in

Nintendo DS: Lanceertitels


Vandaag is de dag waar menig Nintendo en handheld fan op heeft zitten wachten. Vandaag is de dag dat de Nintendo Dual Screen officieel in de winkel ligt. Daarnaast zijn er vanaf vandaag ook een boel spellen verschenen. Daarom hebben wij besloten om een mooi overzicht te maken met wat er zoal te koop is. Let daarbij dat we zoveel mogelijk hebben geprobeerd onze mening neutraal te houden. Ons oordeel over de verschillende spellen volgt later deze week, danwel weken.

Asphalt: Urban GT


Uitgever: Ubisoft | Ontwikkelaar: Gameloft

http://media.insidegamer.nl/topimages/2662.jpg Race spellen zijn altijd al populair geweest en het is daarom niet gek dat er een racetitel bij de lancering van de Nintendo Dual Screen aanwezig is. Asphalt: Urban GT maakt helaas niet gebruik van de opties die de DS biedt, maar dat zal de raceliefhebber niet deren.

Je zult gewoon een losse race kunnen spelen, maar er is ook de mogelijkheid om een klein kampioenschap af te werken om te zien wie er nou echt de beste is. Als laatste is er ook nog de politie vs boef mode. Hierin speelt de ene speler de politie en de andere de boef, deze mode is echter alleen speelbaar met twee spelers tegelijk.

Verder zal Asphalt: Urban GT 20 auto’s bevatten van onder andere de merken Lamborghini, Jaguar, Hummer en Audi. Met deze twintig paradepaardjes zul je over negen verschillende circuits kunnen racen, die verspreid liggen over de hele wereld.

Mr. Driller: Drill Spirits
Uitgever: Namco | Ontwikkelaar: Namco

http://media.insidegamer.nl/topimages/2632.jpgNaast een racespel, lijkt het er op dat elke nieuwe console of handheld ook een puzzelspel moet hebben bij zijn lancering. Bij de Dual Screen krijgen we onder andere Mr. Driller: Drill Spirits voorgeschoteld.

In dit spel kruipt de speler in de huid van Mr. Driller. Het is zijn taak om een aantal van zijn vrienden te redden. Die vrienden zitten namelijk in de ondergrond vast en door een weg naar beneden te boren bevrijd jij ze. Daarnaast zijn er nog een aantal verschillende mini-games in het spel te vinden, zodat er altijd wel een reden is om even te spelen.

Mr. Driller: Drill Spirits maakt gebruik van het touchscreen, waarmee de speler bepaalt welke kant er op geboord moet worden. Daarnaast werkt het onderste scherm als speelveld en zie je op het bovenste scherm een map en alles wat er boven Mr. Driller zijn hoofd afspeelt.

Ping Pals
Uitgever: THQ | Ontwikkelaar: THQ

http://media.insidegamer.nl/topimages/2666.jpgIedereen kent MSN Messenger wel. Het is een chatprogramma waarmee je op een simpele manier met je vrienden de laatste roddels kunt bespreken. Omdat het zo’n succes was, heeft THQ waarschijnlijk gedacht van ‘dat kunnen wij ook op de Nintendo Dual Screen doen’. Het resultaat is Ping Pals.

Naast het feit dat het mogelijk is om met je vrienden te chatten, kan er ook tegen de computer gebabbeld worden. Hiermee verdien je zogenaamde Ping Points, waar vervolgens spullen van gekocht kunnen worden. Vervolgens kan dat weer geruild worden met je echte vrienden, wat dan leuk moet zijn.

Helaas is dat het niet, waardoor Ping Pals dan ook het grootste misbaksel is dat op de Nintendo Dual Screen uit komt is. Als je via de Dual Screen met je vrienden wilt chatten, dan gebruik je het gratis bijgeleverde Picto-Chat, waardoor Ping Pals alleen geschikt is om tegen de computer te praten. Maar welke idioot kan daar nou plezier uit halen?

Pokémon Dash
Uitgever: Nintendo | Ontwikkelaar: Nintendo

http://media.insidegamer.nl/topimages/2651.jpgPokémon is en blijft een klein goudmijntje voor Nintendo. Hierdoor is het dan ook niet verwonderlijk dat er een nieuwe Pokémon titel bij de lancering aanwezig is. Geen RPG ‘verzamel ze allemaal titel’ dit keer, maar een heus racespel.

