in

Legends of IGF Editie 101: Mortal Marcel over het randje


We kennen ze allemaal, de Legendes van het forum. Mortal Marcel, Sadist, Tidow, Bloten Poten Peter… Stuk voor stuk mensen, dat hopen we tenminste, die de boel een stuk vrolijker maken op IG, of minder. Deze mensen zijn iniedergeval van levensbelang, en IG zou IG niet zijn zonder ze. Daarom een serie blogs genaamd: Legends of IGF, om deze helden eens een keer in het zonnetje te zetten en meer over hun intressante persoonlijkheid en voorkeuren te weten te komen. In deze eerste editie de man die iedereen kent, niemand vreest en iedereen om kan lachen. Ik presenteer u, Legends of IGF Editie 01: Mortal Marcel over het randje.

Waarom Mortal Marcel als nickname? Waar slaat dat op, hoe ben je daar ooit op gekomen?

Overgehouden aan dat hele Power Unlimited gedoe.

Was toen helemaal into Mortal Kombat en was niet echt creatief met nicknames bedenken etc.

Power Unlimited.. Hoe zit dat nou eigenlijk? De meeste mede IGF Legendes zullen het wel weten, maar de nieuwe, ongeciviliseerde kleintjes op InsideGamer zullen zich wel afvragen hoe deze legende zo legendarisch werd.

Hmm de PU, niet zon ingewikkeld verhaal.

Ik was een jaar of 15 a 16, zag de PU liggen in de plaatselijke tabaktoko, las het door, verveelde me en schreef brief naar de PU.

Niet nadenkend over de mogelijkheid dat hij er daadwerkelijk in zou komen te staan. Maar mijn brief kwam er dus wel in te staan. Het stelde niks voor, een typische zeikbrief van een eenzame gamenerd die de EDGE en meer van dat soort bladen destijds las. Men realisseert zich tegenwoordig niet dat gamers vroeger echt als nerds werden gezien. Nu is het hip en blits om te gamen. Dat was vroeger wel anders. Het begon toen wel wat te groeien moet ik zeggen.

Het was midden in de, voor mij, eerste Console Wars tussen SEGA en Nintendo, good times.

Maar goed de brief kwam er in, de PU-redactie daagde me uit om nog één te schrijven, ik deed dit en zo rolde het balletje.

Naarmate ik meer schreef, kwam er meer reactie op mijn brieven. Om heel eerlijk te zijn was het voor mij puur lol en vermaak, meeste wat ik zei was en is nog steeds onzin. Maar sommige mensen maakten er serieuze shits van en de hele situatie werd uit zijn verband getrokken.

Moet zeggen dat ik me altijd goed heb vermaakt aan die mensen die zo pissig werden op wat ik schreef.

Maar dat is het wel in a nuttshell.

De Slowchat (Darn you Choqo!) is een hard place to live, vooral door jouw harde hand van humoristische plaag taferelen, dat vinden sommige tenminste. Hoe heb je die status ooit kunnen bereiken en heb je het daar al die jaren uitgehouden?

Ach Slowchat is helemaal niet a hard place to live, zolang je de anderen maar normaal behandelt. Ik plaag graag en dat weten de meesten op de chat wel, dus ze weten ook dat ik het puur uit liefde doe en zeg. Natuurlijk heb je af en toe mensen die het niet trekken, maar dat zie ik als hun probleem. Als mensen een probleem hebben met wat ik zeg en doe, zeg dat dan in plaat van te doen als of ik in je bakje yoghurt heb gekakt.

Dus, meneer Mortal, hoe voelt het om tot IGF Godfather te zijn uitgroepen? Vind je jezelf ook zon legende?

Wist tot dit interview niet eens dat ik hem heb gekregen.

Nou bedankt voor de stemmen lieve IGïanen.

Nee ik zie mijzelf niet als een Legende, vind het een beetje verwaand om zo over jezelf te denken. Soms vraag ik me serieus af hoe het ooit zo “groot” heeft kunnen worden. Maar natuurlijk ben ik blij het mee te hebben gemaakt, is toch wel mooie shits geweest.

