in

Artikel: Michael Jackson – Dysfemisme


Zoals de titel je misschien doet vermoeden, gaat dit over Michael Jackson. Maar niet de gewone nieuwsberichten die jullie de laatste maanden van hem gewoon zijn. Dit is een taak van Nederlands geweest. Nu het nieuwe schooljaar is begonnen wou ik mijn map ‘school’ eens leegmaken. Met Nederlands hebben we ooit eens een taak moeten maken rond eufemisme / dysfemisme. Je moest een krantenartikel uitkiezen en hem dan in een eufemistische (verbloemende) of dysfemistische (aanstootgevendere) stijl schrijven. Omdat ik het artikel ga verwijderen, leek het me een goed idee om het even op IG te posten zodat de rest op IG het ook even kon lezen.

Let op:

– Het artikel gaat over Michael Jackson, maar ik heb het lang voor zijn dood geschreven, op 12 maart 2009 om precies te zijn, dus zie het niet als een aantasting van zijn nagedachtenis. Er komen niet veel serieuze dingen in, maar misschien zijn er hier wel die-hard fans die toch op hun tenen getrapt worden. Dat is dus absoluut niet mijn bedoeling.

– Ik weet dat het niet veel met games te maken heeft, maar er worden al genoeg weblogs geplaatst die niet over games gaan, dus deze kan er dan ook wel bij.

– Natuurlijk zullen er sommige zijn onder jullie die het niks vinden, maar hopelijk zullen er ook zijn die het wél iets vinden. De lerares Nederlands vond het alleszins goed, ze heeft dit artikel, samen met nog twee anderen, voorgelezen in de klas.

Het originele artikel:

Michael Jackson kan druk niet aan.

Michael Jackson heeft het personeel van zijn hotel in Londen de stuipen op het lijf gejaagd door als een zombie door de lobby te dwalen. Michaels gedrag was schokkend. Hij dwaalde midden in de nacht door de lobby van het hotel en zag er compleet verdwaasd uit. Zijn security-team moest hem overeind houden en terug naar zijn kamer leiden, aldus een bron van het hotel. Volgens de entourage van Jackson was zijn verdwaasde toestand niet te wijten aan alcohol, maar aan een jetlag, slapeloosheid en plankenkoorts. De 50-jarige Jackson zou ook verschillende keren in paniek naar zijn 79-jarige moeder Katherine hebben gebeld. Hij wilde dat zij hem geruststelde. Hij is bijzonder onzeker over zijn comeback, aldus de bron.

Bron: Metro, Maandag 9 Maart 2009

Dysfemistisch

Michael Jackson heeft de slaven van zijn hotel volledig aan de rand gebracht door als een weerzinwekkend monster door de lobby te spoken. Michaels gedrag was angstaanjagend. Hij griezelde midden in de nacht door de lobby van het hotel en zag er compleet geschift uit. Zijn gorilla’s moesten hem overeind houden en terug naar zijn kamer slepen, aldus een verklikker vanuit het hotel. Volgens de schoothondjes van Jackson was zijn verdwaasde toestand niet alleen te wijten aan sloten alcohol, maar ook aan drugs en andere amfetamines. De 50+er Jackson zou volkomen doorgedraaid naar zijn overbejaarde moeder hebben gebeld. Hij wilde dat zij hem geruststelde. Hij gelooft helemaal niet meer in zijn comeback, aldus de judas.

PS: R.I.P Michael Jackson, de titel van het originele artikel zegt genoeg.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Bureau voor Gamers: Nintendo’s mysterieuze driehoekjes

Rollercoaster Tycoon 3D Review