Het spel bevat 25 verschillende banen, waarbij de speler Pikachu van punt A naar B moet loodsen. Dit doet hij door de stylus over het touchscreen te bewegen, waardoor Pikachu op het parcours blijft.

Bovendien is het mogelijk Pokémon uit de titels Pokémon Ruby, Pokémon Sapphire, Pokémon Emerald, Pokémon FireRed en Pokémon LeafGreen te importeren. De vorm van de Pokémon verschijnt dan als baan in het spel, waardoor de speler uiteindelijk over nog eens 380 banen kan beschikken.

Project Rub
Uitgever: Sega | Ontwikkelaar: Sonic Team

http://media.insidegamer.nl/topimages/2197.jpgProject Rub is het debuut van Sega’s Sonic Team op de Nintendo Dual Screen. In Japan is dit spel beter bekend onder de naam Kimi no Tame Nara Shineru, wat direct vertaald ‘Ik zou voor je sterven’ betekent.

In het spel speel je een jongen die het doel heeft een onbereikbaar, knap meisje te versieren. Je sluit je aan bij de groep Rub Rabbits, een groep acteurs die door het leven gaan met een paar konijnenoren als hoofddeksel. Het verhaal is niet echt diep, maar dat is ook niet waar de titel punten mee wilt scoren. De verschillende mini-games waarmee je het meisje voor je moet winnen, dat is waar het in Project Rub om draait.

Rayman DS
Uitgever: Ubisoft | Ontwikkelaar: Ubisoft

http://media.insidegamer.nl/topimages/2698.jpgRayman DS wordt een remake van het tweede deel, dat onder andere voor de PlayStation verscheen. Het spel bevat 45 verschillende levels, waarin men platform, puzzel en actie elementen in terug vindt. Bovendien zal elk level het uiterste van Rayman vragen en moet hij rennen, vliegen, springen, zwemmen en zelfs skiën om het avontuur tot een goed einde te brengen.

Helaas voor de Dual Screen liefhebbers onder ons, zal het spel nauwelijks gebruik maken van de mogelijkheden. Op het bovenste scherm vindt de actie plaats, waarbij het onderste scherm als overzichtscherm is bedoeld. Hier vind je jouw kracht en de al verzamelde items op terug. Tevens zal het onderste scherm net als bij Super Mario 64 DS gebruikt kunnen worden als vervanger van de analoge stick.

Retro Atari Classics
Uitgever: Atari | Ontwikkelaar: Atari

http://media.insidegamer.nl/topimages/2885.jpgOver Retro Atari Classics valt niet al te veel te zeggen. Het is een verzameling van een aantal klassieke spellen, waarbij de line-up meer zegt dan duizend woorden:

Pong
Missile Command
Asteroids
Breakout
Centipede
Tempest
Warlords
Gravitar
Lunar Lander
Sprint

Verder zal het spel meerspelerfuncties ondersteunen. Een aardige toevoeging is het spelen op één DS met twee personen.

Spider-Man 2
Uitgever: Activision | Ontwikkelaar: Vicarious Vision

http://media.insidegamer.nl/topimages/2604.jpgDe tweede Spider-Man film is inmiddels al een tijd op DVD verkrijgbaar, maar dat weerhoudt Activision er niet van om het spel nog even op de Nintendo Dual Screen uit te brengen. Sterker nog, Spider-Man 2 was de allereerste bevestigde Nintendo DS lanceertitel.

In het spel volgen we de verhaallijn van de film, met hier en daar een paar nieuwe missies. Bij de Nintendo DS versie is het bovenste scherm bedoeld voor de actie en kan de speler met het onderste scherm keuze maken uit een aantal verschillende aanvalstechnieken en wordt het voor het welbekende webslingeren gebruikt.

Spider-Man 2 bevat zestien levels, waarbij de echte fans die de GBA-versie van Spider-Man 2 in huis hebben nog wat extra’s krijgen. Door de spellen tegelijk in de DS te stoppen, worden er in de Dual Screen versie een paar geheime elementen vrijgespeeld, waaronder een speciaal level.