Dus…. Je bent tot IG Godfather uitgeroepen maar je checkt het forum te weinig om er achter te komen dat je die eer hebt gekregen? Is dat niet zon ding genaamd… ironie?

Nee dat heet “Ik had wat anders te doen.” Ik was de afgelopen dagen bij familie voor kerst en dan is internet streng verboden. De keren dat ik op internet was de afgelopen dagen was in het diepste geheim en dat was om mijn Fantasy Premier League opstelling aan te passen. Ssst niet door vertellen.

Je bent dus echt een familieman, das goed, die zijn er veelsteweinig. Nog gezins uitbreidingen in gedachten ofzo?

Ja ik vind familie erg belangrijk, belangrijker dan mezelf om eerlijk te zijn. Ik kom uit een hele hechte, haast Borg-achtige eenheid. Niet alleen ouders en kinderen, maar ook neven en nichten, ooms en tantes. We hebben werkelijk alles voor elkaar over en zijn bereid alles voor elkaar te doen. Natuurlijk heb je woordenwisselingen met elkaar, maar als het puntje bij paaltje komt, staan we er zonder enige twijfel voor elkaar.

Ja de vrouw en ik gaan het dit komende jaar proberen om er een kleine Beeks bij te krijgen. We zijn er nu wel klaar voor, zowel financiëel als geestelijk. Daarnaast, we worden schijtziek van onze ouders die kleinkinderen van ons willen.

Kleine test, waar denk je als eerste aan als je dit ziet?

Transformers+Batman= EPIC WIN

Editors Note: En dit, beste klikkbuis lezertjes, is waarom de heer Marcel zo frigging heldisch is!

Wat is er zo goed aan Batman? Ik weet het wel, die dude is onder andere frigging epic, maar de cultuurbarbaren en ongeciviliseerde (yup, tweede keer dat ik dat zeg) IGers moeten het ook weten.

Hes the ****amn batman!

Nee wat Batman zo epic maakt is het feit dat hij in principe een gewone man is in een wereld waar hij omringd word door goden! In die wereld weet hij zich staande te houden met bloed, zweet en tranen.

Kijk Superman heeft goddelijke krachten, één scheet en een halve stad is weggeblazen. Batman moet zich staande houden met zijn lichaam, geest en een hoop geld.

Batman is voor mij een voorbeeld van hoe geweldig en sterk een normaal persoon KAN zijn als hij of zij de wil en de middelen heeft in zijn leven. Iedereen kan Batman zijn, we zijn niet zwak, we zijn geen slachtoffers, wij zijn allemaal Batman. Of kunnen dat zijn als we bereid zijn er iets voor te doen.

Batman is eigenlijk een mooie fictieve definitie van hoe sterk een mens kan zijn voor mij.

Bioware of Square-Enix?

Moeilijk, erg moeilijk. Maar ik ga voor Bioware, omdat zij de beste Star Wars game ooit hebben uitgebracht KOTOR.

Clayface of The Riddler?

Pff kom je ook meteen met 2 van de 3 Batman baddies die ik eigenlijk haat. Maar dan ga ik toch maar voor Clayface. The Riddler vind ik echt helemaal niks.

Kippenpootjes of Franse kaas?

Dude, ben een neger…

KIP dus!

Hollywood of Vegas?

Hollywood dan maar, Vegas is dope enzo. Maar als ik moet kiezen dan Hollywood.

Blote Poten Peter of Sadist?

Dat is net als kiezen tussen mijn linger en rechter testiekel, ONMOGELIJK DUS!

Reviews of blogs?

Blogs, zit meer vermaak in voor mij om te schrijven en om te lezen.

Dit interview, zuigend of amusant?

Het heeft zijn charmes.

Zwart of Blond haar?

Zwart, blond is zoooo gewoontjes en vorige eeuw. Liefste rood, maar dat is hier geen keus.

Een Kaars of vet?

