in

Games als vermaak of tijdverdrijving?


Ik loop al een tijdje rond met de vraag waarom we eigenlijk gamen. Ik zelf doe dit vooral om mezelf te vermaken, maar wil ook nog wel eens een spelletje opstarten op een spelletjessite, simpelwel om de tijd even te verdrijven. Nu stond ik gister in de Game Mania met een vriend, die normaal altijd veel gamed, maar dit al 3 weken niet heeft gedaan. Toen wees ik hem er op dat we al 5 dagen achter elkaar al met elkaar bij me gamen. Daarop kreeg ik het antwoord: ”ja, maar dat is gewoon omdat het met jou tof is, en we samen kunnen lachen om acties die in een game gebeuren.” Oké, daar moest ik hem gelijk in geven, en toen ik erover na ging denken besefte ik dat ik eigenlijk ook vrij weinig game zonder dat er vrienden bij zijn. Meestal start ik even snel een spelletje op omdat ik even iets wil doen, maar meestal is dit niet langer dan een kwartier tot half uur. Tuurlijk, ik heb ook mijn gamesessies waar ik langer dan 2 uur speel, maar hoe vaak komt dit voor bij mij? Eén, twee keer per twee weken misschien?

Begrijp me niet verkeerd, ik hou van gamen en alles wat daarbij hoort, maar er is éen vraag: waarom gamen we? Omdat het gezellig is? In je eentje, ja sure. Of om online nieuwe mensen te ontmoeten? Gamen we om het gevoel te hebben dat we bij een gemeenschap horen? Om de tijd te verdrijven misschien? Of gamen we met vrienden zodat we lol hebben en wat tijd te verdrijven?

Ik persoonlijk denk dat het eigenlijk alles van dit iets is. We gamen zodat we onszelf vermaken, de tijd te verdrijven én lol te hebben (met of zonder vrienden)

Graag hoor ik jullie mening hieronder waarom wij gamen,

dat ga ik ondertussen even verder met Bejeweld (:

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Bureau voor Gamers: Nintendo’s mysterieuze driehoekjes

Rollercoaster Tycoon 3D Review