in

KoI 5: De KoI zonder subtitel


Het is inmiddels 5 dagen geleden dat Calamity, Jaspert en Jizzy ternauwernood wisten te ontsnappen aan Warlord Notty. De drie zijn niet ver verwijderd van Igianie, maar aan hun gezichten te zien willen ze liever niet terugkeren. Laten we eerlijk wezen, hoe zouden jullie je voelen als je de Knights moet vertellen dat Nottyham er aan zit te komen, de missie maar deels is gelukt en dat niemand weet wat er gebeurd is met Tidow? Precies, vrij kut met peren. Jaspert gaat op de grond zitten en kijkt de anderen aan: ‘ja, het wordt moelijk om dit te vertellen.’ Hij neemt een slok bier, wat quadjes die ooit van Tidow waren. ‘Man die fucker had wel smaak zeg.’ Calamity en Jizzy kijken nogal bedroefd in de verte, waar ze Igianië al zien. ‘Weet je Jaspert, we kunnen dit niet blijven uitstellen. We moeten gaan.’ De drie zetten hun tocht voort richting Igianie, met slecht nieuws.

In Igianië zelf is het ook niet al te best gesteld. La Recistance is wederom terug, maar nu sterker dan ooit. Met meer dan 200 man richten ze enorme schade toe aan het centrum van de stad, alwaar mensen proberen op de vlucht te slaan. Vrouwen worden betast, winkels worden geplunderd en de Bear Brigade heeft het moeilijk om ze weg te krijgen. ‘VERDOMME’ schreeuwt Zhero terwijl hij één van de relschoppers een enorme klap met zijn zwaard geeft. ‘Het zijn er teveel, we kunnen dit niet snel genoeg onder controle krijgen! Waar is Captain 7threst?’ Limelight en Lucatony kijken enigszins vertwijfeld in zijn richting tot er een stem door de menigte snijdt: ‘ik neem zijn plaats wel met plezier in. SADISTIC BLAZE!!!’ Een zwarte schokgolf ramt vijftig La Recistance leden omver en een aantal raken behoorlijk gewond. Sadist heeft zich in de strijd gemengd. Een van de weinigen die overeind blijft blijkt Ldawg te zijn, die inmiddels aan de kant van de relschoppers staat. Vuile kloothommel, ik zal je leren! Sadist weet zijn aanval makkelijk te ontwijken en met een simpele vuistslag weet hij niet alleen Ldawg knock out te slaan, maar ook zijn gezicht te verbouwen. Hij loopt verder en staat tegenover Ralph, die zich een paar dagen geleden onthulde als leider van La Recistance. ‘Jullie verlaten Igianië nu vrijwillig. Zo niet, dan ben ik niet meer zo vriendelijk’ gromt Sadist. ‘Wij buigen voor niemand, wij zullen jullie do-’ maar voordat Ralph zijn zin kon afmaken, slaat Sadist in zijn gezicht. ‘Dat was dus een nee’ verzucht Sadist. Hij grijnst en schreeuwt: ‘WEEEELW!!!’ en plant een vuist in de grond. De grond breekt open en schiet alle leden van La Recistance de lucht in. ‘Ah nee hé, niet alweer? We komen teruuuuuuuuuuuuug’ laat Ralph in de verte klinken. ‘Fucktard’ zegt Sadist.

Terwijl de inwoners de rommel van La Racistance trachten op te ruimen, komen JJ., 7threst, Marcel en Skye komen Sadist tegemoet en vragen hem: ‘oké man, wat moeten we doen om dat tuig buiten te houden? We hebben al extra patrouilles ingeschakeld en nog weten ze ons te verrassen met hun aanwezigheid. This shit has to stop.’ Marcel knikt en kijkt verschillende richtingen uit. ‘Ik zal wel even rondkijken als jullie het niet erg vinden mijn kleine anusploppers.’ Marcel beweegt zich richting het oosten en laat de anderen achter, die de mensen helpen om de rommel op te ruimen. Elders in de stad zien we Snappie dit van een afstand bekijken, met een ietwat zorgelijke blik. Hij is diep in gedachten verzoeken, totdat er een poef klinkt. Hij kijkt achterom en schrikt, want het is niemand minder dan Investigator Lord. ‘Dude chill, ik heb dit weleens vaker gedaan.’ ‘Ja en meestal eindig ik met een hamer op m’n kop’ sneert Snappie. ‘We hebben hier geen tijd voor, ik kom een belangrijke boodschap brengen. We hebben de mol gevonden hier in de stad. Het was lastig, ze werd beschermd door de duistere magie van Nottyham. Maar hier is een foto van haar.’ Lord laat Snappie de afbeelding zien en Snappie knikt. ‘Dus ik moet me onthullen aan het volk hier?’ vraagt hij. ‘Nee’ zegt Lord, ‘aan één is genoeg. Ik stel voor de persoon die als Marcel door het leven gaat.’ Lord poeft weg en Snappie staat met de foto in zijn hand. Snappie verdwijnt een moment later ook, op weg naar Marcel.

