in

PlayStation 3: Het design


Stylish. Dat is wat ik en veel andere mensen dachten toen ze de PlayStation 3 voor het eerst zagen. En tenzij Nintendo met de Revolution een nieuw pad inslaat en een prachtdesign neerzet, zal de PlayStation 3, net als de PlayStation 2, de mooiste console worden van de drie. Maar laten we eerst eens kijken hoe Sony stijl en functionaliteit in een apparaat weet te combineren.

In ieder geval zijn er al drie verschillende uitgaven voor handen. Een zwarte, een zilveren en een witte. Sony kennende zal er ook randapparatuur in deze kleuren uit worden gebracht. Interessant is dat de voorkant van het apparaat ontdaan is van alle mogelijke knoppen. De standby en eject knoppen lijken nu druktoetsen te zijn, die slim verborgen zijn in het apparaat. Aangezien de controllers draadloos en de memory cards overbodig zijn, missen we nu tevens de controller- en memory card uitgangen, waardoor de voorgevel van de console er lekker rustig uitziet.

Dit geld echter niet voor de achterkant. Naast de standaard stroom- en AV-uitgangen vinden we daar nu ook twee USB-poorten en maar liefst drie netwerkpoorten. Sony wil zich dus met de volgende generatie voor 300 procent inzetten voor online spelen. Tevens is er een firewire-aansluiting te vinden, en twee ingangen voor uitbreidingskaarten, wat duidt op extra functies. Tevens is de ontvanger van de controllers te vinden (het puntje boven de USB aansluitingen). In tegenstelling tot de vorige consoles zal bij de PlayStation 3 dus eindelijk de bekabeling aan de achterkant van de console te vinden zijn.

Overigens is het design van Sony niet helemaal nieuw. Prachtig, dat zeker wel, al is misschien niet iedereen het daarmee eens. Het ovale idee is ook al te vinden in de speaker Beolab 4000, gemaakt door het audio- en videomerk Bang & Olufsen. Uiteraard geen slecht ding, want iedereen die dit merk kent weet dat zij het design zeer hoog in het vaandel dragen.

Slechts een punt van kritiek eigenlijk op dit moment, en dat is wel de controller. Deze werd niet op de presentatie getoond, maar was al wel op de Japanse website van Sony te vinden. Het design hiervan is ronduit lelijk, en de gemeenschap vergelijkt het ding al met boemerangs en andere exotische producten die bepaalde geslachtsdelen moeten vervangen. En ze hebben gelijk. Maar Sony is niet achterlijk, en zal zeker wel naar de feedback van de gemeenschap luisteren. Het zal me niets verbazen als de controller compleet gerestyled wordt, en de PlayStation 3 ook nog enkele kleine aanpassingen ondergaat.

Introductie

Pagina 1: Het design

Pagina 2: Het hardware

Pagina 3: De games

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Xbox 360

E3: Konami ontwikkelt meidenspel Winx Club