in

Weer een grijze verassing ( en een verzoekje )


Tienduizenden uren heb ik games gespeeld. Op de PC, NES, N64, Dreamcast en andere machines. Dat is veel en tekent mijn liefde voor games. Ook nu op mijn zesentwintigste. Zo door de jaren heen zijn ik en mijn anderhalf jaar jongere broertje de eigenaar geworden van tientallen consoles en honderden games. We zijn nog niet zo verzamelgek dat we ook perse vroeg geaborteerde consoles als een Sega Saturn of een Atari Jaguar moeten hebben maar als we we ze voor een schappelijke prijs zien…gaan ze mee.

Een dik jaar geleden had ik een keer dikke mazzel bij een nu opgedoekte kringloopwinkel in Groningen genaamd de Wietkelder. (nee , het rook er niet eigenaardig.) In een muffe kelder met oma-achtige kopjes, pannetjes en versleten huishoudartikelen vond ik er tot mijn grote verassing opeens een AMERIKAANSE Sega Dreamcast. Met gun. Voor vijf euro. Dat soort mazzeltjes krijg je blijkbaar als je veel gamed en regelmatig kringloopwinkels afstruint..

Een maandje geleden vond ik bij een andere kringloopwinkel een Playstation 1 controller voor 50 cent en de Playstation 1 topgame Abe’s Oddysee voor een euro. Die nam ik dus mee, zonder dat ik zelf een Playstation 1 had. De controller en Abe waren al op de wat afgelegenere plekjes van mijn kamer beland toen ik twee weken terug opeens in het bezit kwam van een Playstation1. Het ging zo: op een frisse heldere Groningermiddag liep ik de Nedgame in waar ik flyers rond kwam brengen voor het poppodium waar ik voor werk. Op de balie stond een PS1 doos met grote ‘DUAL SHOCK’ letters, Ik vroeg de verkopers waarom de PS1 doos zo prominent op de balie stond waarop ze zeiden:

‘hebben?’

‘Uhhh, ja! Haha!!’, lachte ik triomfantelijk en ik vroeg verbaasd wat de reden was voor de weggave. Nu bleek dat er net iemand langs was geweest die zijn oude PS1 kwam terugbrengen maar erachterkwam dat de Nedgame geen PS1’s inkoopt. Hierop had de beste man zijn oude grijze speeldoos maar achtergelaten en kwam ik even later vervolgens de Nedgame binnengelopen. Lachend liep ik de winkel weer uit, de medewerkers verzekerend dat dit een erg sterke vorm was van klantenbinding.

Het is de oude PS1, zo’n grijze vierkante brik, die ik toch mooier want iconischer vindt dan die kleine latere versie. Het leuke is dat ik dus helemaal niet van plan was om snel een PS1 te gaan kopen, want ik speel me tegenwoordig al suf op mijn 360. Maar nu ik toch een PS1 heb zijn plots alle games met een PS1 label erop dubbel zo interressant voor me en wil ik heel graag in het bezit komen van de pareltjes voor de PS1. En dat is leuk voor een ex-nintendo fanboy!

DUS: heeft er iemand nog suggesties voor goede PS1 games? FF7 heb ik al gespeeld. Bedankt voor eventueel advies!

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Geef een reactie

Bureau voor Gamers: Nintendo’s mysterieuze driehoekjes

Rollercoaster Tycoon 3D Review