In het meer ongure gedeelte van de stad zien we Marcel rond kijken en zich afvragen waar hij eigenlijk naar moet kijken. In een goor steegje loopt hij ook te zoeken naar aanwijzingen, maar kan niks vinden. ‘Dit is crap’ zegt hij tegen zichzelf. Hij draait zich om en vanuit het niets verschijnt Snappie. ‘Bij de monkeyballs van Monniejj, THE FUCK!’ Hij valt achterover en probeert in alle paniek op te krabbelen. Snappie komt echter snel bij hem en weet dankzij zijn Investigator krachten hem te kalmeren. Sterker nog, via zijn krachten laat hij Marcel zien wie hij is en waar ze voor staan. Marcel neemt het op en zegt in een nogal trance-achtige staat: ‘ik begrijp het.’ ‘Mooi’ zegt Snappie en laat een diepe zucht horen. ‘Marcel, ik heb een foto voor je, hier staat op wie de dader is die telkens La Recistance toelaat.’ Marcel neemt de foto aan en schrikt: ‘zij?’ Vraagt hij vertwijfeld. Snappie knikt en zegt: ‘ik heb nu genoeg gezegd en alsjeblieft, verraadt mijn identiteit niet tegenover iemand. Klinkt heel ingewikkeld, maar dit komt later allemaal goed. Dat beloof ik.’ Snappie verdwijnt weer en Marcel kijkt met een smerige blik naar de foto en gaat direct de straat op. Naar de persoon die La Recistance goedkeurt en de stad telkens binnenlaat.

Een aantal uur later nadat Sadist, JJ. en 7threst de rommel hebben opgeruimd, komen ze aan in de vergaderzaal van Epic Justice. Skye besloot te blijven met zijn sexy assistentes en keert op een later tijdstip terug. ‘Dus…’ zegt JJ. ‘Wat nu?’ 7threst en Sadist schudden hun hoofd. Enkele seconden later wordt de deur opengezwaaid en de generaal Kaoz komt binnen gewandeld, gevolgd door de immer goed gemutste wijze Dariee. ‘Knights, we hebben een spion in ons midden en we hebben haar gepakt.’ Marcel komt binnenlopen en gooit een meisje op de grond, wiens haar haar gezicht bedekt. De Knights staan op en Kaoz en Dariee kijken gespannen toe. Het meisje haalt de haren uit haar gezicht en het blijkt Fidelity te zijn, die nogal angstig om haar heen kijkt. JJ is geschokt en vraagt aan haar: ‘waarom? Je was nooit een slechte meid. Over Fidelity’s wang stroomt er nu een traan en een kwade blik lijkt zich te manifesteren in haar ogen: ‘’ omdat Tidow me als trash behandelde, daarom! En jullie met je achterlijke piramide, kijk nou wat er allemaal gebeurt is! Dit is allemaal jullie schuld, je kunt geen utopie stichten!’ 7threst krabt achter zijn oren en merkt op: ‘dat was ook nooit de bedoeling, we willen alleen dat iedereen een eerlijke kans heeft. Is het niet zo dat iedereen nu gelukkig is? Ik bedoel, ik kan het uitleggen met mijn kenmerkende Bloten Poter Peter Dans der Vrolijkheid.’ ‘Neeee’ gilt Fidelity en ze begint nu te huilen. ‘Ik wilde gewoon bij de elite horen, dat is alles. Ik ben geen slecht persoon, maar Tidow…’ maar Sadist onderbreekt haar: ‘in principe heb je gewoon een gebroken hart. Tsss… vrouwen. Wij mogen dan met onze lul denken, maar die gevoelens van hun zijn misschien nog gevaarlijker.’ Alle mannen in de zaal knikken, maar Dariee begint te praten met Fidelity. Dariee zijn krachtige relativerings powers zijn fantastisch. Fidelity begint over alles te vertellen, de ontmoetingen met de geheime afgezant van Nottyham, de La Recistance ontmoetingen. De Knights geloven hun oren niet. Marcel vraagt: ‘maar wie is die geheime minnaar nou?’ Fidelity wil antwoord geven maar wederom wordt de deur opengeslagen. Het zijn Jaspert, Calamity en Jizzy.

‘Wat is er met jullie gebeurd?’ vraagt JJ. De drie dappere strijders vertellen aan de zaal wat er met hen is gebeurd. Alle aanwezigen luisteren naar het verhaal en allen eren de moed van Tidow. Nadat het verhaal is verteld, draait Sadist naar Dariee. ‘Jij moet als de wiedeweerga naar het eiland van Aiii. Jij bent de enige die hem kan overtuigen om met ons mee te vechten. We hebben zijn expertise en magische Skoda nodig. As for the rest…’ maar wederom worden de deuren opengeslagen, nu door Marianne. ‘uh jongens… kijk eens naar de buiten’ Iedereen in de zaal kijkt naar buiten en zien in de verte een leger van gigantische proporties opdoemen. Koaz laat een zachte ‘wel, we’re fucked’ los. De zaal kijkt met grote angst naar de horizon totdat Marcel zegt:

‘MAN THE GODDAMN BATTLESTATIONS’

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Bureau voor Gamers: Nintendo’s mysterieuze driehoekjes

Rollercoaster Tycoon 3D Review