwe materialen nodig hebt.

Enchanting

Enchanting is het verbeteren van je wapens en bepantsering. Zo kun je bijvoorbeeld een ‘Minor Beastslaying’ enchantment op je eigen of andermans wapen zetten, waardoor de eigenaar extra schade tegenover beesten doet. Enchanting is echter wel een zeer duur beroep. Om aan grondstoffen te komen, zoals Dreamdust of Large Radiant Shards zul je wapens of bepantsering die op z’n minst ongewoon is (en dus veel geld op kan leveren als je het doorverkoopt) moeten disenchanten. Hierdoor gaat het wapen of bepantsering verloren, maar krijg je grondstoffen in de plaats terug. Op latere levels zul je echter wel flink wat geld verdienen, omdat je mooie enchantments kunt maken. Vooral gloeiende wapens (die je alleen via Enchanting kunt krijgen) zijn erg gewild en leggen spelers gegarandeerd veel geld voor neer. Voor Enchanting heb je niet zozeer een ander beroep nodig; veel geld is echter wel noodzakelijk.

Engineering

Hou je van het maken van mooie, handige, unieke voorwerpen zoals dynamiet? Dan zit je bij Engineering goed! Daarnaast kun je ook mooie geweren maken, wat dit het ideale beroep maakt voor Hunters. Jammer is wel dat de voorwerpen die je maakt alleen door jezelf of andere spelers die Engineering als beroep hebben gebruikt kunnen worden. Daardoor is Engineering niet echt een beroep waar je geld aan kunt verdienen, maar je wel een voordeel in gevechten kunt opleveren. Net als bij Blacksmithing doe je er verstandig aan Mining als tweede beroep te nemen, om zo jezelf van grondstoffen te voorzien.

First Aid

Vooral handig voor melee klassen zoals de Rogue, Warrior en Paladin. First Aid zorgt ervoor dat je een kleine hoeveelheid HP terugkrijgt in enkele seconden, zodat je minder tijd moet besteden aan het wachten tot je HP weer aangevuld is. Voor First Aid heb je echter dezelfde ingrediënten nodig als Tailoring. Het is dus niet aan te raden om deze twee beroepen te combineren.

Cooking

Cooking is een secundair beroep. Je kunt deze dus altijd kiezen, ongeacht je keuzes in bovenstaande beroepen. Cooking is vooral handig voor Hunters, zodat ze hun huisdier kunnen voeren. Daarnaast is het voor iedere klasse natuurlijk makkelijk om na een hevig gevecht even lekker te gaan zitten, wat te eten en daardoor je HP of MP pijlsnel weer terug op de maximale hoogte te krijgen.

Fishing

Fishing wil soms nog wel eens nodig zijn voor Alchemy en Cooking. Het is hierdoor ook eigenlijk meer een gathering skill zoals Mining of Skinning dan een beroep waar je rechtstreeks iets aan hebt. Voor Fishing moet je ook iets meer geduld hebben dan andere beroepen.

Herbalism

Herbalism is de eerste gathering skill die we in dit lijstje tegenkomen. Een gathering skill zorgt ervoor dat je genoeg grondstoffen hebt voor andere beroepen, waar je geld aan kun verdienent. Zo is Herbalism goed te combineren met Alchemy. Zoek veel planten met behulp van Herbalism, zodat je met Alchemy je toverdrankjes kunt maken. Je kunt ook Alchemy zonder Herbalism uitoefenen. Je productiekosten schieten dan alleen wel de lucht in, omdat je de planten die je nodig hebt van andere spelers moet kopen.

Mining

Mining is net als Herbalism een gathering skill. Je zult Mining vooral nodig hebben voor Engineering en Blacksmithing. Mining werkt net als Herbalism. Maar in plaats van dat je op zoek gaat naar planten, ga je nu op zoek naar mijnen die je kunt plunderen.

Leatherworking

Met Leatherworking kun je leren bepantsering maken. Handig voor Druids en Rogues, die het met ‘slechts’ leer moeten stellen, en ook handig voor Shamans en Hunters, die tot level 40 ook aan leer gebonden zijn. Naast het maken van leren bepantsering kun je ook armor patches maken, die je aan je kleding kunt vastmaken en daardoor extra bepantsering krijgt. Daarnaast kun je jezelf op latere levels specialiseren in Tribal, Elemental -en Dragonscale Leatherworking, waarmee je speciale items kunt maken.

Skinning

Skinning is de derde, en laatste, gathering skill. Skinning is echter makkelijker te levellen dan ieder ander beroep. Ieder beest wat je afslacht, kun je immers van z’n huid ontdoen. Skinning zul je voornamelijk nodig hebben voor Leatherworking. Echter, het kan ook prima dienst doen als inkomstenbron.

Tailoring

Tailoring is, net als Enchanting, een beroep waar je niet afhankelijk bent van een ander beroep. Om dit beroep omhoog te werken, zul je voornamelijk humaniods (met andere woorden, beesten in de speelwereld die ook kleding dragen) moeten verslaan om zo aan linen, silk of woolen kleding te komen. Maar daar houdt het niet bij op. Je kunt ook tassen maken, die eigenlijk iedereen nodig heeft. Hierdoor kun je ook een menig muntje uit dit beroep slaan. Doordat je kleding kunt maken, is dit het ideale beroep voor Mages, Warlocks en Priests.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Spongebob Squarepants

Bekende namen op voice-over lijst Batman Begins