in

De telleurstelling die God of War 3 heet


Voordat je dit gaat lezen ga ik er vanuit dat je God of War 3 hebt uitgespeeld. Want ik ga hier een behoorlijk gedeelte van de game uit de doeken doen! Spoiler gevaar dus!

Gister avond heb ik na een flinke marathon sessie GOW 3 uitgespeeld. Allemaal leuk en aardig, maar het liet me met gemengde gevoelens achter. Natuurlijk is het spel vele maler mooier, zijn er wat leuke innovatieve dingen gedaan bij de bosses en de vlieg scenes zijn ook wel te pruimen. Maar het knaagt aan alle kanten. Bijvoorbeeld de snelheid van de game, ik speelde een uurtje of 3 en had bijkans al het merendeel van de goden uitgeroeit?! Waarom hebben ze niet een mooie hubworld voor iedere god erin gemaakt netzo als bij Hades het geval was.

Helios was bijkans in een een kwartiertje dood zonder een eindbaas gevecht. De boodschapper van Zeus heeft slechts een klein acrobatisch stukje om hem vervolgens simpel af te ronden. Alleen Poseidon/Zeus en Hades waren daadwerkelijke epische goden gevechten. Ik heb echt het idee dat Santa Monica te weinig tijd heeft gehad om die andere goden net zo’n lading, polishing en vooral extra content toe te voegen.

Dit merk ik ook bij de titan stukjes. Het handelsmerk van deel 3 komt alleen tot zijn recht in het begin van de game en een geweldig gevecht met Cronos. Buiten dat is het gewoon God of War. Dit is overigens niet verkeerd want heb van de voorgaande dele intens genoten, maar mijn verwachtingen waren toch groter. Gevoelsmatig is het voor mij nu GOW 2 met af en toe een grotere schaal en geweldige grafische krachterpatserij.

Last but not least duiden ook de titanen op tijdgebrek. In het begin zie je toch meerdere titanen dan enkel en alleen Gaia. Toch mag je slechts die laatst genoemde doden op het eind. Maar waar zijn die andere titanen? Op het eind zie je daar niks meer van?! Alsof ze van de berg zijn gevallen om nooit meer een poging naar boven te wagen? Ik had toch zeker nog een titaan gevecht of 2 verwacht zeker na het eind van het demo level waarin je met je zwaard een oog uit de vuurtitaan steekt. Ik bedoel je staat als de God of War tussen de goden en titanen in?! Dan moet je natuurlijk ook de kans krijgen om wat meer titanen te vernietigen.

Ik twijfel absoluut niet aan de kwaliteiten van Santa Monica Studio’s maar wel aan de tijdsdruk die ze van Sony hebben gehad. Erg jammer, want heb echt genoten van de trip maar niet zoals ik het uiteindelijk voorgesteld had.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Bureau voor Gamers: Nintendo’s mysterieuze driehoekjes

Rollercoaster Tycoon 3D Review