Kaarsvet!

Humor of Drama?

Humor, er is al genoeg drama in de wereld. Aan humor heb je tenminste wat. Wie wordt er nou echt beter van drama?

Favoriete Batman Baddie?

Joker, hoef ik niet eens over na te denken. Hij is de Ying in Batmans Yang.

All time favorite IGF meme

Poeh, daar vraag je me wat. Het zijn er zoveel geweest. Misschien toch de hele HSJ vechtstok film. Krijg er nog een glimlach op mijn gezicht van. Niet omdat HSJ belachelijk werd gemaakt enzo, heb niks tegen die dude. Ookal kan hij soms irritant uit de hoek komen. 😉 Maar de hele commotie destijd was gewoon epic. VDO (Voor Den Overwinning) was ook best humor, moet ik eerlijk toegeven.

Liefste IGer

Kyrill, top kerel. Neemt dingen soms iets te serieus, maar dat is onderdeel van zijn charme.

Beste reviewer

Moet eerlijk zeggen, dat ik bijna nooit member reviews lees.

Maar als ik moet kiezen dan zeg ik Blote Billen Peter, dude weet waar hij over praat.

IGer die je het liefste onder de ban hamer zou willen vinden

Pff ja ik heb eigenlijk nooit echt zo veel problemen met mensen hier, zij eerder met mij.

Zie niemand GRAAG onder de Ban Hamer komen, maar sommige mensen zij gewoon zo dom bezig dat ze het in mijn ogen zeker verdienen. Maar ik zit niet met mijn penis in mijn hand te wachten dat iemand wordt gebanned of zo. Als je het me 3 jaar geleden had gevraagd, had ik misschien een naam voor je.

IGer die jammergenoeg onder de ban hamer valt te vinden

Ik vind het altijd jammer als mensen als Jaspert of zo gebanned worden. Neemt toch wel een heel stuk humor van het forum weg. Maar nogmaals, soms gaan ze een tikkeltje te ver.

Grappigste IGer

Er zijn zoveel mensen hier met zulke epic humor, maar er is ééntje die mij altijd aan het lachen brengt en dat is O Vet. Lekker simpel, maar ooh zo episch.

Vervelendste IGer

Geen idee, probeer daar tegenwoordig zo min mogelijk op te letten.

Grootste mede legende

Ondanks dat hij hier nooit meer is, toch wel onze eigen Self-hating Negro Notorius. Hij heeft wel een aantal opzienbarende bladzijdes in de IGF geschiedenis op zijn naam staan.

Ik vond het altijd al vreemd dat zon zogenaamd blank ventje van de hogere middenstand zoveel van kip en hield. Diep van binnen wist ik eigenlijk wel dat het een negert was, maar nooit echt over nagedacht. Was een dikke vondst trouwens van HSJ, Batman zou trots zijn.

Pixar of Dreamworks?

Weet je wat het vreemde is? Deze zelfde vraag stelde ik afgelopen weekend aan wat mensen. Pixar of Dreamworks.. Beide erg sterk, maar als het puntje bij paaltje komt ga ik toch met Pixar. Zij zijn de grondleggers, dat is al 100.000 exp. points extra imo.

Rock of Jazz?

Beide, ligt aan mijn mood. De ene keer Jazz de andere keer Rock.

Buurman of vriend?

Toch liever een verre maar zeer goede vriend. Vrienden zijn voor mij zijtakken van de familie. Als ik je een vriend noem of vriendin, dan zie ik jou als familie. En ik weet dat jij mij ook zo ziet.

Marvel of Capcom?

Marvel!

The end…

…Tenminste, voor nu. Vind je jezelf een IGF Legende? Stuur dan een PMetje en misschien maak je kans op een all-in interview en een plek midden in de spotlights van Editie 2. Ciao!

Leuke post? Drop een hartje

Score: 5/5 volgens 1 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Bureau voor Gamers: Nintendo’s mysterieuze driehoekjes

Rollercoaster Tycoon 3D Review