Super Mario 64 DS
Uitgever: Nintendo | Ontwikkelaar: Nintendo

http://media.insidegamer.nl/topimages/2175.jpgDe Nintendo 64 klassieker keert terug op de Nintendo Dual Screen. Het spel valt uiteen in drie gamemodi. Zo heb je de singleplayer mode, die de originele levels van Super Mario 64 combineert met nieuwe levels en nieuwe speelbare karakters. De tweede mode is een multiplayer mode en als laatst biedt het spel ook nog een aantal minispelletjes, waarin het touch-screen volop gebruikt gaat worden. Overigens heb je voor de vierspeler multiplayer mode maar één cartridge nodig.

Het idee is simpel: loop rond in de kasteeltuin van Prinses Peach en verzamel meer sterren dan de andere drie spelers. Deze sterren liggen verspreid in de omgeving. Spelers kunnen elkaar ook aanvallen, waardoor een tegenstander die zojuist een ster heeft gepakt, die ook weer meteen kan verliezen. Sommige sterren liggen gewoon verstopt, terwijl andere meer vaardigheid nodig hebben. Voorbeeldje hiervan is een Chain Chomp die in de omgeving zou kunnen lopen, met een ster op z’n staart. Probeer die ster hem maar eens afhandig te maken. De personages zijn Mario, Luigi, Wario en Yoshi en hebben natuurlijk elk andere vaardigheden.

Het is niet moeilijk om je dit spel voor te stellen, want het speelt gewoon hetzelfde als op de Nintendo 64. Ook geluidstechnisch en visueel is het nagenoeg hetzelfde. De actie wordt op één scherm in beeld gebracht. Een tweede scherm geeft het speelveld van bovenaf weer. Super Mario 64 DS wordt één van de beste titels tijdens de DS-lancering.

Tiger Woods PGA Tour 2005
Uitgever: Electronic Arts | Ontwikkelaar: Electronic Arts

http://media.insidegamer.nl/topimages/2630.jpgWaar golfen vroeger werd gezien als een sport voor de rijkelui, begint het vandaag de dag steeds meer een volksport te worden. En we kunnen haast niet anders stellen dan dat Tiger Woods hier mede voor heeft gezorgd. Hij heeft de golfsport populairder gemaakt en hetzelfde geldt voor de computerspellen die zijn naam dragen.

Een versie voor de Nintendo Dual Screen zal bij de lancering aanwezig zijn. Hierbij kun je je eigen speler maken, waarna hij of zij de baan op gaat om het onder andere tegen Tiger Woods zelf op te nemen. Het golfen gebeurd op zes echt bestaande golfbanen, zodat het voor de liefhebber een feest van herkenning is.

Het golfen zelf gebeurt via het touchscreen. Door op het scherm een flink ‘swing’ te maken, zal de bal weggeslagen worden, om uiteindelijk in de hole te belanden.

Wario Ware Touched!
Uitgever: Nintendo | Ontwikkelaar: Nintendo

http://media.insidegamer.nl/topimages/2178.jpgWario Ware Touched! zal alle functies van de DS optimaal gaan benutten. Door spellen te spreiden over twee schermen en het gebruik van het touchscreen, kunnen er opnieuw honderden uitdagende en originele microgames in het spel gepropt worden, die je ook nog eens draadloos tegen anderen kan gaan spelen.

Het concept van Wario Ware is simpel. Je moet levels (categorieën) halen door het spelen van microgames, die slechts een paar seconden duren. Moest je in de vorige delen in een minigame nog snel op de A-knop drukken om bijvoorbeeld een banaan op te eten, nu zul je met behulp van het touchscreen daadwerkelijk de banaan kunnen afpellen. In een vroege demo van het spel zagen we ook hoe je met je stylus net als bij een kraslot, over het touchscreen moest bewegen om een munt met daarop de afbeelding van Wario zichtbaar te krassen. Wario Ware Touched! lijkt opnieuw een hit te worden.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Football Manager 2005 database update beschikbaar

Star Wars: Republic Commando